Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Švédské roštenky

Švédské roštenky

Potřebné ingredience

Hovězí roštěnky může být pěkné hovězí zadní podle počtu lidí , plnotučná hořčice,sůl, pepř, smetana nebo šlehačka, mouka,cibule,olej

Postup přípravy

Správný postup je že nakrájené maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z jedné strany hořčicí na pánvy opečeme z jedné strany mezitím si potřeme hořčicí i tu druhou stranu a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
GULÁŠ Z KRÉTY

GULÁŠ Z KRÉTY

Potřebné ingredience

asi 600g hovězího masa, 2 velké cibule, kůra z 1 velkého citronu, sůl, pepř, kečup, ocet, česnek,)Já dávám 1 celou plku), 3 mrkve, kousek celeru, 2 petržele, asi 150g žampiónů, majoránky, kmím, lžíce sádla(olej),lžíce sladké a lžíce pálivé(nedávám) papriky, pokud je, tak čerstvá nať z petržele.

Postup přípravy

Příprava :
Jemě nasekáme cubuli, česnek, nahrubo nastrouhat citr. kůru, mrkev, celer, petržel nakrájet na kostičky, maso nakrájet na kostičky.
Do masa přidat sůl, pepř,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Budapešťské řízky

Budapešťské řízky

Potřebné ingredience

600 g hovězí zadní, sůl, pepř, plnotučná hořčice, strouhanka, 4 ks vejce, cibule, wortčester, trocha oleje na smažení

Postup přípravy

Maso nakrájíme na 4 x 150g, naklepeme(necháme asi 1cm vysoké), potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance.Postupně rízky namočíme z obou stran v rošlehaných,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
RYCHLOVKA-do 20 minut :-)))

RYCHLOVKA-do 20 minut :-)))

Potřebné ingredience

20-25 dkg pro 3 osůbky :-))hovězí maso-ale já to dělám i z kuřecího nebo vepřového, olej-omastek,plechovku-fazolí, krájených rajčat,kukuřice,oregáno,sůl,čerstvé chilli papriky-pro sebe a Toníka dávám sladkou papriku :-))), příloha-ztvrdlý chléb, pečivo-no prostě to co doma zbyde a už to nikdo nechce:-))),máslo , bylinky

Postup přípravy

Na pánvičce rozpálit olej a přidám hovězí ( tak 2 dny naložené s cibulkou nebo česnekem) nakrájené na pidi kousíčky nebo používám mleté, osmahnu-podusím -15 minut, a pak jen…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Svíčková "po našem"

Svíčková "po našem"

Potřebné ingredience

hovězí nebo králičí maso, špek, sklenička Halali, bobkový list, pepř, nové koření, 33% smetana, ocet nebo citron, cukr, podravka.

Postup přípravy

Maso dáme den předem (nemusí být) do pekáčku, prošpekujeme, přelijeme Halali, přidáme bobkový list, pepř, nové koření. Podlijeme vodou. Já někdy přidávám ještě nastrouhanou…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Svíčková omáčka

Svíčková omáčka

Potřebné ingredience

60-70 dkg masa ze svíčkové, roštěnce, kýty....20 dkg kořenové zeleninycibuleslaninamáslo celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, sůlhladká moukacitronsmetana

Postup přípravy

Na másle osmažíme na kolečka nakrájenou zeleninu, cibuli a špek. Přidáme všechno koření. Na zelenině opečeme po všech stranách prošpikované a osolené maso. Opečené maso podlijeme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí perkelt s červeným vínem

Hovězí perkelt s červeným vínem

Potřebné ingredience

Hovězí maso 600 g
olej 1 dl
cibule 200 g
česnek 5 g
kmín 2 g
červená paprika, sladká 20 g
sůl 20 g
paprikové lusky 120 g
rajčata 80 g
červené víno 2 dl

Postup přípravy

Maso omýt a nakrájet na kostky. V hrnci rozehřát olej a nechat zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidat prolisovaný česnek, trochu mletého kmínu a zasypat paprikou. Aby…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Maďarský guláš

Maďarský guláš

Potřebné ingredience

1 l bujónu
1 hovězí konzerva nebo 700g hovězího masa
1 kg brambor
2 cibule
paprika
sůl
pepř

Postup přípravy

Do většíhu hrnce dáme nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na sádle (jen lehce, musí zůstat světlá) Přidáme na kostičky nakrájené maso a orestujeme, zaljeme bujónem a vaříme do…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí plátky (roštěnky) po maďarsku

Hovězí plátky (roštěnky) po maďarsku

Potřebné ingredience

400 g hovězího masa (roštěn­ky),
sůl,
hladká mouka,
40 g tuku (sádla),
100 g cibule,
mletá pálivá paprika,
1 lžíce rajčatového protlaku,
drcený kmín,
1 stroužek česneku,
majoránka,
1-2 zelené papri­ky,
1-2 rajčata.

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, oso­líme, a poprášíme moukou (v ru­kách přitiskneme). Na rozpále­ném tuku opečeme z obou stran, poté vyndáme a tuk přeli­jeme do druhého kastrolu. Do…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Maďarský perkelt

Maďarský perkelt

Potřebné ingredience

500 g předního libového hovězího masa
1 lžíce oleje
2 cibule
1 čajová lžička sladké papriky
1/2 čajové lžičky pálivé papriky nebo feferonky
2 čerstvé zelené papriky
4 rajčata
1 párek
2 lžíce hladké mouky
3 lžíce kečupu
sůl, pepř, drcený kmín
1/2 kostky hovězího bujónu
1dl vody

Postup přípravy

Omyté, osušené maso zbavíme tuku a blan. Nakrájíme na stejně velké kostky. Kostky vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce. Postupně přidáme obě papriky, sůl, drcený kmín, pepř,…

Zobrazit více...

Kategorie