Zapečené kotlety
Potřebné ingredience
2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, 4 vepřové kotlety, 2-3 stroužky česneku, 1 lžička sušeného tymiánu, 2 větší rajčata nakrájená na kolečka, 4 plátky tvrdého sýra (gouda, eidam, apod.), sůl a pepř
Postup přípravy
Olej rozpálíme v pánvi. Přidáme kousek másla a pak na tuku postupně a z obou stran prudce opečeme všechny kotlety. Maso se zatáhne. Kotlety přendáme na prkénko, poté osolíme,…
Zapečená krkovička
Potřebné ingredience
4 plátky vepřové krkovičky, sůl, 4-6 stroužků česneku, máslo na vymazání, 1 velká cibule. Na marinádu: 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce sójové omáčky, 6 lžic kečupu, 1 lžička medu, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky pepře
Postup přípravy
Plátky krkovičky naklepeme, na stranách nařízneme, aby se při pečení nekroutily a z obou stran důkladně osolíme. Každou stranu potřeme česnekem a dáme do vymazaného pekáčku. Na…
Vepřové maso s mrkví a brokolicí
Potřebné ingredience
3 plátky vepřové kýty, 2 mrkve, cca 5 růžiček brokolice, žampiony nebo houby (není nutné, ale dodají tomu lepší chuť), cibule, sádlo, sůl, pepř
Postup přípravy
Na sádle zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, nakrájenou mrkev na kolečka, brokolici a houby a dusíme, dokud maso není měkké. Průběžně podléváme vodou. Když je maso…