Svratecký guláš v mojí úpravě - minutka
Potřebné ingredience
maso - podle originálu hovězí ( ale já ho moc nepoužívám, tohle je zrovna králičí hřbet ); kečup, česnek, cibule, majoránka - prostě koření jako do guláše, ale bez papriky!!!
Postup přípravy
TENTO RECEPT JE SPECIALITA JEDNOHO ŠÉFKUCHAŘE!!! Přesný origoš recept bohužel neznám, ale je to velká dobrota.
Já si ho pouze přizpůsobila domácím podmínkám a našim chutím.…
španělské ptáčky-trochu jinak
Potřebné ingredience
4 plátky hovězího masa*1 vejce natrdo*2 menší okurky*100 g salámu vcelku*50 g uzeného vcelku*50 g cibule*4 lžíce plnotučné hořčice*sůl a pepř
na omáčku:150 g cibule*2 plátky slaniny*1l vývaru-může být z masoxu*7 kuliček pepře a 7 kuliček nového koření*3 bobkové listy*1 lžičku hořčice*tuk*jíška
Postup přípravy
OPĚT RECEPT Z APETITU,SUPER!!!!!!!
naklepeme maso,osolíme,opepříme a potřeme hořčicí.Do středu vložíme 1/4 vejce,1/2 okurky,plátek cibule,vysočinu a tenký špalíček…
Řízky "NO NAZDAR"
Potřebné ingredience
telecí i jiné řízky,
1 šlehačka,
zelený pepř v nálevu,
pár koleček poličanu,
1 hermelín,
rum,
drcený kmín,
hladká mouka,
sojová omáčka
Postup přípravy
Řízky naklepeme, okořeníme kmínem, lehce poprášíme moukou a krátce zprudka opečeme. Pak dáme maso do pekáče, položíme na ně kolečka salámu a zalijeme Ramou Cremefine v níž…
Hovězí gulášek huštěný chlebem !
Potřebné ingredience
1kg hovězího zadního, 1kg cibule, sádlo, půl chleba, sladká paprika, gulášové koření, chili, pepř, sůl, majoránka, hovězí bujón, bobkový list, česnek ,knedlík.
Postup přípravy
Maso očistíme a nakrájíme na kostičky. Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle. Přidáme maso,česnek a všechno koření. Podlijeme vodou. Chleba nadrolíme najemno a jednu…
HOVĚZÍ GULÁŠ
Potřebné ingredience
1,5 kg hovězího masa, 25dkg sádla, 8 cibulí, 1 lžička pepře mletého, 5 velkých špet majoránky, 8 stroužků česneku, 4 bobk. listy, 12 nových koření, 5 lžiček soli, 6 lžič hladké mouky, 4 lžičky sladké papriky,
Postup přípravy
Osmahneme nakrájené cibule na sádle (dělám ve woku) a přidáme maso nakrájené na kostky a přidáme pepř, majoránku a prolisované stroužky česneku.....chvilku vaříme a za chvíli…
Hovězí na hořčici
Potřebné ingredience
500g hovězího, cibule, hořčice, masox, houby, 4-6kyselých okurek, jížka, sůl, pepř, olej
Postup přípravy
hovězí nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí a orestujeme na nakostičky nakrájené cibuli. Zalijeme vodou, vhodíme kostku masoxu a vaříme maso do…
Hovězí a kuřecí maso s houbami
Potřebné ingredience
Na čtyři porce potřebujeme: 4 plátky hovězího masa * 4 kuřecí stehna (nebo celé menší kuře rozdělené na 4 kusy) * 2 cibule * malý rajský protlak * 2 rajčata * hrst sušených hub (nejlepší jsou hřiby, v nouzi lze i žampióny, ale musí být sušené..) * kostka masoxu * mletá sladká paprika * pepř * sůl * olej
Postup přípravy
V širším hrnci nebo pekáči (který se může péct v troubě) osmažíme cibuli a přidáme opepřené, osolené, popaprikované a v mouce obalené hovězí plátky, které opečeme. Na ně položíme…
Hovězí řízky na ruby
Potřebné ingredience
Falešná svíčková,roštěnka,muže být i jiný liboví hovězí.,strouhanku,vajíčko dle potřeby,hladkou mouku,masox,1kylo cibule,sul,pepř,olej
Postup přípravy
Plátky poklepeme,osolime trochu opepříme a obalíme je ,ale na ruby,takže první do strouhanky,pak vajíčko a nakonec mouka.Orestujem normálně jak řízky a dáme je do pekáče.Nakrájime…
Roštěnky na kapiích s bramboráčkama
Potřebné ingredience
Roštěnky cca 500 dkg, 1 cibule, bobkový list, celý pepř, nové koření, nakládané kapie (velká láhev), worcestrovou omáčku, sojovou omáčku, trochu oleje.
Postup přípravy
Na trochu oleji opečeme naklepané roštěnky, po opečení přidáme oloupanou celou cibuli (menší), 2 bobkové listy, 5 kuliček celého pepře, 3 kuličky nového koření a nakládané kapie…
Irské chilli čili
Potřebné ingredience
5 lžic olivového oleje, 225 g cibule jemně nasekané, 3 jemně nakrájené stonky celeru (u nás se málo používá, ale je úžasný!), 2 čili papričky, podle odolnosti chuťových buněk 1-2 čajové lžičky koření čili, 900g hovězího masa nakrájeného na kostky, 1 lžička kmínu, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžičky hnědého cukru, 2 lžíce worčestrové omáčky, 1 lžička oregana, 300ml vývaru, 2 konzervy rajčat (4OOgramové), konzerva tmavých fazolí (400g)
Postup přípravy
Tenhle recept jsem si zamilovala a naučila se během svého pobytu v Irsku. Není sice od původu přímo irský, ale každopádně ho v Irsku dovedli k dokonalosti.
Na oleji osmažíme…