Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
dobrá sekaná děkuji HELLE

dobrá sekaná děkuji HELLE

Potřebné ingredience

Suroviny: 350 g mletého hovězího masa, 2 starší rohlíky, 1 dl mléka, 1 cibule, 50 g mortadely (já dala šunkový salám), 1 vrchovatá lžíce pokrájených hub (já dala žampiony), 2 vejce, 1 lžíce sekané petrželky, 1 lžička majoránky, sůl Na obložení: 100 g na plátky pokrájená slanina (nejlépe anglická)

Postup přípravy

Postup přípravy receptu

Den staré rohlíky pokrájíme na kostičky a zalejeme mlékem a asi na 10 min odložíme. Do jiné mísy dáme mleté hovězí maso a vše ostatní (kromě slaniny…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí plátky na houbách -děkuji Tresince

Hovězí plátky na houbách -děkuji Tresince

Potřebné ingredience

Ingredience •4 plátky zadního hovězího •sůl •pepř •plnotučná hořčice •hladká mouka •cibule •1 stroužek česneku •sušené houby •smetana ke šlehání nebo zakysaná smetana

Postup přípravy

Postup
Maso trochu naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme, opepříme, na jedné straně potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. V papiňáku rozehřejeme trochu tuku a osmahneme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou-děkuji HELLE

Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou-děkuji HELLE

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 plátky zadního hovězího masa, 1 špekáček, 2 kyselé okurky, 3 cibule, 100 g uzené slaniny, 1 bobkový list, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, sůl, pepř, hořčice, 1 dl smetany, jíška, solamyl nebo mouka na zahuštění

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme půlku okurky, proužek slaniny, kousek cibule a proužek salámu a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Azu po Tatarsku

Azu po Tatarsku

Potřebné ingredience

Hovězí maso ( může být i vepřové, kuřecí ), cibule, tuk, sůl, pepř, bobkový list, hladká mouka, vývar ( já dávám masoxový ), a rajský protlak.

Postup přípravy

Cibulku osmažím do růžova na rozpáleném tuku. Přidám nakrájené maso na nudličky a orestuji. Opepřím, dám bobkový list...........já, že dávám masoxový vývar, tak nesolím. Podusím,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí guláš-děkuji APETIT

Hovězí guláš-děkuji APETIT

Potřebné ingredience

Ingredience rostlinný olej nebo sádlo na opékání 800 g cibule, nadrobno 1,5 kg nejlépe předního hovězího masa z kližky nebo plece rajčatové pyré (nemusí být) 1–2 lžičky hladké mouky nebo 1 větší brambora na zahuštění sůl, pepř, paprika, česnek, sušená a/nebo čerstvá majoránka, případně chilli paprička na dochucení

Postup přípravy

Příprava jídla
1. Osmažte cibuli
V kastrole rozehřejte tuk a cibuli smažte tak dlouho, až dostane zlatohnědou barvu a bude – jak říkají profesionálové – v kastrole chřestit.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí karbanátky z uvařeného masa

Hovězí karbanátky z uvařeného masa

Potřebné ingredience

cca 300g Hovězí maso z polévky 2 Párek nebo špekáček 1 balení Mražená zelenina 2 Vejce 3 lžice Hladká mouka 1 stroužek Česnek 2 lžice Majoránka 1 lžice Koření na mleté maso podle potřeby Strouhankapodle potřeby Sůl a pepř 1 Cibule

Postup přípravy

Hovězí uvařené maso (například z polévky) umeleme společně s párky, uvařenou zeleninou .
Do umleté směsi přidáme najemno nakrájenou cibulku, vejce, koření , strouhanku a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí maso na pórku s houbami-děkuji  Hance

Hovězí maso na pórku s houbami-děkuji Hance

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g hovězího masa /zadní, roštěnec/ 12 sušených čínských hub šitake /já použila sušené české/, předem namočených a nakrájených na plátky 2 pórky nakrájené na kolečka 1 lžička koření pěti vůní 1 lžíce mletého zázvoru 2 stroužky česneku nasekané nadrobno /použila jsem granulovaný/ 2 lžíce rostlinného oleje 3 lžičky medu saturejka na ozdobu Omáčka: 2 lžičky kukuřičného škrobu 3 lžíce sójové omáčky 3 lžíce suchého červeného vína /měla jsem Frankovku/ 2 lžíce arašídového /slunečnicového/ oleje

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na kostky, posypeme kořením pěti vůní, zázvorem, česnekem, přidáme med, promícháme a necháme asi 30 minut odležet.
V trošce vody…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Rajská omáčka

Rajská omáčka

Potřebné ingredience

1cibule, olej nebo máslo, 1 k.lžičku mleté sladké papriky ,hladká mouka,2 rajčata ,sladký kečup,sůl, moučkový cukr, 2 zběračky hovězího vývaru,2-3 bobkové listy,nové koření a celý pepř,půl lžičky tymiánu

Postup přípravy

1cibuli osmažíme na oleji nebo másle + 1 k.lžičku mleté sladké papriky a zaprášíme asi 2 lžícemi hladké mouky, přidáme 2 na čtvrtky nakrájená rajčata + společně s půl sklenicí…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Argentínsky rump steak s vínovo-horčicovou omáčkou

Argentínsky rump steak s vínovo-horčicovou omáčkou

Potřebné ingredience

2x200 g rump steak , korenie na steaky , Omáčka: výpek z mäsa , asi 1 dcl víno červené , asi 1 čl horčica celozrnná , asi 1 čl maslo , (mrazené) fazuľky zelené čerstvé , 1 strúčik cesnak , šťava citrónová , soľ , korenie štyroch farieb , 1 čl maslo

Postup přípravy

Steaky ochutíme zmesou drveného korenia ,soli,oleja a necháme odležať.Grilujeme na vrúbkovanej panvici,stredne rozpálenej .Moje steaky boli vysoké asi 1,5 cm a grilovala som asi…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Kližka s řapíkatým celerem-děkuji Janě

Kližka s řapíkatým celerem-děkuji Janě

Potřebné ingredience

Suroviny: 300 g hovězí kližky 4 řapíky celeru 1 cibule 2 lžíce slunečnicového oleje 1 lžička soli 1/2 lžičky mletého černého pepře 1 lžíce krémžské hořčice 1 lžíce hladké mouky 2 lžíce strouhané mrkve

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájíme na plátky a oloupanou cibuli na drobno. Plátky naklepeme, osolíme a opepříme.

Na oleji usmažíme cibuli do růžova a přidáme maso. Dusíme nejprve ve…

Zobrazit více...

Kategorie