Vepřová pečeně s výborným sosíkem a hranolkami
Potřebné ingredience
4 ks vepřové pečeně bez kosti, 2 menší cibule, koření na steak (př. 7 druhů pepřů), hladká mouka, olej, worchester (nebo sojovka), sůl, pepř, hranolky, plátek másla
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme marinádou ze dvou lžiček koření a trochy oleje - dle množství masa. Necháme hodinku, dvě odležet a poté posypeme moukou. Smažíme…
Vepřo knedlo zelo jako od maminky
Potřebné ingredience
pro 3 osoby: asi 1/2 - 3/4 kg vepřové kýty, kousek asi 10-20 dkg vepřového bůčku v celku (nemusí být, ale lepší kvůli šťávičce), 3 polévkové lžíce sádla, voda, kmín, sůl, pepř, asi 600 g červeného sterilovaného zelí ve sladko kyselém nálevu, cukr, hladká mouka, knedlíky v sáčku (s burizony od Vitany), 1 vejce
Postup přípravy
Maso omyjeme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Dáme péci do remosky (možno i do trouby, ale já dělám vždy v remosce), přidáme sádlo a za občasného podlévání (podlévám docela…