ŠPÍZY PEČENÉ NA BRAMBORÁCH
Potřebné ingredience
600g vepř.plecka,2 cibule,150g slaniny,sůl,pepř,500g brambor,kmín.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky,naklepeme,osolíme,okořeníme a pokrájíme na menší kousky.Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka.Na dřevěnou špejli nebo grilovací jehlu napichujeme…
ŘÍZKY VE SNĚHOVÉM TĚSTÍČKU
Potřebné ingredience
5 plátků kotlet,hořčice,50g uzeného sýra,100g strouhanky,4 bílky,1 lžíce solamylu,tuk na smažení.
Postup přípravy
Maso naklepeme,posolíme,natřeme hořčicí a necháme chvilku odležet.Nastrouhaný sýr smícháme se strouhankou a vní obalíme řízky.Z bílků ušleháme řidší sníh a smícháme se solamylem…
VEPŘOVÉ MASO SE ZELENINOU
Potřebné ingredience
500g vepřové plece,1/2 celeru,1 mrkev,1 petržel,2 rajčata,sůl,pepř,2 kul. nového koření,1 lžíce vegety,1 - 2 stroužky česneku,hladká mouka na zahuštění,2 dcl zakysané smetany.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kousky,opečeme na tuku,podlijeme vodou,přidáme česnek utřený se solí a nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu,okořeníme a necháme dusit.K poloměkkému masu…
VEPŘOVÉ ZÁVITKY PLNĚNÉ ZELÍM
Potřebné ingredience
4 plátky vepřové krkovice,300g kyselého zelí,1 jablko,3 cibule,olej,vývar,hladká mouka,sůl.
Postup přípravy
Zelí pokrájíme na drobno,smícháme s nastrouhaným jablkem a dvěma nakrájenými cibulemi.Plátky masa naklepeme,osolíme,naplníme zelím a zavineme,upevníme nití.Závitky opečeme na…
POCHOUTKA V ALOBALE
Potřebné ingredience
vepřové maso,anglická slanina,klabása,brambory, rajčata,parika,cibulu,sůl,kmín.pepř,worcesterová omáčka,máslo.
Postup přípravy
Na kousek alobalu cca 30x40cm,poklademe,plátek másla, oškrabané a na kolečka pokrájené brambory,posolíme,posypeme kmínem.Na ně položíme na plátky pokrájené a naklepané maso(maso…
BALKÁNSKÝ PLAMEN
Potřebné ingredience
600g vepřového masa,60g anglické slaniny,100g žampionů,80g cibulu,100g tuku,150g sterilizovaného leča,3 stroužky česneku,feferonka,kečup,sůl,mleté černé koření a smítko chilli koření.
Postup přípravy
Maso pokrájíme na kousky,cibuli a žampiony také pokrájíme.V hlubší pánvi rozpálíme tuk a osmažíme na kostky pokrájenou slaninu,přidáme osolené a okořeněné maso a zastálého míchání…
DUŠENÉ VEPŘOVÉ ŘÍZKY
Potřebné ingredience
4 vepřové řízky,1vejce,strouhanka,2 čajové lžičky vegety,2 čajové lžičky mleté papriky,sůl,pepř,1 cibule,4 stroužky česneku,tuk na smažení.
Postup přípravy
Řízky naklepeme a okraje nařežeme,obalíme ve strouhance a potom v rozšlehaném vejci,osmažíme po obouch stranách a přendáme do hrnce.Ve výpeku spěníme cibulku,prolisovaný česnek a…
Játra podle babičky
Potřebné ingredience
4 plátky vepřových jater,20 dkg šunkového salámu,40dkg anglické slaniny,2 cibule,olej,hladká mouka,1 kostka masoxu,zakysaná smetana,pepř,sůl.
Postup přípravy
Játra naseknem nožem,opepříme a položíme na ně slaninu a salám,tak aby byla zakrytá.Plátek pak přehneme na půl a spíchneme párátkem.Ze všech stran obalíme v hladké mouce.Část…