Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
POMALÝ HRNEC - guláš

POMALÝ HRNEC - guláš

Potřebné ingredience

Hovězí maso, cibule, paprika, sůl, pepř mletý, celý pepř, nové koření, hladká mouka, vývar nebo gulášový masox

Postup přípravy

Maso nakrájíme na menší kousky ( já použila kližku ), cibuli nakrájíme a osmahneme na barvu jakou jsme zvyklé, ke konci přidáme asi 1 lžičku papriky. Cibuli dáme na dno hrnce,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
POMALÝ HRNEC - španělák

POMALÝ HRNEC - španělák

Potřebné ingredience

Hovězí plátky na ptáčky, sůl, pepř, hořčice, cibule, kys. okurka, salám, vajíčko, celý pepř, bobkový list, nové koření

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme a v kastrůlku opečeme a vložíme na dno pomalého hrnce. Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a naplníme ( já plním kys. okurkou, salámem a vařeným…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
POMALÝ HRNEC - rizoto

POMALÝ HRNEC - rizoto

Potřebné ingredience

Plátky hovězího masa, sůl, pepř, hořčice, cibule, kukuřice, uvařená rýže, koření Paella

Postup přípravy

Plátky hověžího masa naklepeme, osolíme, opepříme ( vše mírně ), potřeme hořčicí a dáme na dno PH. Nalejeme tolik vody, aby plátky byly potopené. Hrnec zapneme na hodnotu I. (…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí plátky na žampionech a s mladou cuketou

Hovězí plátky na žampionech a s mladou cuketou

Potřebné ingredience

Hovězí plátky - 6 ks, sůl, 3 cibule, plnotučná hořčice, žampiony, mladá cuketa, koření Harísa, drcený kmín

Postup přípravy

Na sádle opečeme cibuli, kterou nakrájíme na půl kolečka. Maso naklepeme, osolíme, okořeníme, potřeme hořčicí a dáme do kastrolu na cibuli. Na mírném plameni dusíme ve vlastní…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Dušené hovězí s bramboráčkama

Dušené hovězí s bramboráčkama

Potřebné ingredience

1 kg hovězího masa, 2 větší cibule, sůl, 2 KL koření od Antonína, 1 KL divoké koření, 2 PL kečupu, 1 PL sojové omáčky, 4 rajčata, 4 tenké papriky

Postup přípravy

Na sádle si opečeme cibuli nakrájenou na půl kolečka, přidáme nakrájené maso na proužky, osolíme, přidáme koření a dusíme maso ve vlastní šťávě. Asi v polovině měkkosti masa…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí maso v římském hrnci

Hovězí maso v římském hrnci

Potřebné ingredience

1kg hovězího masa ( já použila kližku ), 2 vetší cibule, 4 PL sojové omáčky, 2 PL protlaku ( kečup ), koření: harísa, česnekové, arabské, houbové - vše 1 KL

Postup přípravy

Maso nakrájíme na malé kousky, cibuli na půl kolečka, dáme do namočeného hrnce ( namáčím cca 20 minut ve studené vodě ), přidáme koření, sojovku a protlak, vše promícháme a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Pečené hovězí maso na víně a zelenině

Pečené hovězí maso na víně a zelenině

Potřebné ingredience

1kg hovězí maso - zadní, 100g slaniny, 2 cibule, kořenová zelenina ( asi 350 g ), 8 ks pepř celý, 5 ks nového koření, 3 ks bobkového listu, 5 ks jalovce, sůl, cca 3 dcl červéného vína, špenát, bramborový knedlík

Postup přípravy

Maso našpikujeme a osolíme. V hrnci ( vhodný na pečení v troubě ) si rozpustíme tuk a osmahneme na něm cibuli, přidáme nastrouhanou nebo nakrájenou kořenovou zeleninu, opět…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Roštěnky v římském hrnci

Roštěnky v římském hrnci

Potřebné ingredience

6 plátků roštěnek, sůl, pepř,2 ks cibule, celý pepř, nové koření, bobkový list, houbový bujon,olivový olej, trochu hladké mouky

Postup přípravy

Namočíme si římský hrnec do studené vody na 20 minut. Roštěnky naklepeme, osolíme, trošku opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a obalené…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Haše z hovězího masa

Haše z hovězího masa

Potřebné ingredience

1kg hovězího masa ( např. kližka ), 2 velké cibule, 5 kuliček celého pepře, 3 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, sůl, koření kari, plnotučná hořčice

Postup přípravy

Maso vcelku, s cibulí a se vším kořením dáme vařit ( dobrý je na urychlení papiňák ) dokud není měkké. Polostudené maso nakrájíme na kousky a umeleme na strojku ( dá se použít i…

Zobrazit více...

Kategorie