Španělský ptáček
Potřebné ingredience
Hovězí rolády, hořčice, sůl, pepř, rýže, hladká mouka, polévkové koření, ml. paprika
Náplň: anglická slanina, uzeniny, vejce, cibule, čerstvá papika, kyselé okurky
Postup přípravy
Hovězí rolády si naklepeme, po jedné straně osolíme, opepříme a silně potřeme hořčicí. Pak lehce posypeme rýži. Na to dáme vaječinu připravenou z anglické slaniny na které lehce…
Hovězí na divoko se zakysanou smetanou
Potřebné ingredience
Hovězí maso (cca 3/4 kg), velká cibule, olej, drcený kmín, sladká a pálivá ml. paprika, pepř, polévkové koření, 1-2 bobkové listy, velká zakysaná smetana 400ml , mléko - 1litr, hladká mouka
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme oleji. Přidáme na kousky nakrájené hovězí maso (přední nebo kližka) okmínujeme, přidáme polévkové koření nebo hovězí kostku a chvíli dusíme…
Hovězí závitek-ptáček
Potřebné ingredience
Hovězí zadní, hořčici, cibile ,sladko.okurky, kabanos, pro chuť plátky anglické, vařené vajíčka, sůl, sojovku ,.tuk, podravku, mouku, vodu
Postup přípravy
plátky masa naklepeme osolíme ,potřeme hořčicí, dáme tak kabanos cibuli (na kolečka)plátky okurky, anglickou a kousek vajíčka zabalíme a převážeme nití, zpěníme na tuku cibulku…
Dušená mrkev s pečeným hovězím masem na rajce
Potřebné ingredience
mrkev
máslo
sůl pepř
hovězí plátky
rajka
pepř celý
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji osmahneme, pak k ní přidáme osolené hovězí plátky a z obou stran necháme maso zatáhnout. Pak vmícháme sklenici rajky, podlijeme vodou,…
Nejoblíbenější roštěnka mého manžela
Potřebné ingredience
hovězí maso ( nejlépe zadní nebo roštěnku ), hladká mouka, sůl, pepř, masox 1-2, 2 větší cibule, olej
Postup přípravy
Maso naklepeme , osolíme a opepříme a obalíme v hladké mouce.Na pánvi opečeme do růžova v oleji a naskládáme do pekáče.Posypeme nakrájenou cibulí, rozdrobíme masox ( množství…
PAPAZJANJA - u nás oblíbená
Potřebné ingredience
3/4 kg prorostlého hovězího, 1/2 kg cibule, 3-4 mrkve, 2 petržele, 1 celer, 6 stroužků česneku, 3/4 kg brambor, 3-4 bobkové listy, 20 zrnek pepře, 10 dkg sádla, 1 lžíce octa, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 1 vrchovatá lžíce sladké papriky, voda, sůl
Postup přípravy
Maso a zeleninu nakrájíme na kostky a kolečka a vaříme spolu s kořením a octem v osolené vodě. Vody tolik, aby vše bylo potopeno. Až je vše měkké, zahustíme jíškou dle libosti.…
PŘÍRODNÍ roštěnky
Potřebné ingredience
plátky roštěnek, cibule, slanina, olej, sůl, pepř, hladká mouka, hořčice,
na ozdobu: vajíčka uvařená natvrdo, sterilovaná kápie a petrželka
Postup přípravy
Na pánvi rozpálíme malé množství oleje, přidáme slaninu, kterou necháme rozpustit a poté jednu velikou najemnou nakrájenou cibuli. Když začne zlátnout, tak na ní opečeme naklepané…
madarský gulaš s pečenou rýží
Potřebné ingredience
hovězí maso ,středně velka cibule,rajský protlka,koření madarský gulaš,paprika červena nakrajena na kousky,sůl,masox.
rýže pečena v troubě.....moc dobre
Postup přípravy
osmahnu cibulku na oleji a přidam nakrajene maso na kousky,malonko necham přismahnout a posypu kořením na gulaš podliji a necham dusit po vydušení opet posypu kořením,osoliím…
HOVĚZÍ FRANKTFURTSKÁ OMÁČKA :O)RYCHLÉ A JEDNODUCHÉ
Potřebné ingredience
Hovězí maso,párky,cibule,mletá paprika ,sůl,pepř,masox,smetana do omáčky ,hl.mouka,olej
Roštěnky v cibulovém obalu
Potřebné ingredience
4roštěnky,2cibule,2vejce,hl.mouka,sůl,pepř,tuk
Postup přípravy
Plátky roštěnek naklepeme a okrajovou část nařízneme.Osolíme, opepříme z obou stran.Připravíme si těstíčko z rozmích.syrových vajec,najemno nakrájené cibule a mouky.Roštěnky…