HOVĚZÍ ROLÁDA PLNĚNÁ MASEM S MÍCHANÝMI VEJCI
Potřebné ingredience
600g svíčkové nebo hovězí kýty,200g vařeného uzeného masa nebo salámu,3 vejce,1 malá cibule,petrželka,100g slaniny,50g tuku, sul,pepř,2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
Polovinu slaniny pokrájené na kostičky rozškvaříme,zpěníme v ní drobně nakrájenou cibuli a rychle opečeme kostičky uzeného masa nebo salámu.Přimícháme vejce,usmažíme je,okořeníme…
nakládané roštěnky
Potřebné ingredience
hovězí plátky, 2 vejce, 1 lžíce solamylu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička pepře, 1 lžička soli, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worčestru, 3 stroužky česneku
Postup přípravy
plátky naklepeme, NESOLÍME, z přísad uděláme kašičku do které maso namáčíme, skládáme do misky a uložíme do lednice. necháme rozležet nejméně 24 hodin, ale vydrží i dva, tři dny.…
Maso v sýrové omáčce
Potřebné ingredience
Maso vepřové nebo kuřecí 1/2kg ,niva 250g ,a 1šlehačka
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostičky je jedno jestli vepřové nebo kuřecí,osolíme a opepříme,dáme ho na rozpálený tuk orestujeme podlijeme troškou vody a dodusíme do měkka,až se voda odvaří…
Španělské ptáčky pro pohodlné:-)))
Potřebné ingredience
0,5kg hovězího masa,špek,3 cibule,4 vajíčka,30dkg gothaje,kyselé okurky,plnotučná hořčice,hladká mouka,masox,pepř,trochu soli
Postup přípravy
Na pokrájeném osmahnutém špeku si zesklovatíme pokrájenou cibulku,přidáme hovězí masíčko a kostku masoxu.Až se nám masíčko zatáhne,zalijeme vodou a dusíme.Já připravuji veškeré…
krkovička na smetaně s bramborem
Potřebné ingredience
500 gr libové krkovičky
1 kg brambor
sůl, pepř
1 kelímek smetany na šlehání
Postup přípravy
krkovičku opláchneme, naklepeme, osolíme, opepříme a naskládáme do pekáčku.
Na maso naskládáme vrstvu oloupaných a na plátky pokrájených brambor, osolíme a zalijeme smetanou.…
Hovězí plátky s mrkvovou šťávou
Potřebné ingredience
Hovězí plátky, olej, hodně mrkve, hořtice, sůl, pepř, hladká mouka.
Postup přípravy
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme hořticí a osmahneme na pánvičce. V tlakovém hrnci na oleji osmahneme nastrouhanou mrkev. Čím víc mrkve, tím víc šťávy na brambory…
hovězí s rajskými jablky
Potřebné ingredience
rajčata, cibule, zadní hovězí, pepř, sůl, provensálské koření, slanina, olej
Postup přípravy
zadní hovězí - ideálně mladé očistíme, prošpikujeme podélně (po vláknech) slaninou, ze všech stran osolíme, opepříme - ideálně pomocí mlýnků, okořeníme provensálským kořením
-…
Hovězí guláš
Potřebné ingredience
hovězí přední nebo kližka cibule kmín sladká paprika rajský protlak sůl česnek majoránka sádlo chléb
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno. Maso na kostky.
Rozehřejeme sádlo a na něj cibuli. Necháme ji dohněda. Přidáme protlak. Restujeme na tuk. Na to dáme maso. Necháme zatáhnout.…
Španělské ptáčky
Potřebné ingredience
800 g hovězí roštěné (vysoký roštěnec), 4 lžíce plnotučné hořčice, 50 g špeku, 2 nožičky párků v jedlém střívku, 2 vejce, sterilované okurky, 1 velká cibule, 100 ml oleje, instantní jíška tmavá
Postup přípravy
Maso nakrájíme přes vláko na plátky, naklepeme je do šíře, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Okurky, vejce natvrdo, párek, špek a cibuli pokrájíme na stejné čtvrtinové délky a…
Švédské roštenky
Potřebné ingredience
Hovězí roštěnky může být pěkné hovězí zadní podle počtu lidí , plnotučná hořčice,sůl, pepř, smetana nebo šlehačka, mouka,cibule,olej
Postup přípravy
Správný postup je že nakrájené maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z jedné strany hořčicí na pánvy opečeme z jedné strany mezitím si potřeme hořčicí i tu druhou stranu a…