Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
♥♥♥NĚMECKÁ KUCHYNĚ - RÝNSKÁ SVÍČKOVÁ PEČENĚ♥♥♥

♥♥♥NĚMECKÁ KUCHYNĚ - RÝNSKÁ SVÍČKOVÁ PEČENĚ♥♥♥

Potřebné ingredience

1kg hovězí kýty bez kosti. NA MARINÁDU: 1mrkev, 1/4 litru červeného vína, 1 bobkový list, 3 jalovcové bobule, 2 špetky nového koření, 2 cibule, celer, 1/4 litru vody, hřebíček, sůj, pepř... NA PEČENÍ: 4 polévkové lžíce oleje, 2 mrkve, 100g perníku, 1 malá cibule, 1/2 litru tekutiny (voda nebo víno), 50g rozinek

Postup přípravy

Z ingrediencí připravíme marinádu a vložíme do ní maso na 3-5 dní. Jedině tak bude křehčí, doba vaření se zkrátí a vynikne chuť typická pro svíčkovou pečeni. naložené maso vyjmeme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
FALEŠNÁ MANŽELKA

FALEŠNÁ MANŽELKA

Potřebné ingredience

4 plátky zadního hovězího, na směs 2 cibule nakrájené nadrobno, 2 lžičky papriky, 1 a 1/2 lžičky mletého pepře, 3 špetky soli, 6 rozetřených stroužků česneku a 2 lžíce sojové omáčky, olej

Postup přípravy

Z cibule, papriky, pepře, soli, česneku a sojové omáčky vytvoříme směs, vložíme do ní naklepané maso a ještě prolijeme olej. Necháme 24 hodin uležet v chladu. Pak plátky zhruba…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Pikantní závitek krále Šumavy

Pikantní závitek krále Šumavy

Potřebné ingredience

4 roštěnky, 100 g žampionu, 4 vejce, 4 plátky sýra, 1 lžíce másla, 1 cibule, 4 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1/4 sladké smetany, vývar (z masoxu), sůl pepř

Postup přípravy

Žampiony nakrájené na plátky podusíme na másle, přidáme rozšlehaná osolená vejce a necháme ztuhnout. Plátky roštěnek do tenka rozklepeme, opepříme, na každý položíme plátek sýra a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ PEČENĚ PO CIKÁNSKU

HOVĚZÍ PEČENĚ PO CIKÁNSKU

Potřebné ingredience

400g zadního hovězího masa, 20g slaniny bez kůže, sůl, pepř, 50g sádla, 100 g cibule, 20g rajčatového protlaku, hladká mouka, 60g rajčat, 120g paprik, 60g sterilovaných okurek bez nálevu, 4g mleté sladké papriky

Postup přípravy

Maso protkneme slaninou, osolíme, opepříme a přidáme na cibulový základ, vzniklý zpěněním plátků cibule na 2/3 tuku. Pak přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou a dusíme pod…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
AZU PO TATARSKU

AZU PO TATARSKU

Potřebné ingredience

400g hovězího zadního masa, 140g cibule, 60g oleje nebo rostlinného tuku, 20g hladké mouky, 1 malý rajský protlak, 120g sterilovaných okurek bez nálevu, bobkový list, 240g vývaru, sůl, pepř

Postup přípravy

Maso nakrájíme, osolíme, opepříme a společně s cibulí nakrájenou na kolečka opečeme na tuku, potom zaprášíme moukou, krátce osmahneme, přidáme rajčatový protlak, znovu osmahneme,…

Zobrazit více...

Kategorie