Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Hovězí ala Stroganov-dle slovenského šéfkuchaře-PIKANTNÍ

Hovězí ala Stroganov-dle slovenského šéfkuchaře…

Potřebné ingredience

libové hovězí maso / zadní,roštěnka/-cca 0,5kgolej,cibule-1 větší,sůl,pepř,ORIENTÁLNÍ koření-prodává se téměř všude-přidáme PŘIMĚŘENĚ,plnotučná hořčice-asi 1 polévk.lžíce,sladký kečup-asi 1-2 pol.lžíce,sójová omáčka-2 pol.lžíce,TLAKOVÝ HRNEC-urychlí přípravu

Postup přípravy

Na oleji opečeme nakrájenou cibulku-dozlatova.
Vaříme v tzv.papińáku.
Hovězí maso nakrájíme na nudličky,přidáme k cibulce a zprudka opečeme.
Opepříme,
přisypeme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Medůzka

Medůzka

Potřebné ingredience

4 plátky hovězího masa (možno i vepřové či telecí)
4 plátky salámu
4 rajčata
4 vejce natvrdo
tuk
cibule
sladká paprika
hladká mouka
masox
sůl
hořčice
pepř

Postup přípravy

Plátky masa hodně naklepeme do většího plátu, z obou stran posolíme a popepříme, z jedné strany potřeme pikantní hořčicí. Na střed položíme plátek salámu. Rajče rozpůlíme, dužninu…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí TOKÁŇ

Hovězí TOKÁŇ

Potřebné ingredience

hovězí maso, může být přední,zadní nebo i kližka,
cibule,
sádlo,
sůl, pepř,
hladká mouka,
různobarevné papriky,
rajský protlak,

Postup přípravy

Maso nakrájíme na menší kostičky.
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na sádle dorůžova(musí dostat barvu , maso má pak lepší chutˇ).
Vložíme maso, osolíme, popř.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Španělský ptáček

Španělský ptáček

Potřebné ingredience

hovězí plátky z hov. zadního nebo roštěné cibule sádlo hořčice párek kyselá okurka vajíčka špek hl. mouka nit sůl, pepř

Postup přípravy

Plátky masa si naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme obyč. hořčicí, poklademe párkem, cibulí, vajíčkem natvrdo, kys. okurkou, špekem. Zavineme a ovážeme nití. Obalíme v hl. mouce.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí plátky se žampiony

Hovězí plátky se žampiony

Potřebné ingredience

hovězí plátky
cibule
sádlo
hl. mouka
sůl, pepř, kmín
čerstvé nebo sterilované žampiony

Postup přípravy

Plátky na krajích nařízneme, aby se nekroutily. Naklepeme, nasolíme a napepříme. Poprášíme je hl. moukou po obou stranách.
Na sádlo si dáme cibulku. Když je lehce dohněda, dáme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na česneku

Hovězí na česneku

Potřebné ingredience

1/2 až 3/4 kg hov. masa 1 velká cibule 1 hlavička česneku špek, sádlo hr.mouka (solamyl) sůl, pepř, mletý zázvor

Postup přípravy

Maso osolit, opepřit, prošpikovat a potřít rozmačkaným česnekem (hodně).
Cibuli nakrájíme na kolečka a dáme na rozpálené sádlo. Zprudka opečeme maso a maličko posypeme mletým…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Znojemská pečeně

Znojemská pečeně

Potřebné ingredience

600g hovězí zadní 2-3 cibule mrkev, petržel máslo celý pepř, nové koření kyselé okurky špek sůl

Postup přípravy

Prošpikujeme maso. Cibuli a zeleninu dáme na rozpuštěné máslo. Vše na kolečka. Přidáme špek. Na to vložíme maso, které jsme si vedle opekli ze všech stran, aby se zatáhlo. Přidáme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Telecí plněná rolka či plněné kuřecí řízečky

Telecí plněná rolka či plněné kuřecí řízečky

Potřebné ingredience

300g telecího masa z kýty, 100g mletého libového vepřového masa(kupuji kýtu a namelu si ji v robotu), 1 bílek, 1 malá cibulka, 1lžička sekané natě koriandru (může být i sušený, ale pak méně), 1 lžička sekané petrželky, 30g strouhanky, 20g olivového oleje, sůl

Postup přípravy

Telecí maso šikovně nařízneme a rozklepeme na plát. Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, bylinkami, osolíme, přidáme bílek a vše dobře prohněteme (touto směsí můžeme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí plátky

Hovězí plátky

Potřebné ingredience

Hovězí maso asi 600 g,
2 střední cibule,
sádlo nebo olej na opečení,
hladká mouka,
sůl,
pepř,
sladká paprika,
mletý kmín,
3 kuličky nového koření,
5 hřebíčků,
plnotučná hořčice,
masox nebo hovězí bujon
asi 3/4 l horké vody

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na jemno.
Hovězí maso nakrájíme na plátky,naklepeme,osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce.
Na rozpáleném sádle opečeme z obou stran a vyndáme z hrnce.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
GULÁŠ PO STAROČESKU

GULÁŠ PO STAROČESKU

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa,2 cibule,kousek slaniny,sůl,pepř,mletá sladká paprika,lžíce kečupu,česnek,drcený kmín,1 dl světlého piva,1 krajíček chleba,majoránka

Postup přípravy

Cibuli osmahneme na oleji a kostičkách slaniny dozlatova,přidáme maso a za stálého míchání opékáme,až se štáva vydusí.Posypeme paprikou,necháme zpěnit a zalijeme částí piva a…

Zobrazit více...

Kategorie