Budapešťské řízky
Potřebné ingredience
600 g hovězí zadní, sůl, pepř, plnotučná hořčice, strouhanka, 4 ks vejce, cibule, wortčester, trocha oleje na smažení
Postup přípravy
Maso nakrájíme na 4 x 150g, naklepeme(necháme asi 1cm vysoké), potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance.Postupně rízky namočíme z obou stran v rošlehaných,…
RYCHLOVKA-do 20 minut :-)))
Potřebné ingredience
20-25 dkg pro 3 osůbky :-))hovězí maso-ale já to dělám i z kuřecího nebo vepřového, olej-omastek,plechovku-fazolí, krájených rajčat,kukuřice,oregáno,sůl,čerstvé chilli papriky-pro sebe a Toníka dávám sladkou papriku :-))), příloha-ztvrdlý chléb, pečivo-no prostě to co doma zbyde a už to nikdo nechce:-))),máslo , bylinky
Postup přípravy
Na pánvičce rozpálit olej a přidám hovězí ( tak 2 dny naložené s cibulkou nebo česnekem) nakrájené na pidi kousíčky nebo používám mleté, osmahnu-podusím -15 minut, a pak jen…
Svíčková "po našem"
Potřebné ingredience
hovězí nebo králičí maso, špek, sklenička Halali, bobkový list, pepř, nové koření, 33% smetana, ocet nebo citron, cukr, podravka.
Postup přípravy
Maso dáme den předem (nemusí být) do pekáčku, prošpekujeme, přelijeme Halali, přidáme bobkový list, pepř, nové koření. Podlijeme vodou. Já někdy přidávám ještě nastrouhanou…
Svíčková omáčka
Potřebné ingredience
60-70 dkg masa ze svíčkové, roštěnce, kýty....20 dkg kořenové zeleninycibuleslaninamáslo celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, sůlhladká moukacitronsmetana
Postup přípravy
Na másle osmažíme na kolečka nakrájenou zeleninu, cibuli a špek. Přidáme všechno koření. Na zelenině opečeme po všech stranách prošpikované a osolené maso. Opečené maso podlijeme…
Hovězí perkelt s červeným vínem
Potřebné ingredience
Hovězí maso 600 g
olej 1 dl
cibule 200 g
česnek 5 g
kmín 2 g
červená paprika, sladká 20 g
sůl 20 g
paprikové lusky 120 g
rajčata 80 g
červené víno 2 dl
Postup přípravy
Maso omýt a nakrájet na kostky. V hrnci rozehřát olej a nechat zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidat prolisovaný česnek, trochu mletého kmínu a zasypat paprikou. Aby…
Maďarský guláš
Potřebné ingredience
1 l bujónu
1 hovězí konzerva nebo 700g hovězího masa
1 kg brambor
2 cibule
paprika
sůl
pepř
Postup přípravy
Do většíhu hrnce dáme nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na sádle (jen lehce, musí zůstat světlá) Přidáme na kostičky nakrájené maso a orestujeme, zaljeme bujónem a vaříme do…
Hovězí plátky (roštěnky) po maďarsku
Potřebné ingredience
400 g hovězího masa (roštěnky),
sůl,
hladká mouka,
40 g tuku (sádla),
100 g cibule,
mletá pálivá paprika,
1 lžíce rajčatového protlaku,
drcený kmín,
1 stroužek česneku,
majoránka,
1-2 zelené papriky,
1-2 rajčata.
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme, osolíme, a poprášíme moukou (v rukách přitiskneme). Na rozpáleném tuku opečeme z obou stran, poté vyndáme a tuk přelijeme do druhého kastrolu. Do…
Maďarský perkelt
Potřebné ingredience
500 g předního libového hovězího masa
1 lžíce oleje
2 cibule
1 čajová lžička sladké papriky
1/2 čajové lžičky pálivé papriky nebo feferonky
2 čerstvé zelené papriky
4 rajčata
1 párek
2 lžíce hladké mouky
3 lžíce kečupu
sůl, pepř, drcený kmín
1/2 kostky hovězího bujónu
1dl vody
Postup přípravy
Omyté, osušené maso zbavíme tuku a blan. Nakrájíme na stejně velké kostky. Kostky vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce. Postupně přidáme obě papriky, sůl, drcený kmín, pepř,…
Hovězí ala Stroganov-dle slovenského šéfkuchaře…
Potřebné ingredience
libové hovězí maso / zadní,roštěnka/-cca 0,5kgolej,cibule-1 větší,sůl,pepř,ORIENTÁLNÍ koření-prodává se téměř všude-přidáme PŘIMĚŘENĚ,plnotučná hořčice-asi 1 polévk.lžíce,sladký kečup-asi 1-2 pol.lžíce,sójová omáčka-2 pol.lžíce,TLAKOVÝ HRNEC-urychlí přípravu
Postup přípravy
Na oleji opečeme nakrájenou cibulku-dozlatova.
Vaříme v tzv.papińáku.
Hovězí maso nakrájíme na nudličky,přidáme k cibulce a zprudka opečeme.
Opepříme,
přisypeme…
Medůzka
Potřebné ingredience
4 plátky hovězího masa (možno i vepřové či telecí)
4 plátky salámu
4 rajčata
4 vejce natvrdo
tuk
cibule
sladká paprika
hladká mouka
masox
sůl
hořčice
pepř
Postup přípravy
Plátky masa hodně naklepeme do většího plátu, z obou stran posolíme a popepříme, z jedné strany potřeme pikantní hořčicí. Na střed položíme plátek salámu. Rajče rozpůlíme, dužninu…