Naložený bůček
Potřebné ingredience
1kg bůčku uvařit se soli,12stoužku česneku rozmačkaný,5 kuliček pepře,5 kuliček nového koření.
Kaše:15 stroužku česneku+sůl,1lžička pepře,1lžička kari koření,1lžička sladké papriky,1lžička grilovacího koření,worchestr
Postup přípravy
Jěšte teplý uvařený bůček potřeme kaší a zabalíme do alobalu až do vychladnutí.Až vychladne dáme do ledničky na 6-7 dní naležet.
Žižkovský vepřový kos s nivou
Potřebné ingredience
600g kotlety,4stroužky česneku,sůl, pepř,2-3cibule,hladkou mouku pokud chceme zahušťovat,1lžičku drceného kmínu,1lžičku plnotučné hořčice,100g anglické slaniny,150g nivy,olej
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme osolíme, opepříme.Utřený česnek smíchame s hořčicí a potřeme plátky masa z jedné strany.Poklademe plátky slaniny,vložíme špalíček nivy a uděláme závitek…
Maso na šlehačce
Potřebné ingredience
4-6plátku krkovičky nebo kotlety,máslo,sůl,pepř,2-3cibule,brambory,šlehačka
Postup přípravy
Maso naklepeme osolíme,opepříme.Plech vymažeme máslem a poklademe masem.Maso obložíme cibuli, plátky brambor a tak prokládáme cibuli s bramborami.Poslední vrstvu tvoří brambory…
Rošťáky z vepřového masa
Potřebné ingredience
Naklepeme 6-8 kotlet,2 celá vejce,2lžíce solamylu,1lžíce plnotučné hořčice,2-3 stoužky česneku,podle chuti sůl a pepř
Postup přípravy
Vše smíchame vložíme maso a necháme 24 hod odležet v lednici.Potom prudce osmažíme.Příloha hranolky a volská oka.
Marináda na řízky
Potřebné ingredience
1 zakysaná smetana,2 lžíce solamylu,1 vejce,1 lžička vegety,trochu pepře, podle chuti sůl,utřený česnek,vše smíchame do hromady
Postup přípravy
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme a vložíme do marinády.Necháme 3 dny odležet a potom obalíme ve strouhance a dáme smažit.
Mexický guláš s fazolemi
Potřebné ingredience
500g vepřového masa,sádlo,mletá paprika,špetka pálivé papriky, hrst namočených fazol,paprika 1 plechovka loupaných rajčat,4 cibule kmín,nové koření, pepř celý, jalovec, bobkový list,sůl, pepř, podravka, 2 stroužky česneku pokrájené na plátky, 2 prolisované stroušky česneku, majoránka, vývar, instantní jíška
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky.Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli přidáme mletou papriku a promícháme. Zalijeme trochou vody a přidáme maso.Necháme chvíli restovat. Přidáme kním, nové…