Zbojnický Skřivan
Potřebné ingredience
Zadní hovězí ,klobása,anglická slanina , cibule česnek, sůl , špek, hladká mouka , olej ,
Postup přípravy
Plátky hovězího masa na ptáčky naklepeme, opepřím a potřu česnekem utřeným se solí a na maso pokladu kousek klobásy a kousek anglické slaniny, zamotám a zpevním párátkem nebo…
Opečené plátky roštěné naložené v jogurtové marinádě
Potřebné ingredience
4 plátky roštěné - po cca 120 g 100 ml bílého jogurtu 100 ml smetany 4-5 špetky soli 3 špetky čerstvě mletého pepře 1 ks velké papriky kapie 1 lžička pálivé mleté papriky 1 lžička mletého hřebíčku 1 ks bobkového listu 2 ks celého hřebíčku 50 ml olivového oleje
Postup přípravy
POSTUP :
Plátky roštěné naklepejte, nařízněte na krajích a osolte.
Kapii nakrájejte na drobné kostičky a spolu s pepřem, pálivou paprikou, mletým hřebíčkem, špetkou soli…
Plněné pepriky gulášem
Potřebné ingredience
hovězí na guláš, papriky, protlak, cibuli, pepř,sůl, olej, rýže, mouka
Postup přípravy
Nejdříve si udělám klasický guláš, nejlepší je z kližky. Nechám ho vydusit a pak maso umelu. Papriky spařím, maso smíchám s uvařenou rýží, dosolím a dopepřím. Naplním pariky,…
Dušené hovězí s řapíkatým celerem
Potřebné ingredience
SUROVINY: 750 g hovězího masa sůl pepř 4 lžíce oleje polévková zelenina 1 lžička sladké papriky 1/8-1/4 l masového vývaru 3/8 l piva 2 mrkve 500 g řapíkatého celeru 250 g malých cibulek 1/8-1/4 l šlehačky
Postup přípravy
Hovězí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou. osušíme. Sůl a pepř vetřeme do masa. Rozehřejeme olej a maso opečeme. Polévkovou zeleninu očistíme, opereme, přidáme k masu a…
Vynikající "Würzfleisch"
Potřebné ingredience
400 g telecí kýty, 250 g čerstvých žampionů, 1 šlehačka, eidam ke strouhání, toastový chleba, citrónová šťáva, hladká mouka, olej, sůl, pepř
Postup přípravy
Telecí maso omyjeme a dáme vařit s kořenovou zeleninou a novým kořením (s použitím tlakového hrnce je příprava rychlejší), po uvaření maso vytáhneme a necháme vychladnout,…
♥♥♥NĚMECKÁ KUCHYNĚ - RÝNSKÁ SVÍČKOVÁ PEČENĚ♥♥♥
Potřebné ingredience
1kg hovězí kýty bez kosti. NA MARINÁDU: 1mrkev, 1/4 litru červeného vína, 1 bobkový list, 3 jalovcové bobule, 2 špetky nového koření, 2 cibule, celer, 1/4 litru vody, hřebíček, sůj, pepř... NA PEČENÍ: 4 polévkové lžíce oleje, 2 mrkve, 100g perníku, 1 malá cibule, 1/2 litru tekutiny (voda nebo víno), 50g rozinek
Postup přípravy
Z ingrediencí připravíme marinádu a vložíme do ní maso na 3-5 dní. Jedině tak bude křehčí, doba vaření se zkrátí a vynikne chuť typická pro svíčkovou pečeni. naložené maso vyjmeme…
sviečková
Postup přípravy
mäsko narezeme na platky, vyklepeme a na rozpalenom oleji osmahneme obe strany, aby sa zatiahlo...ulozime ho do velkeho hrnca..do vypeku pridame nakrajanu cibulku a tiez ju…
Hovězí Tokáň
Potřebné ingredience
Hovězí přední 1/2 kg,Paprika na proužky ,sůl ,pepř,rajský protlak, sádlo a cibuli ,voda ,mouka na jíšku
Postup přípravy
Maso nakrájím na malé kostky , Dám sádlo a orestuji cibuli. Vložím maso a dusím ve vlastní Šťávě ,a když se výpek vypeče podliji vodou a dusím do změknutí ,ke konci dušení si…
VÝÝÝBORNÝ OBÍDEK Z HOVĚZÍHO MASA - chorvatský recept
Potřebné ingredience
hovězí nebo telecí maso (800 g), sůl, pepř, koření, bobkový list, ocet, voda,anglická slanina, česnek, sušené švestky (10 kusů), 1 jablko, 1-2 balení gnocci (noky)
Postup přípravy
Vezmeme masíčko, které osolíme, položíme do mísy, posypeme masovým kořením, přidáme bobkový list, najemno nakrájený česnek, 2 lžíce octa a zalijeme vodou (200 ml). Mísu zakryjeme…
NÁMOŘNICKÉ ROŠTĚNKY S PEČENOU RÝŽÍ
Potřebné ingredience
500 g hovězí roštěné, 100 g anglické slaniny, 1 větší mrkev, 1 petržel, čtvrt většího celeru, 1 větší cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce hořčice, 200 ml zakysané smetany, 2 lžíce octa, sůl, pepř 1 hrneček sypané rýže, olej, voda,
Postup přípravy
Maso nakrájíme, mírně naklepeme, osolíme a opepříme.
V pánvi rozškvaříme slaninu a opečeme na ní maso.
Kořenovou zeleninu oškrabeme a nastrouháme nahrubo.
V hrnci…