GULÁŠEK PODLE MĚ :-), inspirován dědovým receptem!
Potřebné ingredience
PRO CCA 4 OSOBY:1KG MASA(HOVĚZÍ KLIŽKA, ŠÁL..., ALE MŮŽE BÝT I VEPŘOVÉ), 4 CIBULE, PAPRIKA SLADKÁ, DRCENÝ KMÍN, ĎÁBELSKÉ KOŘENÍ(POKUD NEMÁTE RÁDI PÁLIVÉ TAK BEZ), SLADKÝ KEČUP, PIVO, MOUKA, MAJORÁNKA, ČESNEK A MENŠÍ HRSTKU STROUHANÉ KŮRY Z TVRDÉHO CHLEBA
Postup přípravy
CIBULKU NAKRÁJÍME NA KOSTIČKY A MASO TAKÉ. NA ROZPÁLENÉM OLEJI OSMAHNEME CIBULKU SPOLU S DRCENÝM KMÍNEM (NEBOJTE SE, KDO NEMÁTE RÁDI KMÍN, TAK POKUD HO OSMAHNETE NA OLEJI, ZMĚNÍ…
Výborný italský gulášek- spezzatino - další eintopf :-…
Potřebné ingredience
pomodori pelati - spařená rajčata v konzervě; 1-2 konzervy,
kus hovězího na omáčku,
čerstvý rozmarýn,
česnek,
cibule,
brambory,
hovězí vývar,
bílé suché víno
Postup přípravy
Někdy si dám maso lehce předvařit do papiňáku, získám tak i vývar, který pak dochutím vegolou.
Ale jindy vše najednou a s kostkou biomasoxu:
Na oliv. oleji osmahnu kousíčky…
Gulášek-speciál
Potřebné ingredience
3/4 kg hovězího masa zadního, 2 větší cibule, 12 větších stroužků česneku, 2 lžíce hořčice, 1 lžíce maggi, 1 lžíce worchestrové omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička kari, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky oregana, kostka cukru, 3 lžíce sádla, 2 dcl 10°piva
Postup přípravy
Asi 3/4 kg zadního hovězího masa nakrájíme na velikost hranolků na smažení, dáme do větší mísy s drobně nakrájenými cibulemi a utřenými stroužky česneku. Přidáme hořčici, maggi,…
Koprová omáčka s hovězím masíčkem
Potřebné ingredience
800g hovězí zadní, 1/2l mléka, 3 lžíce polohr. mouky, 1 lžíce octa, čerstvý nebo mražený kopr
Postup přípravy
Uvaříme do měkka hovězí maso. Mezitím si připravíme omáčku: Z mléka oddělíme asi půl hrnečku a rozmícháme v něm mouku.Zbytek mléka dáme vařit na mírnější plamen, přilijeme mléko s…
RAJSKÁ OMÁČKA-TAK TROCHU JINAK
Potřebné ingredience
1KG HOV.MASA,2RAJSKE PROTLAKY,2VĚTŠÍ CIBULE,OLEJ,4KUL.NOV.KOŘ.,4.KUL.CELEHO PEPŘE,
3BOBK.LISTY,KOLECKO CITRONU,JEDEN KUS CELÉ SKOŘICE,CUKR,SUL,HL.MOUKA,1MRKEV+PETRŽEL
Postup přípravy
UVAŘENE MASO NAKRÁJÍME NA PLATKY A VYVAR POUŽIJEM!!!!
CIBULI,NASTROUH.MRKEV A PETRŽEL S KOŘENÍM DÁME NA OLEJ A ORESTUJEME DO ZLATOVA.
PAK PŘIDÁME RAJSKÉ PROTLAKY,LEHCE…
PRAVÝ ČESKÝ GULÁŠEK
Potřebné ingredience
1KG HOVĚZÍHO LIBOVÉHO,1KG CIBULE,150G SADLA,2RAJČATOVÉ PROTLAKY,SUL,PEPŘ,HL.MOUKA,5STROUŽKU ČESNEKU,MAJORÁNKA,4LŽIČKY ML.PAPRIKY
Postup přípravy
HOVĚZÍ POKRÁJENÉ NA KOSTKY OSOLÍME A OPEPŘÍME.
1KG CIBULE POKRÁJÍME NA KOSTIČKY A NA SADLE RESTUJEME DO HNĚDA,DOKUD MASO NEPUSTÍ ŠTÁVU,PAK PŘIDÁME RAJČ.PROTLAK A MÍCHÁME AŽ SE…
HOVĚZÍ "STROGANOV"
Potřebné ingredience
500G HOV.KÝTY,2KYSELÉ OKURKY,2LŽÍCE PLNOT.HOŘČICE,2LŽÍCE KEČUPU,1SMETANA NA VAŘENÍ 25%,SUL ,PEPŘ,OLEJ
Postup přípravy
MASO NA NUDLIČKY OSOLÍME A OPEPŘÍME.
DÁME NA ROZPÁLENÝ OLEJ,OPEČEME,LEHCE PODLIJEME A DUSÍME DO MĚKKA.
AŽ JE MASO MĚKKÉ,PONECHÁME VE VLASTNÍ ŠTÁVĚ A PŘIDÁME HOŘČICI,KEČUP…
Moje pověstná svíčková na smetaně
Potřebné ingredience
1KG HOV.MASA (může být i vepřová kýta)ZELENINA POD SVÍČKOVOU I MRAŽENÁ(2PETRŽELE,PULKA CELERU,4MRKVE)LEPŠÍ JE ČERSTVÁ ZELENINKA,)2CIBULEOLEJ+MÁSLO CCA 2POLEV.LŽICE OLEJE A PULKU MASLA,lžíce pln.hořčice,SUL,PEPŘ,CUKR,CITRON4KULIČ.NOV.KOŘ.3BOBK.LISTY5KULIČEK CELÉHO PEPŘEŠPETKA TYMIÁNU,malinko provensálského koření,15DKG ŠPEKU MOUKA SMETANA 25%
Postup přípravy
VE VELKÉM HRNCI ROZPUSTÍME MASLO A OLEJ
PŘIDÁME CIBULI,NAKRÁJENOU NA HRUBO A VEŠKEROU ZELENINU POKRAJENOU ČI NASTROUHANOU K TOMU TAKE VEŠKERÉ KOŘENÍ KROM TYMIÁNU.
RESTUJEME…
GREENHORŇÁCKÝ GULÁŠ
Potřebné ingredience
3/4kg hovězího masa,
2 středně velké cibule,
12 stroužků česneku,
2 polévkové lžíce hořčice (jakou máte rádi),
1 lžíce maggi, worcestru a sójové omáčky,
1 kávová lžička kari a sladké papriky,
půl lžičky soli a oregana,
olej nebo sádlo,
2dcl 10stupňového piva.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kousky o velikosti smažených hranolků, přidáme drobně nakrájenou cibuli, utřený česnek, hořčici, koření a sůl, promícháme a uložíme na 24 hodin do lednice. Druhý…
HOVĚZÍ ROLÁDA PLNĚNÁ MASEM S MÍCHANÝMI VEJCI
Potřebné ingredience
600g svíčkové nebo hovězí kýty,200g vařeného uzeného masa nebo salámu,3 vejce,1 malá cibule,petrželka,100g slaniny,50g tuku, sul,pepř,2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
Polovinu slaniny pokrájené na kostičky rozškvaříme,zpěníme v ní drobně nakrájenou cibuli a rychle opečeme kostičky uzeného masa nebo salámu.Přimícháme vejce,usmažíme je,okořeníme…