Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Americký řízek

Americký řízek

Potřebné ingredience

4 vepřové řízky 10ks brambory 1 plechovka kompotované broskve 20g tvrdého sýra mletá paprika 2dcl oleje Počet porcí (kusů): 4 Doba přípravy: 45

Postup přípravy

Vepřové řízky mírně osolíme, opepříme a naklepeme. Pak je rozložíme do zapékací misky a pokapeme olejem.
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 1 cm (mohou být i…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové řízky se žampióny

Vepřové řízky se žampióny

Potřebné ingredience

Suroviny: 600g vepřového masa z kýty sůl, mletý černý pepř rostlinný olej 100g čerstvých anebo sterilovaných žampiónů masový vývar 4 vejce 50g hrubé mouky tuk na pečení

Postup přípravy

Očistěné, omyté a čistou utěrkou osušíme maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem a osmažíme v rozehřátém rostlinném oleji po obou stranách…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Myslivecké řízky

Myslivecké řízky

Potřebné ingredience

1 cibule 600 g žampiónu 2 lžíc(e) olivového oleje 8 kus(ů) tenkých vepřových řízků (asi po 60g) 2 lžíc(e) hořčice 400 ml vývaru 4 lžíc(e) kysané smetany 2 lžíc(e) petrželky 3 lžíc(e) strouhanky dle potřeby sůl dle potřeby pepř

Postup přípravy

hlavní recept
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Nakrájíme cibuli. Žampiony očistíme, nožem stáhneme slupku z kloboučků rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Cibuli necháme na oleji…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dřevorubecký rychloguláš

Dřevorubecký rychloguláš

Potřebné ingredience

600 g vepřové kýty, pepř, sůl, mletou papriku, 70 g oleje, 150 g žampionů, 250 g tenkých párků, 250 g sterilovaného leča. Gulášová šťáva: 50 g tuku, 100 g cibule, 25 g hladké mouky, 10 g mleté papriky, 4 dl vývaru, 20 g kečupu, stroužek česneku, sůl, pepř, kmín, majoránku.

Postup přípravy

Na tuku orestujeme nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, paprikou, zarestujeme, zalijeme vývarem, přidáme kečup, utřený česnek, koření a dobře provaříme. Maso nakrájíme na nudličky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Moravský vrabec s chlupatými knedlíky a zelím   6 porcí

Moravský vrabec s chlupatými knedlíky a zelím 6 porcí

Potřebné ingredience

600 g vepřové plece 300 g vepřového bůčku bez kosti 2 cibule 10 stroužků česneku sůl kmín 250 ml světlého piva hovězí vývar nebo voda na podlévání chlupaté knedlíky se zelím (klouzáky) 350 g syrových oloupaných brambor 150 g ve slupce vařených oloupaných brambor cca 250 g hrubé mouky 1 vejce sůl zelí 2 lžíce sádla 1 cibule 600 g kysaného zelí kmín sůl

Postup přípravy

Bůček a maso nakrájíme na kostky, vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme, promícháme s na plátky nakrájenou cibulí a česnekem, podlijeme pivem a vývarem, pečeme při 180 °C asi…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Babiččiny voňavé kotlety

Babiččiny voňavé kotlety

Potřebné ingredience

750 g vepřové pečeně, sůl, pepř, 2 větší stroužky česneku, po 1 lžičce sušeného černobýlu, tymiánu, bazalky, rozmarýnu, 2 lžičky oleje, olej, na opékání

Postup přípravy

Nasekané kotlety trochu nařízneme od kosti, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme směsí bylinkového koření, kterou jsme připravili z trošky oleje, prolisovaného česneku a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pastevecký guláš

Pastevecký guláš

Potřebné ingredience

750 g vepřové plece 250 g zampiony 200 g cibule 200 g slaniny 150 g klobásy 1,5 dcl vývaru pepř, sůl

Postup přípravy

Na kousky nakrájené maso zaprášené moukou dusíme na cibulce, zvlášt udusíme žampiony, které přidáme k masu, osolímeme, opepříme, podlijeme vývarem a necháme vařit.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Grilovaná krkovačka na pivu

Grilovaná krkovačka na pivu

Potřebné ingredience

4 plátky krkovice, pivo, trochu oleje, pepř, sůl

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a na 10 minut naložíme do piva.
poté vyjmeme, pokapeme několika kapkami oleje a grilujeme.
během grilování potíráme pivem.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Knedlo, vepřo, zelo v pomalém hrnci

Knedlo, vepřo, zelo v pomalém hrnci

Potřebné ingredience

Vepřové maso - nejlépe plecko nebo krkovice, zelí, grilovací koření, sůl, kmín

Postup přípravy

Nakrouháme syrové zelí, dáme do hrnce, posolíme, pokmínujeme dle chuti a zamícháme. Na ně položíme vepřové maso, okořeněné grilovacím kořením. Podlejeme cca 2 dcl vody a dusíme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘO-KNEDLO-ZELO.

VEPŘO-KNEDLO-ZELO.

Potřebné ingredience

: Na pečení -800g vepřové pečeně s kostí, kmín, sůl, 25g hladké mouky. Na ZELÍ -500g kysaného zelí i s lakem, kmín, sůl, 60g sádla, 1 cibule, cukr, 1 lžička hl. mouky.

Postup přípravy

: Vepřovou pečeni očistíme, osekáme kosti, maso osolíme a pokmínujeme. Do pekáče dáme kosti a na ně maso. Dáme do rozpálené trouby a pečeme za stálého podlévání a přelévání.Měkkou…

Zobrazit více...

Kategorie