Genovese
Potřebné ingredience
olivový olej,hovězí kýta, cibule, mrkev, bílé víno, masox
Postup přípravy
GENOVESSE
hovězí maso, cibule a mrkev nakrájíme na kousky. Na olivovém oleji pořádně dohromady osmažíme, SKORO připálit, pak podlejeme bílím vínem a pomalu dusíme, dáme zatím 1…
HOVĚZÍ V OMÁČCE-VYNIKAJÍCÍ!!!!!!!
Potřebné ingredience
HOVĚZÍ ZADNÍ,PÁRKY,ANGLICKÁ SLANINA,KEČUP,CIBULE,PEPŘ , SŮL A KOUSEK MÁSLA PRO CHUT´
svíčková s párky bez smetany - recept se skvěle hodí…
Potřebné ingredience
1 kg zadního hovězího, kořenová zelenina jako na svíčkovou, koření jako na svíčkovou, párky - dle chuti, jemné, vídeňské, klausovky... olej, kostka masoxu, cibule, omáčka delikates z Lidlu - nemusí být, zelenina udělá dost pikantní chuť, může být i trocha červeného vína na podlévání, ale taky není nutné, někdo to tak nemá rád.
Postup přípravy
Maso protkneme párky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi ze všech strach. Zeleninu máme očištěnou, cibuli také, vše nakrájené na kousky - na plotýnku dáme pekáč, v…
Maďarský gulášek
Potřebné ingredience
500 g hovězího masa
olej
2 středně velké cibule
2 rajčata (rajský protlak, kečup)
2 červené papriky
koření MAĎARSKÝ GULÁŠ, sůl, bujón
Příloha:
houskový knedlík
cibule
Postup přípravy
Maso nakrájíme na menší kostky smícháme s trochou oleje a 1-2 lžícemi kořením na MAĎARSKÝ GULÁŠ a necháme do druhého dne odležet.
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou…
Hovězí plátky
Potřebné ingredience
hovězí plátky
cibule
sádlo nebo olej
sůl, pepř
hl. mouka nebo hotová jíška Knorr
kyselá okurka, párek, vajíčko natvrdo, hořčice
Postup přípravy
Plátky naklepeme, nakrojíme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme.
Na omastku zpěníme cibuli do zlatava, opečeme plátky masa z obou stran. Trochu podlijeme a dusíme. Přidáme…
Pastýřská roštěnka
Potřebné ingredience
500 g roštěné, 2 větší cibule, 150 g uzené klobásy, 150 g uzeného sýra, kečup, plnotučná hořčice, masový vývar, hladká mouka, olej, sůl, pepř
Postup přípravy
Maso naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, obalíme v hladké mouce a zprudka osmažíme po obou stranách na oleji.
Potom přidáme nakrájenou…
Hovězí maso na smetaně
Potřebné ingredience
300 g hovězího masa na guláš,
olej,
1 cibule,
sojová omáčka,
Solčanka,
instantní rýžová moučka,
200 ml sladké smetany,
na ozdobu koktejlová rajčátka a jarní cibulka
Postup přípravy
Na oleji osmahneme zprudka hovězí maso nakrájené na malé kousky, až chytne světlou barvu. Pak přihodíme nadrobno nakrájenou cibuli a podlijeme vodou. Ochutíme sojovou omáčkou …
Dušené hovězí,brambor a kapusta coby příloha
Potřebné ingredience
Hovězí maso(vepřové,kuřecí),brambory,1střední kapusta,cibulka,4-5stroužků česneku-dle chuti,sůl,vegeta.
Na jíšku(zásmažku):olej,hladká mouka.
Postup přípravy
Připravené maso-hovězí,kuřecí,vepřové-naporcujeme,osolíme a dáme dusit nebo péct.Každý,jak chce a jak mu masíčko chutná.
Brambory si připravíme buď vařené,nebo americké.
Zapečené roštěnky
Potřebné ingredience
500 g roštěnce, 500g brambor, 2 větší cibule, plnotučná hořčice, sůl, pepř, granulovaná jíška, kostka masoxu, olej nebo tuk na smažení, trochu láku z kyselých okurek ( není podmínkou...)
Postup přípravy
Roštěnky osolíme, opepříme, naklepeme paličkou a na okrajích nařízneme. Vložíme je na osmaženou cibulku, restujeme a vrchní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí. Obrátíme je a…
Španělský fazolový hrnec
Potřebné ingredience
400g hovězího masa, 200g španělského salámu Chorizo, 1 cibule, 2 stroužky česneku,koření Mexico gril (nebo 2 lžičky mleté papriky, špetka chilli, pepř), sůl, bobkový list, olivový olej, 1 plechovka loupaných rajčat, 1 plechovka bílých fazolí.
Postup přípravy
Kousky masa osmahneme spolu s cibulí na olivovém oleji, přidáme chorizo, veškeré koření, česnek, a dusíme do měkka, obačs podlijeme vodou a nebo bílým vínem.Nakonec vmícháme…