Drážďanský guláš
Potřebné ingredience
2 cibule,4lžíce oleje,750g hovězí klížky,pepř,sůl,1lžíce rajského protlaku,2 mrkve,2 brambory,kmín,1lžíce mleté papriky,2stroužky česneku,1/4menšího celeru,2-3 lžíce hladké mouky,celerová nať na ozdobení
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky,Cibuli pokrájíme na jemno a orestujeme na oleji.Přidáme maso, opečeme přidáme pepř,kmín,a papriku.Promícháme a znovu opečeme.Do základu vmíchame protlak a…
Stroganoff
Potřebné ingredience
0,5kg hovězího masa,sůl, pepř,olej,2lžíce másla,1 cibule,1lžíce rajského protlaku,1 kyselá okurka,5dkg žampionů,1lžíce hladké mouky,1 šlehačka,2lžíce mléka
Postup přípravy
Maso nakrájíme na 2cm dlouhé proužky,pokapeme olejem a necháme odležet.Na pánvi rozehřejeme máslo,přidáme maso a pokrájenou cibuli na kostičk.y a orestujeme.Přidáme plátky…
Dokonalé a rychlé FALEŠNÉ PTÁČKY!
Potřebné ingredience
Cca pro 4osoby cca 3/4kg hovězího (přední, či zadní, kdo má rád i kližku, nebo může být i z vepřového, nebo kuřecího masa) // 2 větší cibue // 10-15dkg anglické, či prorostlého špeku // 2nožičky párků // 2větší nakládané okurky // 3vajíčka natvrdo // 2polévkové lžíce plnotučné hořčice // pepř, sůl // kostka hovězího vývaru
Postup přípravy
Veškeré ingredience nakrájíme na kostičky, maso na kostky větší. Na lžíci oleje osmahneme cibulku s anglickou/špekem (z nich se ještě smažením uvolní tuk) do zalohněda, pak…
Gulášek
Potřebné ingredience
200 g zadního hovězího | sladká paprika | pálivá paprika | drcený kmín | sůl | pepř | worcester | 200 g cibule | 200 g vepřové kýty | 200 g kuřecích prsou | 100 g žampionů | 1 papriková klobása | 50 g polohrubá mouka | majoránka | 6 stroužků česneku | 1 kostka Karpatského bujónu
Postup přípravy
Kostičky hovězího osmahneme na cibuli, přidáme hodně sladké a trochu pálivé papriky, kmín, pepř, sůl a worcester. Zalijeme vodou, přidáme kostku Karpatského bujónu a dusíme.......…
Cigánský guláš
Potřebné ingredience
hovězí kliška, uzená slanina (dva silnější plátky), 5 velkých cibulí, majoránka, grilovací koření, sladká mletá paprika, sůl, bujón (hovězí nebo jaký zrovna máte po ruce), sušené houby (jakékoliv), instantní jíška nebo hladká mouka, kečup, česnek, feferonky
Postup přípravy
Uzenou slaninu pokrájíme na kostečky a dáme do podtlakáče na mírný oheň trochu rozpustit, cibuli zatím nakrájíme na kostičky, dáme na slaninu a smažíme asi 15 - 20 min. Přidáme…
ZBOJNICKÝ SKŘIVAN
Potřebné ingredience
Hovězí z. nebo pěkný přední na plátky ,česnek ,sůl ,pepř ,slanina ,klobásu ,cibule,hl.mouka ,olej
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem, poklademe tenkými plátky slaniny, rozkrojenou polovinou klobásy, svineme a upevníme párátky. Na…
gulášek MEXIKO
Potřebné ingredience
cibule,olej,hovězí na guláš,masox,sladká paprika,mražená zelenina-mrkev,hrášek kukuřice,sůl,pepř ,cihla nastrouhaná,protlak,jíška
Postup přípravy
na oleji osmahnem cibulku,dáme maso na kostky,osmahnem,na to vydusíme protlak,masox,sůl,pepř,papriku,podlijeme a dusíme doměkk,když je maso téměř měkké tak přidáme mraženou…
Cso Koggi Botum
Potřebné ingredience
500g zadního hovězího masa,500g sušených hub,2stroužky česneku,lžička moučkového cukru,2lžičky sojové omáčky,cibule,4lžíce oleje,2lžíce solamylu,2lžíce vody,špetka soli,lžička chilli koření,200ml vývaru.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na malé kostky a smícháme s česnekem a nakrájené na plátky s cukrem,soli,chilli a sojovou omáčkou.Směs necháme v chladu asi 1 hod rozležet.Na oleji osmahnem…
Telecí maso na másle
Potřebné ingredience
Telecí maso s kostí či bez kosti, půlka másla, sůl
Můžete přidat kmín, bazalku, ale jen posolené s máslem je opravdu výborné!
Vhodné pro děti. Podávám s divokou rýží a dušenou zeleninou.
Postup přípravy
Maso naporcujeme, rozložíme do pekáčku, posolíme a poklademe kousky másla. Trošku podlijeme vodou.
Pekáček přikryjeme alobalem a dusíme v troubě. Až je maso měkké, alobal…
Pikantní roštěná
Potřebné ingredience
4 plátky roštěnce, sůl, pepř, 1 lžička plnotučné hořčice, hladká mouka, 2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 malá cibule, 1 malá mrkev, 1 malá sterilovaná okurka, 4-6 sterilovaných žampionů, 1 lžíce ostrého kečupu
Postup přípravy
Tohle jídlo je dobré i z vepřového masa. Nemusí se dělat zrovna z hovězí roštěnky.