Vepřovka
Potřebné ingredience
2 kg bůčku
1,5l vody
1,5 lžíce soli
Postup přípravy
- 2 hodiny vařit v tlakovém hrnci, pak rozmačkáme mačkadlem na brambory a dáme do sklenic nebo jiných nádob ztuhnout.
Tento recept ocení ti co mají rádi vepřovou konzervu.
Nakládané maso
Potřebné ingredience
10 plátků masa
4 vajíčka
6 lžiček solamylu
1 lžička pepře
2 lžičky soli
špetka majoránky
4 lžíce kečupu
3 stroužky česneku
kdo má rád ostřejší může přidat i lžičku pálivé papriky
Postup přípravy
- naložené maso je nejlepší tak až za dna dny, kdy je marinádou pěkně nasáklé.
Maso v tlakači ( papiňáku )
Potřebné ingredience
vepřové maso na řízky ( může být i hovězí )
na zálivku, kterou se maso v hrnci přelije je třeba: 2,5 dcl vody
3 lžíce kečupu
1 lžíce hořčice
vegeta, sůl, pepř, zbytek omastku z pánve, na kterém jsme
pekli řízky
Postup přípravy
- plátky masa osolíme, naklepeme, obalíme ve strouhance a znovu naklepat ( mírně ) obalit ve vajíčku a prudce osmáhnout po obou stranách.
- poskládáme do hrnce a zalijeme…