Hovězí perkelt s červeným vínem
Potřebné ingredience
Hovězí maso 600 g
olej 1 dl
cibule 200 g
česnek 5 g
kmín 2 g
červená paprika, sladká 20 g
sůl 20 g
paprikové lusky 120 g
rajčata 80 g
červené víno 2 dl
Postup přípravy
Maso omýt a nakrájet na kostky. V hrnci rozehřát olej a nechat zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidat prolisovaný česnek, trochu mletého kmínu a zasypat paprikou. Aby…
Maďarský guláš
Potřebné ingredience
1 l bujónu
1 hovězí konzerva nebo 700g hovězího masa
1 kg brambor
2 cibule
paprika
sůl
pepř
Postup přípravy
Do většíhu hrnce dáme nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na sádle (jen lehce, musí zůstat světlá) Přidáme na kostičky nakrájené maso a orestujeme, zaljeme bujónem a vaříme do…
Hovězí plátky (roštěnky) po maďarsku
Potřebné ingredience
400 g hovězího masa (roštěnky),
sůl,
hladká mouka,
40 g tuku (sádla),
100 g cibule,
mletá pálivá paprika,
1 lžíce rajčatového protlaku,
drcený kmín,
1 stroužek česneku,
majoránka,
1-2 zelené papriky,
1-2 rajčata.
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme, osolíme, a poprášíme moukou (v rukách přitiskneme). Na rozpáleném tuku opečeme z obou stran, poté vyndáme a tuk přelijeme do druhého kastrolu. Do…
Maďarský perkelt
Potřebné ingredience
500 g předního libového hovězího masa
1 lžíce oleje
2 cibule
1 čajová lžička sladké papriky
1/2 čajové lžičky pálivé papriky nebo feferonky
2 čerstvé zelené papriky
4 rajčata
1 párek
2 lžíce hladké mouky
3 lžíce kečupu
sůl, pepř, drcený kmín
1/2 kostky hovězího bujónu
1dl vody
Postup přípravy
Omyté, osušené maso zbavíme tuku a blan. Nakrájíme na stejně velké kostky. Kostky vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce. Postupně přidáme obě papriky, sůl, drcený kmín, pepř,…
Hovězí plátky
Potřebné ingredience
Hovězí maso asi 600 g,
2 střední cibule,
sádlo nebo olej na opečení,
hladká mouka,
sůl,
pepř,
sladká paprika,
mletý kmín,
3 kuličky nového koření,
5 hřebíčků,
plnotučná hořčice,
masox nebo hovězí bujon
asi 3/4 l horké vody
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na jemno.
Hovězí maso nakrájíme na plátky,naklepeme,osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce.
Na rozpáleném sádle opečeme z obou stran a vyndáme z hrnce.…