"Stroganov" vynikající
Potřebné ingredience
500g_roštěnky / 2ks_cibule / 150g_žampionu(v plechovce) / 2dcl_bílého_vína / 3-4lžice_hl.mouky / 2lžičky_hořčice / 250ml_smetany_ke_šlehání / sádlo / sůl / pepř / vývar _dle_potřeby / kopr / tatarka /
Postup přípravy
Maso pokrajíme na kousky orestujeme,osolíme,opepříme a odstavíme pod pokličkou.
Na druhé pánvi zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli,přidáme okapané žampiony,krátce orestujeme…
GULÁŠEK PODLE MĚ :-), inspirován dědovým receptem!
Potřebné ingredience
PRO CCA 4 OSOBY:1KG MASA(HOVĚZÍ KLIŽKA, ŠÁL..., ALE MŮŽE BÝT I VEPŘOVÉ), 4 CIBULE, PAPRIKA SLADKÁ, DRCENÝ KMÍN, ĎÁBELSKÉ KOŘENÍ(POKUD NEMÁTE RÁDI PÁLIVÉ TAK BEZ), SLADKÝ KEČUP, PIVO, MOUKA, MAJORÁNKA, ČESNEK A MENŠÍ HRSTKU STROUHANÉ KŮRY Z TVRDÉHO CHLEBA
Postup přípravy
CIBULKU NAKRÁJÍME NA KOSTIČKY A MASO TAKÉ. NA ROZPÁLENÉM OLEJI OSMAHNEME CIBULKU SPOLU S DRCENÝM KMÍNEM (NEBOJTE SE, KDO NEMÁTE RÁDI KMÍN, TAK POKUD HO OSMAHNETE NA OLEJI, ZMĚNÍ…
Výborný italský gulášek- spezzatino - další eintopf :-…
Potřebné ingredience
pomodori pelati - spařená rajčata v konzervě; 1-2 konzervy,
kus hovězího na omáčku,
čerstvý rozmarýn,
česnek,
cibule,
brambory,
hovězí vývar,
bílé suché víno
Postup přípravy
Někdy si dám maso lehce předvařit do papiňáku, získám tak i vývar, který pak dochutím vegolou.
Ale jindy vše najednou a s kostkou biomasoxu:
Na oliv. oleji osmahnu kousíčky…
Gulášek-speciál
Potřebné ingredience
3/4 kg hovězího masa zadního, 2 větší cibule, 12 větších stroužků česneku, 2 lžíce hořčice, 1 lžíce maggi, 1 lžíce worchestrové omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička kari, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky oregana, kostka cukru, 3 lžíce sádla, 2 dcl 10°piva
Postup přípravy
Asi 3/4 kg zadního hovězího masa nakrájíme na velikost hranolků na smažení, dáme do větší mísy s drobně nakrájenými cibulemi a utřenými stroužky česneku. Přidáme hořčici, maggi,…
Koprová omáčka s hovězím masíčkem
Potřebné ingredience
800g hovězí zadní, 1/2l mléka, 3 lžíce polohr. mouky, 1 lžíce octa, čerstvý nebo mražený kopr
Postup přípravy
Uvaříme do měkka hovězí maso. Mezitím si připravíme omáčku: Z mléka oddělíme asi půl hrnečku a rozmícháme v něm mouku.Zbytek mléka dáme vařit na mírnější plamen, přilijeme mléko s…
RAJSKÁ OMÁČKA-TAK TROCHU JINAK
Potřebné ingredience
1KG HOV.MASA,2RAJSKE PROTLAKY,2VĚTŠÍ CIBULE,OLEJ,4KUL.NOV.KOŘ.,4.KUL.CELEHO PEPŘE,
3BOBK.LISTY,KOLECKO CITRONU,JEDEN KUS CELÉ SKOŘICE,CUKR,SUL,HL.MOUKA,1MRKEV+PETRŽEL
Postup přípravy
UVAŘENE MASO NAKRÁJÍME NA PLATKY A VYVAR POUŽIJEM!!!!
CIBULI,NASTROUH.MRKEV A PETRŽEL S KOŘENÍM DÁME NA OLEJ A ORESTUJEME DO ZLATOVA.
PAK PŘIDÁME RAJSKÉ PROTLAKY,LEHCE…
PRAVÝ ČESKÝ GULÁŠEK
Potřebné ingredience
1KG HOVĚZÍHO LIBOVÉHO,1KG CIBULE,150G SADLA,2RAJČATOVÉ PROTLAKY,SUL,PEPŘ,HL.MOUKA,5STROUŽKU ČESNEKU,MAJORÁNKA,4LŽIČKY ML.PAPRIKY
Postup přípravy
HOVĚZÍ POKRÁJENÉ NA KOSTKY OSOLÍME A OPEPŘÍME.
1KG CIBULE POKRÁJÍME NA KOSTIČKY A NA SADLE RESTUJEME DO HNĚDA,DOKUD MASO NEPUSTÍ ŠTÁVU,PAK PŘIDÁME RAJČ.PROTLAK A MÍCHÁME AŽ SE…
HOVĚZÍ "STROGANOV"
Potřebné ingredience
500G HOV.KÝTY,2KYSELÉ OKURKY,2LŽÍCE PLNOT.HOŘČICE,2LŽÍCE KEČUPU,1SMETANA NA VAŘENÍ 25%,SUL ,PEPŘ,OLEJ
Postup přípravy
MASO NA NUDLIČKY OSOLÍME A OPEPŘÍME.
DÁME NA ROZPÁLENÝ OLEJ,OPEČEME,LEHCE PODLIJEME A DUSÍME DO MĚKKA.
AŽ JE MASO MĚKKÉ,PONECHÁME VE VLASTNÍ ŠTÁVĚ A PŘIDÁME HOŘČICI,KEČUP…
Moje pověstná svíčková na smetaně
Potřebné ingredience
1KG HOV.MASA (může být i vepřová kýta)ZELENINA POD SVÍČKOVOU I MRAŽENÁ(2PETRŽELE,PULKA CELERU,4MRKVE)LEPŠÍ JE ČERSTVÁ ZELENINKA,)2CIBULEOLEJ+MÁSLO CCA 2POLEV.LŽICE OLEJE A PULKU MASLA,lžíce pln.hořčice,SUL,PEPŘ,CUKR,CITRON4KULIČ.NOV.KOŘ.3BOBK.LISTY5KULIČEK CELÉHO PEPŘEŠPETKA TYMIÁNU,malinko provensálského koření,15DKG ŠPEKU MOUKA SMETANA 25%
Postup přípravy
VE VELKÉM HRNCI ROZPUSTÍME MASLO A OLEJ
PŘIDÁME CIBULI,NAKRÁJENOU NA HRUBO A VEŠKEROU ZELENINU POKRAJENOU ČI NASTROUHANOU K TOMU TAKE VEŠKERÉ KOŘENÍ KROM TYMIÁNU.
RESTUJEME…
GREENHORŇÁCKÝ GULÁŠ
Potřebné ingredience
3/4kg hovězího masa,
2 středně velké cibule,
12 stroužků česneku,
2 polévkové lžíce hořčice (jakou máte rádi),
1 lžíce maggi, worcestru a sójové omáčky,
1 kávová lžička kari a sladké papriky,
půl lžičky soli a oregana,
olej nebo sádlo,
2dcl 10stupňového piva.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kousky o velikosti smažených hranolků, přidáme drobně nakrájenou cibuli, utřený česnek, hořčici, koření a sůl, promícháme a uložíme na 24 hodin do lednice. Druhý…