POMALÝ HRNEC - guláš
Potřebné ingredience
Hovězí maso, cibule, paprika, sůl, pepř mletý, celý pepř, nové koření, hladká mouka, vývar nebo gulášový masox
Postup přípravy
Maso nakrájíme na menší kousky ( já použila kližku ), cibuli nakrájíme a osmahneme na barvu jakou jsme zvyklé, ke konci přidáme asi 1 lžičku papriky. Cibuli dáme na dno hrnce,…
POMALÝ HRNEC - španělák
Potřebné ingredience
Hovězí plátky na ptáčky, sůl, pepř, hořčice, cibule, kys. okurka, salám, vajíčko, celý pepř, bobkový list, nové koření
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme a v kastrůlku opečeme a vložíme na dno pomalého hrnce. Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a naplníme ( já plním kys. okurkou, salámem a vařeným…
POMALÝ HRNEC - rizoto
Potřebné ingredience
Plátky hovězího masa, sůl, pepř, hořčice, cibule, kukuřice, uvařená rýže, koření Paella
Postup přípravy
Plátky hověžího masa naklepeme, osolíme, opepříme ( vše mírně ), potřeme hořčicí a dáme na dno PH. Nalejeme tolik vody, aby plátky byly potopené. Hrnec zapneme na hodnotu I. (…
Hovězí plátky na žampionech a s mladou cuketou
Potřebné ingredience
Hovězí plátky - 6 ks, sůl, 3 cibule, plnotučná hořčice, žampiony, mladá cuketa, koření Harísa, drcený kmín
Postup přípravy
Na sádle opečeme cibuli, kterou nakrájíme na půl kolečka. Maso naklepeme, osolíme, okořeníme, potřeme hořčicí a dáme do kastrolu na cibuli. Na mírném plameni dusíme ve vlastní…
Dušené hovězí s bramboráčkama
Potřebné ingredience
1 kg hovězího masa, 2 větší cibule, sůl, 2 KL koření od Antonína, 1 KL divoké koření, 2 PL kečupu, 1 PL sojové omáčky, 4 rajčata, 4 tenké papriky
Postup přípravy
Na sádle si opečeme cibuli nakrájenou na půl kolečka, přidáme nakrájené maso na proužky, osolíme, přidáme koření a dusíme maso ve vlastní šťávě. Asi v polovině měkkosti masa…
Hovězí maso v římském hrnci
Potřebné ingredience
1kg hovězího masa ( já použila kližku ), 2 vetší cibule, 4 PL sojové omáčky, 2 PL protlaku ( kečup ), koření: harísa, česnekové, arabské, houbové - vše 1 KL
Postup přípravy
Maso nakrájíme na malé kousky, cibuli na půl kolečka, dáme do namočeného hrnce ( namáčím cca 20 minut ve studené vodě ), přidáme koření, sojovku a protlak, vše promícháme a…
Pečené hovězí maso na víně a zelenině
Potřebné ingredience
1kg hovězí maso - zadní, 100g slaniny, 2 cibule, kořenová zelenina ( asi 350 g ), 8 ks pepř celý, 5 ks nového koření, 3 ks bobkového listu, 5 ks jalovce, sůl, cca 3 dcl červéného vína, špenát, bramborový knedlík
Postup přípravy
Maso našpikujeme a osolíme. V hrnci ( vhodný na pečení v troubě ) si rozpustíme tuk a osmahneme na něm cibuli, přidáme nastrouhanou nebo nakrájenou kořenovou zeleninu, opět…
Roštěnky v římském hrnci
Potřebné ingredience
6 plátků roštěnek, sůl, pepř,2 ks cibule, celý pepř, nové koření, bobkový list, houbový bujon,olivový olej, trochu hladké mouky
Postup přípravy
Namočíme si římský hrnec do studené vody na 20 minut. Roštěnky naklepeme, osolíme, trošku opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a obalené…
Haše z hovězího masa
Potřebné ingredience
1kg hovězího masa ( např. kližka ), 2 velké cibule, 5 kuliček celého pepře, 3 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, sůl, koření kari, plnotučná hořčice
Postup přípravy
Maso vcelku, s cibulí a se vším kořením dáme vařit ( dobrý je na urychlení papiňák ) dokud není měkké. Polostudené maso nakrájíme na kousky a umeleme na strojku ( dá se použít i…