Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na víně s brusinkami z Apetitu

Hovězí na víně s brusinkami z Apetitu

Potřebné ingredience

* 1 kg hovězího, nejlépe kližku nebo ‚krátké‘ libové přední maso
* 2 lžíce hladké mouky
* 3 velké cibule, nejlépe červené, nakrájené na plátky
* 4–5 lžic olivového oleje
* 300 ml červeného vína
* 300 ml hovězího vývaru
* 3 vrchovaté lžíce zavařených brusinek
* sůl a pepř na dochucení
* sekanou petrželku na ozdobu

Postup přípravy

ODZKOUŠENO - SENZACE

1. Maso nakrájejte na silnější plátky, a ty pak na ‚gulášové‘ nebo drobnější kostky. Poprašte moukou, solí a pepřem, nebo tyto suroviny vsypte spolu s…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí po zahradnicku

Hovězí po zahradnicku

Potřebné ingredience

Hovězí zadní-kýta nebo pečeně, cibule, slanina(nemusí být), mrkev, celer, kedluben, olej, sůl, pepř, hladká nebo polohrubá mouka, worchester,masox.

Postup přípravy

Očistíme si maso a zeleninu.Zeleninu si pokrájíme na kousky,já krájím na jemné nudličky.
Masíčko naporcujeme na plátky,osolíme,opepříme.
Slaninu,nakrájenou na drobné…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí guláš s bylinkovými knedlíky

Hovězí guláš s bylinkovými knedlíky

Potřebné ingredience

guláš: 750gr hovězího na guláš,tuk, 2-3 cibule, 4 malé protlaky, 1 sáček papriky mleté, sůl, hladká mouka, majoránka.knedlíky: 5 rohlíků, 200 ml mléka, 1 vejce, špetka soli, 3-5 lžic hrubé mouky, škrobová moučka bylinky- já používám polévkové bylinky sušené.

Postup přípravy

Guláš: Na tuku zpěním cibuli do hněda a přidám kostky masa. Zarestuji a zasypu paprikou a hned ztáhnu z ohně aby paprika nezhořkla a přimíchám protlaky a opět zarestuji a zaliju…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí maso v římském hrnci

Hovězí maso v římském hrnci

Potřebné ingredience

1kg hovězího masa ( já použila kližku ), 2 vetší cibule, 4 PL sojové omáčky, 2 PL protlaku ( kečup ), koření: harísa, česnekové, arabské, houbové - vše 1 KL

Postup přípravy

Maso nakrájíme na malé kousky, cibuli na půl kolečka, dáme do namočeného hrnce ( namáčím cca 20 minut ve studené vodě ), přidáme koření, sojovku a protlak, vše promícháme a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
BURGUNDSKÝ HOVĚZÍ MASO

BURGUNDSKÝ HOVĚZÍ MASO

Potřebné ingredience

50g slaniny,30g sádla,600g hovězího masa,30g hl.mouky,20g rajčatového protlaku,pepř,sladká paprika,sůl,0,2 l červeného vína,100g mrkve,1 cibule

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na kostičky,které osmažíme na sádle.Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a za stálého míchání prudce opečeme a zaprášíme hladkou moukou.Přidáme masový vývar…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí maso podle Hanky Š. 61 400

Hovězí maso podle Hanky Š. 61 400

Potřebné ingredience

hovězí plátky, mražená zelenina, sójová omáčka, worčestr. omáčka, sůl, pepř

Postup přípravy

Hovězí plátky naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a zprudka orestujeme na oleji. Pak přidáme mraž. zeleninu, podlijeme troškou vody a dusíme pod pokličkou na mírném ohni- můžeme i…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na žampionech

Hovězí na žampionech

Potřebné ingredience

1/2 až 1 kg hovězí roštěné(podle počtu strávníků,a maso může být i přední ,zadní prostě co máte rádi)2 cibule,asi 10-20 žampionů,10dkg slaniny,kmín,majoránka,3 stroužky česneku,solčanka,olej,,trochu gulášového koření,něco na zahuštění(já používám kukuřičný škrob)

Postup přípravy

Na oleji zesklovatíme cibuli,nakrájenou slaninu,přidáme nakrájené žampiony,pak na malé kousky nakrájené maso,kmín,česnek,solčanku,gulášové koření a necháme osmahnout.Když se maso…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Španělské ptáčky trochu jinak

Španělské ptáčky trochu jinak

Potřebné ingredience

hovězí maso (zadní), cibule, česnek, anglická slanina, párek, vajíčka vařená natvrdo, okurka, trochu mouky zakvrdlané ve vodě na zahuštění omáčky, sůl, pepř

Postup přípravy

Na cibulový základ (na oleji a najemno nakrájené anglické slanině nechám zesklovatět cibuli) dám osmahnout na kousky nakrájené maso, osolím, opepřím, přidám česnek a dusím. Po cca…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na slanině s bramboráčky

Hovězí na slanině s bramboráčky

Potřebné ingredience

hovězí maso,
cibule,
slanina,
pepř,
olej,
masox,
vegeta,
jíška

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na kostičky. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Trošku opečeme a přidáme maso.Opepříme a opekáme, až nám maso pěkně pustí šťávu.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Pečené hovězí maso na víně a zelenině

Pečené hovězí maso na víně a zelenině

Potřebné ingredience

1kg hovězí maso - zadní, 100g slaniny, 2 cibule, kořenová zelenina ( asi 350 g ), 8 ks pepř celý, 5 ks nového koření, 3 ks bobkového listu, 5 ks jalovce, sůl, cca 3 dcl červéného vína, špenát, bramborový knedlík

Postup přípravy

Maso našpikujeme a osolíme. V hrnci ( vhodný na pečení v troubě ) si rozpustíme tuk a osmahneme na něm cibuli, přidáme nastrouhanou nebo nakrájenou kořenovou zeleninu, opět…

Zobrazit více...

Kategorie