Vepřové kotlety v marinádě "ROŠTÁKY"(6 osob)
Potřebné ingredience
6 vepřových kotlet (může být i krkovička),
Marináda: 2 celá vejce, 3 stroužky česneku, 1 lžíče sojové omáčky (může být i maggi), 1 lžička pepře, soli, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžičky solamylu
Postup přípravy
Kotlety si naklepeme, naložíme je do marinády (nejlépe 24 hod), poté smažíme na oleji nebo grilujeme.
Žlutá čína (je možno z jakéhokoli masa)
Potřebné ingredience
400 g vepřové kýty, 2 cibule, 1 lžička soli, 3 lžíce škrobu, 1 lžíce sojové omáčky, malá lžička maggi, lžička worčestru, 1/2 lžičky kari, 1/2 lžičky papriky, špetka pepře, 2 vejce
Postup přípravy
1.Vepřové maso nakrájíme na nudličky, naložíme do směsi vajec, škrobu a všeho koření. Necháme uležet 2 hodiny, nejlépe však do druhého dne.
2. Cibuli nakrájíme na půlkolečka,…
Kotlety na moravance (4osoby)
Potřebné ingredience
4 vepřové kotlety (buď s kostí nebo bez), olej, Podravka - vegeta, plnotučná hořčice, strouhanka, 1 moravanka nebo podobný salát.
Postup přípravy
Vepřové kotlety si naklepeme a okořeníme vegetou, více než jsme zvyklí, nepřidáváme ani sůl, ani pepř, ani jiné koření. Potřeme z obou stran plnotučnou horčicí, obalíme ve…