Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
"Stroganov" vynikající

"Stroganov" vynikající

Potřebné ingredience

500g_roštěnky / 2ks_cibule / 150g_žampionu(v plechovce) / 2dcl_bílého_vína / 3-4lžice_hl.mouky / 2lžičky_hořčice / 250ml_smetany_ke_šlehání / sádlo / sůl / pepř / vývar _dle_potřeby / kopr / tatarka /

Postup přípravy

Maso pokrajíme na kousky orestujeme,osolíme,opepříme a odstavíme pod pokličkou.
Na druhé pánvi zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli,přidáme okapané žampiony,krátce orestujeme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
GULÁŠEK PODLE MĚ :-), inspirován dědovým receptem!

GULÁŠEK PODLE MĚ :-), inspirován dědovým receptem!

Potřebné ingredience

PRO CCA 4 OSOBY:1KG MASA(HOVĚZÍ KLIŽKA, ŠÁL..., ALE MŮŽE BÝT I VEPŘOVÉ), 4 CIBULE, PAPRIKA SLADKÁ, DRCENÝ KMÍN, ĎÁBELSKÉ KOŘENÍ(POKUD NEMÁTE RÁDI PÁLIVÉ TAK BEZ), SLADKÝ KEČUP, PIVO, MOUKA, MAJORÁNKA, ČESNEK A MENŠÍ HRSTKU STROUHANÉ KŮRY Z TVRDÉHO CHLEBA

Postup přípravy

CIBULKU NAKRÁJÍME NA KOSTIČKY A MASO TAKÉ. NA ROZPÁLENÉM OLEJI OSMAHNEME CIBULKU SPOLU S DRCENÝM KMÍNEM (NEBOJTE SE, KDO NEMÁTE RÁDI KMÍN, TAK POKUD HO OSMAHNETE NA OLEJI, ZMĚNÍ…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Výborný italský gulášek- spezzatino - další eintopf :-)) tedy z jednoho hrnce

Výborný italský gulášek- spezzatino - další eintopf :-…

Potřebné ingredience

pomodori pelati - spařená rajčata v konzervě; 1-2 konzervy,
kus hovězího na omáčku,
čerstvý rozmarýn,
česnek,
cibule,
brambory,
hovězí vývar,
bílé suché víno

Postup přípravy

Někdy si dám maso lehce předvařit do papiňáku, získám tak i vývar, který pak dochutím vegolou.
Ale jindy vše najednou a s kostkou biomasoxu:
Na oliv. oleji osmahnu kousíčky…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Gulášek-speciál

Gulášek-speciál

Potřebné ingredience

3/4 kg hovězího masa zadního, 2 větší cibule, 12 větších stroužků česneku, 2 lžíce hořčice, 1 lžíce maggi, 1 lžíce worchestrové omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička kari, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky oregana, kostka cukru, 3 lžíce sádla, 2 dcl 10°piva

Postup přípravy

Asi 3/4 kg zadního hovězího masa nakrájíme na velikost hranolků na smažení, dáme do větší mísy s drobně nakrájenými cibulemi a utřenými stroužky česneku. Přidáme hořčici, maggi,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Koprová omáčka s hovězím masíčkem

Koprová omáčka s hovězím masíčkem

Potřebné ingredience

800g hovězí zadní, 1/2l mléka, 3 lžíce polohr. mouky, 1 lžíce octa, čerstvý nebo mražený kopr

Postup přípravy

Uvaříme do měkka hovězí maso. Mezitím si připravíme omáčku: Z mléka oddělíme asi půl hrnečku a rozmícháme v něm mouku.Zbytek mléka dáme vařit na mírnější plamen, přilijeme mléko s…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
RAJSKÁ OMÁČKA-TAK TROCHU JINAK

RAJSKÁ OMÁČKA-TAK TROCHU JINAK

Potřebné ingredience

1KG HOV.MASA,2RAJSKE PROTLAKY,2VĚTŠÍ CIBULE,OLEJ,4KUL.NOV.KOŘ.,4.KUL.CELEHO PEPŘE,
3BOBK.LISTY,KOLECKO CITRONU,JEDEN KUS CELÉ SKOŘICE,CUKR,SUL,HL.MOUKA,1MRKEV+PETRŽEL

