Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)

Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)

Potřebné ingredience

500 g vepřového masa (plecko) 2 ks cibule 150 g rajčat 200 g čerstvé papriky nebo zeleninové lečo 4 stroužky česneku (nemusí být) 200 ml zakysané smetany 1 lžička mleté sladké papriky sádlo 60 g sůl pepř

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, v kastrolu rozehřejeme sádlo a přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno, osmažíme do červena, přidáme jemně nakrájený česnek, mletou papriku,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Uherská krkovice

Uherská krkovice

Potřebné ingredience

Suroviny 800 g vepřové krkovice popřípadě plece 2 dl šlehačky 50 g másla 2 lžíce hladké mouky 1 cibule 1/2 celeru 1 mrkev 1 petržel 3 rajčata bobkový list nové koření celý pepř tymián sladká paprika sůl citron - šťáva cukr bujón nebo vývar

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Krkovici osolíme, poprášíme paprikou a posypeme tymiánem.
Ve vhodné nádobě rozpustíme máslo, na něm orestujeme cibuli, na kousky nakrájenou zeleninu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový řízek s houbovou omáčkou a rýží

Vepřový řízek s houbovou omáčkou a rýží

Potřebné ingredience

Maso na vepřové řízky, trojobal, sůl, Na omáčku: žampiony, trocha vody, masox, pepř,sůl,1dc suché bílé víno, smetana jíška světlá nebo tmavá. Rýže

Postup přípravy

Řízky naklepeme osolíme obalíme v trojobalu a osmažíme. Do hrnce dáme oloupané a nakrájené na plátky žampiony ,přidáme vodu podle toho kolik bude porcí, pepř,suché bílé víno a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Svíčkové řezy

Svíčkové řezy

Potřebné ingredience

1 kg vepřové kýty,20 dkg žampionů v konzervě, 1 šlehačka, 1 masox, sůl, vegeta, hladká mouka, olej, pepř, okurky.

Postup přípravy

Vepřové nakrájíme na nudličky dáme na olej opéci. 1 cibuli oloupat nkrájet na jemno dát zvlášť namáslo opéci do hněda přidat žampiony a okurky nakrájené na kostičky. Potom přidat…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rošťáci

Rošťáci

Potřebné ingredience

4 vepřové řízky, 2 vejce, 3 stroužky česneku, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžíce vegety, 1 lžíce worcestru, 2 lžíce solamilu.

Postup přípravy

Vepřové řízky naklepat. Všechny suroviny smícháme dohromady a naklepané řízky do směsy naložíme na 24 hodin. Druhý den řízky opečeme po obouch stranách.Příloha opečené hranolky (…

Zobrazit více...

Kategorie