Zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě
Potřebné ingredience
1 kg hodně libového bůčku s kůží nebo bůček napůl s pleckem *** 1,9 dkg mořské soli ***1 kávovou lžičku cukru= 2 g, cukr je na barvu ,lžíci vody do každé skleničky
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kousky velké asi 1,5x1,5 cm, přimícháme sůl, kterou si PŘESNĚ navážíme !!!
Dobře propracujeme rukou a naplníme do skleniček. Otřeme okraj, dobře zavřeme a…
Krakonošův dlabanec
Potřebné ingredience
500 g plecka , 200 g točeného salámu ,cibule ,200 g žampionů ,sůl ,pepř ,2-3 lžíce kečupu ,olej , tvrdý sýr + suroviny na bramboráky
Postup přípravy
Masová směs: Maso nakrájíme na malé kostičky, salám i žampiony na plátky a cibuli na kostičky. Vše dáme dusit na olej. Na závěr přidáme kečup a necháme ještě chvilku povařit.
…
Vepřový řízek "Madeta"
Potřebné ingredience
4 plátky vepřového masa z kýty (asi 600 g), mletý pepř, sůl, 3 lžíce oleje, 80 g sýra Niva, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky tvrdého sýra, mletá sladká paprika
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme, okořeníme, osolíme a na rozehřátém tuku opečeme po obou stranách.
Opečené řízky klademe na plech, posypeme je nastrouhanou nivou, na kterou položíme…