Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ GULÁŠ - DALŠÍ VARIANTA

HOVĚZÍ GULÁŠ - DALŠÍ VARIANTA

Potřebné ingredience

HOVĚZÍ MASO, OLEJ, CIBULE, KOŘENÍ AVOKÁDO NA GULÁŠ, KAPIČKA OCTA, 1/4 LITRU PIVA, LŽÍCE KEČUPU, NA ZAHUŠTĚNÍ TMAVÁ KNORR JÍŠKA, MASOX

Postup přípravy

V PAPIŇÁKU NA OLEJI OSMAHNEME CIBULI NAKRÁJENOU NA KOSTIČKY ( POMĚR MASA A CIBULE 1:1), CIBULKU ZA STÁLÉHO MÍCHÁNÍ NECHÁME LEHCE ZHNĚDNOUT - NÉ SPÁLIT! PAK PŘIDÁME HOVĚZÍ MASO NA…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Roštěnky v římském hrnci

Roštěnky v římském hrnci

Potřebné ingredience

6 plátků roštěnek, sůl, pepř,2 ks cibule, celý pepř, nové koření, bobkový list, houbový bujon,olivový olej, trochu hladké mouky

Postup přípravy

Namočíme si římský hrnec do studené vody na 20 minut. Roštěnky naklepeme, osolíme, trošku opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a obalené…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
PICADILLO

PICADILLO

Potřebné ingredience

1/2 kg zadního hovězího, 8 žampionů, 3 barevné papriky, 3 rajčata, olej, cibule, 1 lžíce sladké papriky, sůl, pepř, sojová omáčka, hladká mouka nebo jíška, 1 lžíce sekaných mandlí.

Postup přípravy

Maso a papriky nakrájíme na proužky, cibuli na půlkolečka, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
V kastrolu orestujeme cibuli, přidáme maso, zaprášíme paprikou a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
CHILLI CON CARNE

CHILLI CON CARNE

Potřebné ingredience

4cibule, česnek, 2 lž. mletého kmínu, 4 lžičky chilly, mlěté přední hovězí, rajčatový protlak, 3 chilly papričky, 1 skořice v celku, krájená nakládaná rajčata, voda, plechovka čer. fazolí

Postup přípravy

rozpálíme olej hodíme porájené cibule, česnek, kmín chilly, přidáme mleté amso a orestujeme, přidáme rajčatový protlak a krájená rajčátka chilly papričky skořici podlijeme vodou a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
ŘECKÝ GULÁŠ -VÝBORNÝ......s kůrou z citronu

ŘECKÝ GULÁŠ -VÝBORNÝ......s kůrou z citronu

Potřebné ingredience

asi 600g hovězího masa, 2 velké cibule, kůra z 1 velkého citronu, sůl, pepř, kečup, ocet, česnek,)Já dávám 1 celou plku), 3 mrkve, kousek celeru, 2 petržele, asi 150g žampiónů, majoránky, kmím, lžíce sádla(olej),lžíce sladké a lžíce pálivé(nedávám) papriky, pokud je, tak čerstvá nať z petržele.

Postup přípravy

Příprava :
Jemě nasekáme cubuli, česnek, nahrubo nastrouhat citr. kůru, mrkev, celer, petržel nakrájet na kostičky, maso nakrájet na kostičky.
Do masa přidat sůl, pepř,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Mexicky gulas

Mexicky gulas

Potřebné ingredience

Ahojte, chcela by som vas poprosit, ci nemate dobry recept na mexicky gulas? Za vsetky recepty velmi pekne dakujem.

Postup přípravy

:o)

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Indiánský kotlík - vše v jednom hrnci, dietní a báječná chuť tymiánu!

Indiánský kotlík - vše v jednom hrnci, dietní a…

Potřebné ingredience

4 roštěnky nebo zadní hovězí, 1 pytlík malé mrkvičky, cibule, brambory, sůl, tymián, olej

Postup přípravy

Základem tohoto jída je tymián, na něm nešetříme. Jídlo je velice dietní a navíc si ušetříme špinavé hrnce, neboť se celé jídlo vaří pouze v jednom hrnci. Maso si naklepeme. Pokud…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Pravý hospodský hovězí guláš

Pravý hospodský hovězí guláš

Potřebné ingredience

750 g hovězí maso - kližka nebo přední (nebo líčka - ty ale nejde moc sehnat) * 300 g cibule (pravidlo kolik masa tolik cibule, ale na objem, nikoli na váhu) * sádlo nebo olej * rajský protlak nebo rajče (nemusí být, spíš jen pro barvu) * mletá sladká paprika 2 lžíce * majoránka 3 lžíce * hladká mouka 2 lžíce * brambora nebo střída ze dvou krajíců chleba na zahuštění * 2-3 stroužky česneku * sůl

Postup přípravy

cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji - tak dlouho, dokud není opečená skoro dohněda. Udělá v guláši správnou barvu a chuť.
Posypeme 2 lžícemi papriky, …

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Svíčková s brusinkami

Svíčková s brusinkami

Potřebné ingredience

pro 4 osoby si připravíme
1 kg zadního hovězího
100 g slaniny bez kůže
200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
1 cibuli
sůl
50 ml oleje
5 kuliček celého pepře
2 lžíce brusinkového kompotu
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
špetka tymiánu
1 menší citron
40 g másla
75 g hladké mouky
250 ml smetany
25 ml octa
30 g cukru

Postup přípravy

Maso na pečení odblaníme, omyjeme a prošpikujeme slaninou. Pak je ze všech stran potřeme solí.
Všechnu kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme a spolu s cibulí nakrájíme na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Roštěnkové plátky na paprice

Roštěnkové plátky na paprice

Potřebné ingredience

4 roštěnky, sůl, 2 cibule, 1/2 až 1 lžíce mleté sladké papriky, 2 lžíce tuku (sádlo dělá chutnější šťávu), bobkový list, 1 lžíce hladké mouky, 1/2 kostky masoxu.

Postup přípravy

Z roštěnek odkrojíme tuk a šlachy, okraje nařízneme, roštěnky naklepeme, po obou stranách osolíme a posypeme paprikou. Na drobno nakrájenou cibulku zpěníme v hrnci, přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie