Svíčková pro zaměstnané ženy :-)))
Potřebné ingredience
smysl pro humor :-))
JEDNODUCHÁ ZNOJEMSKA OMAČKA
Potřebné ingredience
6 hovězí roštěne,sůl,2 cibule,mletý pepř 3 lžice oleje 1000ml vzvaru,50g hladke mouky 80g sterilovaných okurek
Postup přípravy
roštěnou očistíme,omyjeme a nakrajime na platy,ktere osolime,opepřime.V kastrolu nebo hlubší panvi osmahneme z obou stran zprudka a pak vyjmeme.Na výpeku spenime cibuli do…
španělské ptáčky
Potřebné ingredience
hovězí maso 4-6 plátků,
hořčice,
sůl,pepř, vajíčka-uvařené,párek, šunka,sýr,
250ml sladké smetany,
voda ,okurku.
Postup přípravy
maso okořeníme,potřeme hořčicí dáme šunku,sýr,kousek párku a čtvrtku vajíčka a zaděláme.na sádle smažíme na všechny strany až to zpustí štávu a mírně podlijeme a dusíme do měkka…
VALENTÝNSKÁ VEČEŘE
Potřebné ingredience
Tatarský biftek,topinky a hodně zeleninky.Na konec super lahodný jahodový dortík z lásky dělaný.
Postup přípravy
Toto je naše nej nej papáníčko.
Přidávám na žádost receptík na Tataráčka.
Pravou svíčkovou,(nic jiného) rozsekám v mixeru ( ultimate chopper ),osolit,opepřit,trochu chilli…
Mramorové maso
Potřebné ingredience
4 tenké plátky rostěnky, 4 plátky kuřecích prsou, sůl, pepř, grilovací koření, hladká mouka, strouhaný sýr
Postup přípravy
Plátky roštěnky rozklepeme na tenko, stejně tak i kuřecí plátky přes mikrotenový sáček, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením a sklepneme vždy plátek roštěnky a kuřecího…
Hovězí roštěná
Potřebné ingredience
-5 plátků hovězí roštěné
-20dkg slaniny
-2 střední cibule
-plnotučná a dijonská hořčice
-sladká ml. paprika
-sůl
-smetana na vaření
-olej nebo sádlo
Postup přípravy
-Plátky jemně naklepeme,nařízneme,osolíme,potřeme oběma druhy hořčice a paprikou.Na tuku zpěníme pokrájenou cibulku.Až zesklovatí,vložíme roštěnky.
-Necháme je tzv. zatáhnout…
hovězí v celerové omáčce
Potřebné ingredience
8 plátků hovězího,pepř,sůl,kmín,hl.mouka,smetana na vaření,1střední celer,2 cibule
Postup přípravy
maso naklepeme osolíme,opepřímea okmínujeme,dáme péct na rozpálený omastek až se maso zatáhne přihodíme najemno nastrouhaný celer s cibulí který jsme si mezitím připravily.Dusíme…
ROŠŤĚNKY S HOŘČIČNOU OMÁČKOU
Potřebné ingredience
ROŠŤĚNEC; CIBULE; OLEJ; SŮL; PEPŘ; LŽÍCE A PŮL HOŘČICE; KOSTKA MASOXU; JÍŠKA KNORR
Postup přípravy
V papiňáku na rozpáleném oleji orestujeme cibulku na kostičky a obděláme maso. které jsme si naklepali, osolili a popepřili. Maso obděláme z obou stran a přidáme hořčici,…
Karlovarské roštěnky
Potřebné ingredience
4 roštěnky, 1 lžíce másla, 1 střední cibule, 1-1,5 lžičky sladké papriky, sůl, špetka pepře, hovězí vývar ( stačí z masoxu ), 1 lžička másla, 1-1,5 lžíce hladké mouky, 2 dcl smetany šlehačk
Postup přípravy
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme trochu dozlatova, přidáme na plátky nakrájené maso, které jsme naklepali osolili a opepřili. Maso po obouch stranách opečeme, poprášíme…
HOVĚZÍ GULÁŠ - DALŠÍ VARIANTA
Potřebné ingredience
HOVĚZÍ MASO, OLEJ, CIBULE, KOŘENÍ AVOKÁDO NA GULÁŠ, KAPIČKA OCTA, 1/4 LITRU PIVA, LŽÍCE KEČUPU, NA ZAHUŠTĚNÍ TMAVÁ KNORR JÍŠKA, MASOX
Postup přípravy
V PAPIŇÁKU NA OLEJI OSMAHNEME CIBULI NAKRÁJENOU NA KOSTIČKY ( POMĚR MASA A CIBULE 1:1), CIBULKU ZA STÁLÉHO MÍCHÁNÍ NECHÁME LEHCE ZHNĚDNOUT - NÉ SPÁLIT! PAK PŘIDÁME HOVĚZÍ MASO NA…