VEPŘOVÉ MASO
Zobrazit více...
Putimské masové nudličky
Potřebné ingredience
750 g vepřové kýty, 4 lžíce oleje, 60g moučného másla, 20g rajského protlaku, 20g hořčice,
hrnek vývaru (zaleju masox vroucí vodou), 150 g cibule, 100 g žampionů, 100 g okurek (steril.), 200 g kapií (také dávám steril.), worcester,sůl,pepř.
Přísady nevážím,dávám od oka,hořčici,okurky i kápie.Místo rajského protlaku dávám kečup.Cibuli dávám 1 větší,žampiony - 1 plechovku a moučné máslo tak od oka,stačí kousíček másla s troškou mouky.
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme. Maso nakrájíme na nudličky,osolíme,opepříme a opečeme na cibuli. Přidáme moučné máslo (tj.máslo umícháme s hl.moukou),orestujeme,zakapeme…