Hovězí na víně s brusinkami z Apetitu
Potřebné ingredience
* 1 kg hovězího, nejlépe kližku nebo ‚krátké‘ libové přední maso
* 2 lžíce hladké mouky
* 3 velké cibule, nejlépe červené, nakrájené na plátky
* 4–5 lžic olivového oleje
* 300 ml červeného vína
* 300 ml hovězího vývaru
* 3 vrchovaté lžíce zavařených brusinek
* sůl a pepř na dochucení
* sekanou petrželku na ozdobu
Postup přípravy
ODZKOUŠENO - SENZACE
1. Maso nakrájejte na silnější plátky, a ty pak na ‚gulášové‘ nebo drobnější kostky. Poprašte moukou, solí a pepřem, nebo tyto suroviny vsypte spolu s…
Hovězí po zahradnicku
Potřebné ingredience
Hovězí zadní-kýta nebo pečeně, cibule, slanina(nemusí být), mrkev, celer, kedluben, olej, sůl, pepř, hladká nebo polohrubá mouka, worchester,masox.
Postup přípravy
Očistíme si maso a zeleninu.Zeleninu si pokrájíme na kousky,já krájím na jemné nudličky.
Masíčko naporcujeme na plátky,osolíme,opepříme.
Slaninu,nakrájenou na drobné…
Hovězí guláš s bylinkovými knedlíky
Potřebné ingredience
guláš: 750gr hovězího na guláš,tuk, 2-3 cibule, 4 malé protlaky, 1 sáček papriky mleté, sůl, hladká mouka, majoránka.knedlíky: 5 rohlíků, 200 ml mléka, 1 vejce, špetka soli, 3-5 lžic hrubé mouky, škrobová moučka bylinky- já používám polévkové bylinky sušené.
Postup přípravy
Guláš: Na tuku zpěním cibuli do hněda a přidám kostky masa. Zarestuji a zasypu paprikou a hned ztáhnu z ohně aby paprika nezhořkla a přimíchám protlaky a opět zarestuji a zaliju…
Hovězí maso v římském hrnci
Potřebné ingredience
1kg hovězího masa ( já použila kližku ), 2 vetší cibule, 4 PL sojové omáčky, 2 PL protlaku ( kečup ), koření: harísa, česnekové, arabské, houbové - vše 1 KL
Postup přípravy
Maso nakrájíme na malé kousky, cibuli na půl kolečka, dáme do namočeného hrnce ( namáčím cca 20 minut ve studené vodě ), přidáme koření, sojovku a protlak, vše promícháme a…
BURGUNDSKÝ HOVĚZÍ MASO
Potřebné ingredience
50g slaniny,30g sádla,600g hovězího masa,30g hl.mouky,20g rajčatového protlaku,pepř,sladká paprika,sůl,0,2 l červeného vína,100g mrkve,1 cibule
Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na kostičky,které osmažíme na sádle.Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a za stálého míchání prudce opečeme a zaprášíme hladkou moukou.Přidáme masový vývar…
Hovězí maso podle Hanky Š. 61 400
Potřebné ingredience
hovězí plátky, mražená zelenina, sójová omáčka, worčestr. omáčka, sůl, pepř
Postup přípravy
Hovězí plátky naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a zprudka orestujeme na oleji. Pak přidáme mraž. zeleninu, podlijeme troškou vody a dusíme pod pokličkou na mírném ohni- můžeme i…
Hovězí na žampionech
Potřebné ingredience
1/2 až 1 kg hovězí roštěné(podle počtu strávníků,a maso může být i přední ,zadní prostě co máte rádi)2 cibule,asi 10-20 žampionů,10dkg slaniny,kmín,majoránka,3 stroužky česneku,solčanka,olej,,trochu gulášového koření,něco na zahuštění(já používám kukuřičný škrob)
Postup přípravy
Na oleji zesklovatíme cibuli,nakrájenou slaninu,přidáme nakrájené žampiony,pak na malé kousky nakrájené maso,kmín,česnek,solčanku,gulášové koření a necháme osmahnout.Když se maso…
Španělské ptáčky trochu jinak
Potřebné ingredience
hovězí maso (zadní), cibule, česnek, anglická slanina, párek, vajíčka vařená natvrdo, okurka, trochu mouky zakvrdlané ve vodě na zahuštění omáčky, sůl, pepř
Postup přípravy
Na cibulový základ (na oleji a najemno nakrájené anglické slanině nechám zesklovatět cibuli) dám osmahnout na kousky nakrájené maso, osolím, opepřím, přidám česnek a dusím. Po cca…
Hovězí na slanině s bramboráčky
Potřebné ingredience
hovězí maso,
cibule,
slanina,
pepř,
olej,
masox,
vegeta,
jíška
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na kostičky. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Trošku opečeme a přidáme maso.Opepříme a opekáme, až nám maso pěkně pustí šťávu.…
Pečené hovězí maso na víně a zelenině
Potřebné ingredience
1kg hovězí maso - zadní, 100g slaniny, 2 cibule, kořenová zelenina ( asi 350 g ), 8 ks pepř celý, 5 ks nového koření, 3 ks bobkového listu, 5 ks jalovce, sůl, cca 3 dcl červéného vína, špenát, bramborový knedlík
Postup přípravy
Maso našpikujeme a osolíme. V hrnci ( vhodný na pečení v troubě ) si rozpustíme tuk a osmahneme na něm cibuli, přidáme nastrouhanou nebo nakrájenou kořenovou zeleninu, opět…