Postup přípravy

UVAŘENE MASO NAKRÁJÍME NA PLATKY A VYVAR POUŽIJEM!!!!
CIBULI,NASTROUH.MRKEV A PETRŽEL S KOŘENÍM DÁME NA OLEJ A ORESTUJEME DO ZLATOVA.
PAK PŘIDÁME RAJSKÉ PROTLAKY,LEHCE…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
PRAVÝ ČESKÝ GULÁŠEK

PRAVÝ ČESKÝ GULÁŠEK

Potřebné ingredience

1KG HOVĚZÍHO LIBOVÉHO,1KG CIBULE,150G SADLA,2RAJČATOVÉ PROTLAKY,SUL,PEPŘ,HL.MOUKA,5STROUŽKU ČESNEKU,MAJORÁNKA,4LŽIČKY ML.PAPRIKY

Postup přípravy

HOVĚZÍ POKRÁJENÉ NA KOSTKY OSOLÍME A OPEPŘÍME.
1KG CIBULE POKRÁJÍME NA KOSTIČKY A NA SADLE RESTUJEME DO HNĚDA,DOKUD MASO NEPUSTÍ ŠTÁVU,PAK PŘIDÁME RAJČ.PROTLAK A MÍCHÁME AŽ SE…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ "STROGANOV"

HOVĚZÍ "STROGANOV"

Potřebné ingredience

500G HOV.KÝTY,2KYSELÉ OKURKY,2LŽÍCE PLNOT.HOŘČICE,2LŽÍCE KEČUPU,1SMETANA NA VAŘENÍ 25%,SUL ,PEPŘ,OLEJ

Postup přípravy

MASO NA NUDLIČKY OSOLÍME A OPEPŘÍME.
DÁME NA ROZPÁLENÝ OLEJ,OPEČEME,LEHCE PODLIJEME A DUSÍME DO MĚKKA.
AŽ JE MASO MĚKKÉ,PONECHÁME VE VLASTNÍ ŠTÁVĚ A PŘIDÁME HOŘČICI,KEČUP…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Moje pověstná svíčková na smetaně

Moje pověstná svíčková na smetaně

Potřebné ingredience

1KG HOV.MASA (může být i vepřová kýta)ZELENINA POD SVÍČKOVOU I MRAŽENÁ(2PETRŽELE,PULKA CELERU,4MRKVE)LEPŠÍ JE ČERSTVÁ ZELENINKA,)2CIBULEOLEJ+MÁSLO CCA 2POLEV.LŽICE OLEJE A PULKU MASLA,lžíce pln.hořčice,SUL,PEPŘ,CUKR,CITRON4KULIČ.NOV.KOŘ.3BOBK.LISTY5KULIČEK CELÉHO PEPŘEŠPETKA TYMIÁNU,malinko provensálského koření,15DKG ŠPEKU MOUKA SMETANA 25%

Postup přípravy

VE VELKÉM HRNCI ROZPUSTÍME MASLO A OLEJ
PŘIDÁME CIBULI,NAKRÁJENOU NA HRUBO A VEŠKEROU ZELENINU POKRAJENOU ČI NASTROUHANOU K TOMU TAKE VEŠKERÉ KOŘENÍ KROM TYMIÁNU.
RESTUJEME…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
GREENHORŇÁCKÝ GULÁŠ

GREENHORŇÁCKÝ GULÁŠ

Potřebné ingredience

3/4kg hovězího masa,
2 středně velké cibule,
12 stroužků česneku,
2 polévkové lžíce hořčice (jakou máte rádi),
1 lžíce maggi, worcestru a sójové omáčky,
1 kávová lžička kari a sladké papriky,
půl lžičky soli a oregana,
olej nebo sádlo,
2dcl 10stupňového piva.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky o velikosti smažených hranolků, přidáme drobně nakrájenou cibuli, utřený česnek, hořčici, koření a sůl, promícháme a uložíme na 24 hodin do lednice. Druhý…

Zobrazit více...

Kategorie