Stroganoff podle dědy šéfkuchaře-DĚKUJI ELIZE
Potřebné ingredience
Suroviny: 500 g minutkového hovězího (svíčková, roštěnec) 250 g žampiónů 2 cibule 2 lžíce rajského protlaku 200 ml smetany ke šlehání máslo olivový olej hladká mouka 3 lžíce čerstvého nasekaného kopru černý pepř sůl
Postup přípravy
Postup
Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme a nakrájíme na nudličky. Necháme odležet, obalíme v hladké mouce a pepři a zprudka opečeme na rozpáleném másle. Opékáme asi 8…
Hovězí pečeně na jalovci a pivu-děkuji labuznik.cz
Potřebné ingredience
Ingredience •400 g hovězího zadního •50 g slaniny •2 lžíce oleje •100 g cibule •1 lžíce hořčice •500 ml tmavého piva •60 g chleba •jalovec •pepř •sůl
Postup přípravy
Maso osolíme, prošpikujeme klínky slaniny a opečeme na tuku v pekáči. Vyjmeme ho a na tuku dozlatova orestujeme nakrájenou cibuli. Zalejeme pivem, vmícháme hořčici a vrátíme maso,…
Hovězí na paprice v papiňáku - rozpadá se
Potřebné ingredience
hovězí maso (dávám přední), cibule, červená paprika, sůl, pepř, kmín, gulášové koření, hotová tmavá jíška.
Postup přípravy
V papiňáku si rozehřeju olej a na něm si orestuju cibuli na půlkolečka a červenou papriku na nudličky (z papriky proužky, a ty dám ještě na půl). Maso si nakrájím na velké kostky …
Hovězí ragů s mrkví
Potřebné ingredience
pro 4 osoby:600 g hovězího masa(na guláš,já kupuji žebro bez kosti-je levnější),2 velké cibule,2 str.česneku,1 -2 lžičky kari dle chuti,trochu skořice,400 ml vývaru hovězího nebo z kostky,sůl,300 g mrkve na tenké plátky,olej
Postup přípravy
Na oleji opečeme nakrájenou cibuli a česnek,přidáme maso na kostičky,osolíme ,okořeníme ,orestujeme,zalijeme vývarem a dusíme do změknutí masa(nejlépe v papiňáku).Pak přidáme…
Svíčková - vynikající, rychlá, dietní a jednoduchá
Potřebné ingredience
Maso (hovězí, ale může být jakékoliv), větší cibule, kousek slaniny, pytlík zeleniny pod svíčkovou (nebo čerstvé 200g petržele, 200g celer, 300g mrkev), kousek másla, koření: 10 kuliček nové koření, 8 kuliček pepře, 5 bobkových listů, 3 hřebíčky. Bílý jogurt. Na ochucení: sůl, cukr, citron (ocet)
Postup přípravy
Omáčka je vynikající, dietní a navíc tak jednuduchá, že jí opravdu zvládne i začátečník. Je podle rodinného receptu, který mám po mé babičce. Ta do omáčky ještě navíc dávala lžíci…
Hovězí tataráček
Potřebné ingredience
20 dkg pravé svíčkové,1 pol lžíce pln.hořčice,2 pol.lžíce kečupu jemného,sůl,pepř,trochu drc.kmínu,1 žloutek,1 střední cibule,2-4 hlavičky česneku,
Postup přípravy
Maso nameleme v mixeru a vše přidáme pořádně zamícháme a mužeme podávat s topinky.
Hovězí plátky na houbách
Potřebné ingredience
500g hovězího masa, podušené houby, 1 větší cibule, pepř, sůl, masox, červená paprika, hladká mouka
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky, naklemepe, osolíme a opepříme, obalíme v mouce. Maso hodně opečeme na oleji na pávni. Poté vyndáme a na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibulku, pak k…
Chilli con carne - ČILLI
Potřebné ingredience
500 g ml. hovězího masa (nebo mix s vepřovým), 2 lžíce oleje, 1 velká cibule, 5 stroužků česneku, koření: vše 1/4 lžičky: pepř, ml. římský kmín, ml. koriandr, sladká paprika 1 lžička, cayenský pepř, chili 1 lžička, oregano, majoránka, 1/2-1 bobkový list (pokud nemáte doma všechno koření, nahraťe vše směsí koření Chili con carne od Kotany), 1 zelená a 1 červená paprika, konzerva sekaných rajčat, 2 lžičky raj. protlaku, 1 dílek hořké čokolády (nebo kakao a třtinový cukr), sterilované červené fazole, sůl, horká voda. Tortily, kysaná smetana.
Postup přípravy
Na suché pánvi si osmahneme mleté maso dohěda (rozšťucháme vidličkou, pokud máte jen hovězí, přidejte olej), přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme spolu s masem cca 10…
Pečená hovězí kližka na způsob jehněčího-DĚKUJI ELIZE
Potřebné ingredience
Suroviny: 600 g hovězí kližky 100 g anglické slaniny vcelku 50 g špeku 5 stroužků česneku 1 lžíce majoránky 2 cibule 1,5 lžičky tymiánu 1 lžička celého nového koření 1 lžička celého pepře 3 bobkové listy 1 lžička jalovce horký vývar 2 lžíce hladké mouky 1-2 lžíce másla pepř sůl
Postup přípravy
Postup
Maso prošpikujeme hranolky slaniny. Otvory předtím vytřeme utřeným česnekem s majoránkou. Maso osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
Špek nakrájíme na kostičky a…
Hovězí pečeně s krémovým špenátem - luxusní k…
Potřebné ingredience
asi kilovou hovězí pečeni, čerstvý nebo mražený listový špenát (kolik sníte), krémový sýr (např. Tartare nebo Gervais), 2 prolisované stroužky česneku a 4 nakrájené na plátky, dvě cibule - jedna celá, druhá nakrájená, dva bobkové listy, pár kuliček nového koření a černého pepře, 4 plátky slaninky nebo špíčku, sůl
Postup přípravy
Maso si očistíme od nejošklivějších tukových kousků a blan, kousek masa (cca tak menší čtvrtku, spíš ještě míň) můžeme odkrojit (za chvíli se dozvíte proč). Spolu s odřezky z masa…