Hovězí ala Stroganov-dle slovenského šéfkuchaře…
Potřebné ingredience
libové hovězí maso / zadní,roštěnka/-cca 0,5kgolej,cibule-1 větší,sůl,pepř,ORIENTÁLNÍ koření-prodává se téměř všude-přidáme PŘIMĚŘENĚ,plnotučná hořčice-asi 1 polévk.lžíce,sladký kečup-asi 1-2 pol.lžíce,sójová omáčka-2 pol.lžíce,TLAKOVÝ HRNEC-urychlí přípravu
Postup přípravy
Na oleji opečeme nakrájenou cibulku-dozlatova.
Vaříme v tzv.papińáku.
Hovězí maso nakrájíme na nudličky,přidáme k cibulce a zprudka opečeme.
Opepříme,
přisypeme…
Medůzka
Potřebné ingredience
4 plátky hovězího masa (možno i vepřové či telecí)
4 plátky salámu
4 rajčata
4 vejce natvrdo
tuk
cibule
sladká paprika
hladká mouka
masox
sůl
hořčice
pepř
Postup přípravy
Plátky masa hodně naklepeme do většího plátu, z obou stran posolíme a popepříme, z jedné strany potřeme pikantní hořčicí. Na střed položíme plátek salámu. Rajče rozpůlíme, dužninu…
Hovězí TOKÁŇ
Potřebné ingredience
hovězí maso, může být přední,zadní nebo i kližka,
cibule,
sádlo,
sůl, pepř,
hladká mouka,
různobarevné papriky,
rajský protlak,
Postup přípravy
Maso nakrájíme na menší kostičky.
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na sádle dorůžova(musí dostat barvu , maso má pak lepší chutˇ).
Vložíme maso, osolíme, popř.…
Španělský ptáček
Potřebné ingredience
hovězí plátky z hov. zadního nebo roštěné cibule sádlo hořčice párek kyselá okurka vajíčka špek hl. mouka nit sůl, pepř
Postup přípravy
Plátky masa si naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme obyč. hořčicí, poklademe párkem, cibulí, vajíčkem natvrdo, kys. okurkou, špekem. Zavineme a ovážeme nití. Obalíme v hl. mouce.…
Hovězí plátky se žampiony
Potřebné ingredience
hovězí plátky
cibule
sádlo
hl. mouka
sůl, pepř, kmín
čerstvé nebo sterilované žampiony
Postup přípravy
Plátky na krajích nařízneme, aby se nekroutily. Naklepeme, nasolíme a napepříme. Poprášíme je hl. moukou po obou stranách.
Na sádlo si dáme cibulku. Když je lehce dohněda, dáme…
Hovězí na česneku
Potřebné ingredience
1/2 až 3/4 kg hov. masa 1 velká cibule 1 hlavička česneku špek, sádlo hr.mouka (solamyl) sůl, pepř, mletý zázvor
Postup přípravy
Maso osolit, opepřit, prošpikovat a potřít rozmačkaným česnekem (hodně).
Cibuli nakrájíme na kolečka a dáme na rozpálené sádlo. Zprudka opečeme maso a maličko posypeme mletým…
Znojemská pečeně
Potřebné ingredience
600g hovězí zadní 2-3 cibule mrkev, petržel máslo celý pepř, nové koření kyselé okurky špek sůl
Postup přípravy
Prošpikujeme maso. Cibuli a zeleninu dáme na rozpuštěné máslo. Vše na kolečka. Přidáme špek. Na to vložíme maso, které jsme si vedle opekli ze všech stran, aby se zatáhlo. Přidáme…
Telecí plněná rolka či plněné kuřecí řízečky
Potřebné ingredience
300g telecího masa z kýty, 100g mletého libového vepřového masa(kupuji kýtu a namelu si ji v robotu), 1 bílek, 1 malá cibulka, 1lžička sekané natě koriandru (může být i sušený, ale pak méně), 1 lžička sekané petrželky, 30g strouhanky, 20g olivového oleje, sůl
Postup přípravy
Telecí maso šikovně nařízneme a rozklepeme na plát. Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, bylinkami, osolíme, přidáme bílek a vše dobře prohněteme (touto směsí můžeme…
Hovězí plátky
Potřebné ingredience
Hovězí maso asi 600 g,
2 střední cibule,
sádlo nebo olej na opečení,
hladká mouka,
sůl,
pepř,
sladká paprika,
mletý kmín,
3 kuličky nového koření,
5 hřebíčků,
plnotučná hořčice,
masox nebo hovězí bujon
asi 3/4 l horké vody
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na jemno.
Hovězí maso nakrájíme na plátky,naklepeme,osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce.
Na rozpáleném sádle opečeme z obou stran a vyndáme z hrnce.…
GULÁŠ PO STAROČESKU
Potřebné ingredience
500 g hovězího masa,2 cibule,kousek slaniny,sůl,pepř,mletá sladká paprika,lžíce kečupu,česnek,drcený kmín,1 dl světlého piva,1 krajíček chleba,majoránka
Postup přípravy
Cibuli osmahneme na oleji a kostičkách slaniny dozlatova,přidáme maso a za stálého míchání opékáme,až se štáva vydusí.Posypeme paprikou,necháme zpěnit a zalijeme částí piva a…