Svíčková z vepřové kýty
Potřebné ingredience
asi 500 g vepřové kýty (oříšek),2 cibule,350 g zmražené zeleniny pod svíčkovou (mrkev, petržel, celer),2 PL cukru krupice,2 PL naložených brusinek,2 PL plnotučné hořčice,1 PL octa,máslo,olej Carotino cooking oil,bobkový list (1 ks), nové koření (4 kuličky), černý pepř (6 kuliček), tymián (1/2 ČL),1-2 ČL Klare GemÜsebrÜhe (zn. Alnatura) z DM,250 ml smetany na vaření (10-12%),citron
Postup přípravy
1. V papiňáku na směsi másla a oleje necháme zesklovatět cibuli, pak přidáme mraženou zeleninu a osmahneme. Přidáme bobkový list, nové koření, černý pepř a směs posypeme cukrem.…
Vepřová panenka v košilce z listového těsta
Potřebné ingredience
1 vepřová panenka,
sůl, pepř, sladká červená paprika,
50 g másla,
200 g anglické slaniny,
1 střední cibule,
400 g žampiónů (nebo šálek sušených hub - před použitím 30 min podusit, nebo 200 g hub naložených do soli - před použitím propláchnout a 25 min podusit),
loupaná rajčata z plechovky (nejlépe Valfrutta: 400 g brutto),
listové těsto (doporučuji Babické)
Na potření:
1 celé vejce
Postup přípravy
1. Panenku rozdělíme na 2 části a lehce naklepeme. Maso osolíme, opepříme, posypeme červenou paprikou a v pánvi na másle ze všech stran opečeme a vyjmeme na hluboký talíř,…