-KARLOVARSKÝ,HOVĚZÍ GULÁŠ-
Potřebné ingredience
cca 1kg hovězího na guláš,sádlo+olej,cca 6cibulí,3lžičky mleté,sladké papriky,sůl,6stroužků česneku,cca 1,7l vroucí vody,mouka+voda na zahuštění,kelímek smetany,majoránka...
Postup přípravy
na sádle s olejem orestuji do zlatava nadrobno nakrájenou cibulku,poté prudce osmahnu kostky masa do zatáhnutí,posolím,zapráším mletou paprikou,zaleji horkou vodou,vařím do…
MEXICKÝ GULÁŠ
Potřebné ingredience
300 g přední hovězí, 300 g vepřové, 100 g šunka, sádlo, kmín, 2-3 feferonky, 3 stroužky česneku, 3 cibule, 300 g rajčata, 2zelené papriky, 1 šálek bílých a 1 šálek červených fazolí, lžíce gulášového koření, 2 lžičky dobromysli
Postup přípravy
Maso, nakrájené na malé kousky, opečeme na sádle, osolíme, okořeníme kmínem, přidáme papričky, česnek na plátky, podlijeme a dusíme. K poloměkému masu přidáme namočené fazole,…
Hovězí na žampionech-děkuji Maris
Potřebné ingredience
Suroviny: 500 g hovězího masa / použila jsem kližku /, 250 g žampionů, 50 g slaniny, 1 velká cibule, mletá paprika, 1 lžíce mouky, sůl, pepř, olej, bujonová kostka
Postup přípravy
Postup
Na trošce oleje rozehřejeme pokrájenou slaninu a zpěníme cibuli. Přidáme kostky masa, zprudka opečeme, osolíme, opepříme, přidáme papriku, zalijeme vývarem a dusíme…
Hovězí roštěná na sušených rajčatech a chilli-děkuji…
Potřebné ingredience
Suroviny: 4 roštěnky 1cibule trochu sádla 1 lžička sladké papriky 4 sušené rajčata 1 chilli paprička /kdo nemá,může dát prášek chilli/ sůl 3 stroužky česneku 2 lžíce škrobu na zahuštění,voda,// na přílohu,vařené brambory ve slupce,sůl,vejce,dětská krupička voda//
Postup přípravy
Postup
Cibulku na drobno nakrájíme a necháme zesklovatět, na rozpáleném sádle, roštěnky lehce naklepame a naříznema , osolíme a necháme orestovat z obou stran, přidáme sladkou…
hovězí nebo divočák na víně
Potřebné ingredience
asi 1 kg hovězího masa (nejlepší na tento recept je krk) nebo masa z divočáka, 1 cibuli, 1 mrkev, 1 petržel, 1/2 celeru, 3 dcl červeného vína, rajský protlak, 1 litr vývaru, pepř, sůl, jalovec, nové koření, bobkový list, rozmarýn a tymián. Oříšek másla.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky (trochu větší než na guláš) a orestujeme na oleji v rozpálené pánvi, orestované maso přendáme do pekáče
Kořenovou zeleninu nakrájíme na proužky a dáme…
Nový recept na boeuf bourguignon, čili hovězí po…
Potřebné ingredience
800g předního prorostlého hovězího 2 mrkve 1 cibuli tymián a bobkový list lžíci mouky půl litru burgundského (v Chile se snažím alespoň o Pinot Noir) půl litru vody kostku bujónu sůl a pepř 2 stroužky česneku 125 plátků slaniny hrst žampionů 1 kg brambor bobkový list máslo, olivový olej muškátový oříšek Nádobí: hliněnou nebo litinovou nádobu s víkem, hrnec
Postup přípravy
Maso nakrájejte na kostičky, nakrájejte též mrkev a cibuli. V hrnci (nebo přímo v litinové nádobě, pokud je možné dát ji na vařič), nechte zavřít maso, pak přidejte mrkev, cibuli,…
Zeleninové ratatouille a steak
Potřebné ingredience
1 cuketa 1 malý lilek 2 papriky mix barev 1 červená cibule 500 ml drcených rajčat (passata) 1 hrnek rýže basmati 2 lžičky sladkého curry koření 2 filety ančoviček 3 stroužky česneku 1 lžíce balsamica 2 lžíce zakysané smetany hrst listů bazalky svazek koriandru 1 citrón 2x 250 g rib eye steak 1 lžička sladké mleté papriky olivový olej dijonská hořčice mořská sůl čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
Začneme s přípravou ratatouille. Ratatouille je tradiční francouzský zeleninový pokrm, připravovaný zejména v okolí města Nice. Jméno pochází z okcitánského slova ratatolha, což…
Dušené hovězí podle Z. Pohlreicha
Potřebné ingredience
3/4kg hovězího zadního masa, asi 1/2 l červeného vína, 2 brambory, 3 mrkve, 1 lžíce citrónové šťávy, asi 2 lžíce třtinového cukru, 1 lžička rajského protlaku, sůl, pepř, 1 lžíce worcesterské omáčky, 2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření, asi 1 lžíce hladké mouky, olej podle potřeby + kousek másla, asi 1/4l hovězího vývaru (ev. voda)
Postup přípravy
Maso nakrájíme na větší kusy, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V širším hrnci rozpálíme olej a máslo, maso opečeme ze všech stran dohněda, poté vyndáme. Do výpeku přilijeme…
Zbojnický Skřivan
Potřebné ingredience
Zadní hovězí ,klobása,anglická slanina , cibule česnek, sůl , špek, hladká mouka , olej ,
Postup přípravy
Plátky hovězího masa na ptáčky naklepeme, opepřím a potřu česnekem utřeným se solí a na maso pokladu kousek klobásy a kousek anglické slaniny, zamotám a zpevním párátkem nebo…
Opečené plátky roštěné naložené v jogurtové marinádě
Potřebné ingredience
4 plátky roštěné - po cca 120 g 100 ml bílého jogurtu 100 ml smetany 4-5 špetky soli 3 špetky čerstvě mletého pepře 1 ks velké papriky kapie 1 lžička pálivé mleté papriky 1 lžička mletého hřebíčku 1 ks bobkového listu 2 ks celého hřebíčku 50 ml olivového oleje
Postup přípravy
POSTUP :
Plátky roštěné naklepejte, nařízněte na krajích a osolte.
Kapii nakrájejte na drobné kostičky a spolu s pepřem, pálivou paprikou, mletým hřebíčkem, špetkou soli…