Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Hovězí perkelt s červeným vínem

Hovězí perkelt s červeným vínem

Potřebné ingredience

Hovězí maso 600 g
olej 1 dl
cibule 200 g
česnek 5 g
kmín 2 g
červená paprika, sladká 20 g
sůl 20 g
paprikové lusky 120 g
rajčata 80 g
červené víno 2 dl

Postup přípravy

Maso omýt a nakrájet na kostky. V hrnci rozehřát olej a nechat zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidat prolisovaný česnek, trochu mletého kmínu a zasypat paprikou. Aby…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Maďarský guláš

Maďarský guláš

Potřebné ingredience

1 l bujónu
1 hovězí konzerva nebo 700g hovězího masa
1 kg brambor
2 cibule
paprika
sůl
pepř

Postup přípravy

Do většíhu hrnce dáme nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na sádle (jen lehce, musí zůstat světlá) Přidáme na kostičky nakrájené maso a orestujeme, zaljeme bujónem a vaříme do…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí plátky (roštěnky) po maďarsku

Hovězí plátky (roštěnky) po maďarsku

Potřebné ingredience

400 g hovězího masa (roštěn­ky),
sůl,
hladká mouka,
40 g tuku (sádla),
100 g cibule,
mletá pálivá paprika,
1 lžíce rajčatového protlaku,
drcený kmín,
1 stroužek česneku,
majoránka,
1-2 zelené papri­ky,
1-2 rajčata.

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, oso­líme, a poprášíme moukou (v ru­kách přitiskneme). Na rozpále­ném tuku opečeme z obou stran, poté vyndáme a tuk přeli­jeme do druhého kastrolu. Do…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Maďarský perkelt

Maďarský perkelt

Potřebné ingredience

500 g předního libového hovězího masa
1 lžíce oleje
2 cibule
1 čajová lžička sladké papriky
1/2 čajové lžičky pálivé papriky nebo feferonky
2 čerstvé zelené papriky
4 rajčata
1 párek
2 lžíce hladké mouky
3 lžíce kečupu
sůl, pepř, drcený kmín
1/2 kostky hovězího bujónu
1dl vody

Postup přípravy

Omyté, osušené maso zbavíme tuku a blan. Nakrájíme na stejně velké kostky. Kostky vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce. Postupně přidáme obě papriky, sůl, drcený kmín, pepř,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí plátky

Hovězí plátky

Potřebné ingredience

Hovězí maso asi 600 g,
2 střední cibule,
sádlo nebo olej na opečení,
hladká mouka,
sůl,
pepř,
sladká paprika,
mletý kmín,
3 kuličky nového koření,
5 hřebíčků,
plnotučná hořčice,
masox nebo hovězí bujon
asi 3/4 l horké vody

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na jemno.
Hovězí maso nakrájíme na plátky,naklepeme,osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce.
Na rozpáleném sádle opečeme z obou stran a vyndáme z hrnce.…

Zobrazit více...

Kategorie