Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Pečené hovězí maso

Pečené hovězí maso

Potřebné ingredience

hovězí maso,sůl,pepř,masox,olej a cibule

Postup přípravy

Plátky masa naklepat,osolit,opepřit.Na pánev dát olej prudko opéct.Vytáhnout maso z pánve ven a na olej přidáme zesklovatět nakrájenou cibuli.Zesklovatěnou cibuli dáme do…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Šípková omáčka:-)

Šípková omáčka:-)

Potřebné ingredience

Nemáte někdo vyzkoušenej recept na tuto omáčku?

Postup přípravy

Já dělala jako svíčkovou,akorát jsem podlila červeným vínem a před dokončením přidala 3lžíce šípkové marmelády.

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
NÁŠ španělský ptáček a námi oblíbená těstovinová rýže

NÁŠ španělský ptáček a námi oblíbená těstovinová rýže

Potřebné ingredience

Hovězí plátky, hořčice, šunka, kyselá okurka, hermelín nebo niva, těstovinová rýže

Postup přípravy

Maso hodně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme obyčejnou hořčicí. Já pak položím kolečko šunky, hranolek kyselé okurky a kousek hermelínu (někdy místo hermelínu dám kousek nivy…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Španělské ptáčky od babičky

Španělské ptáčky od babičky

Potřebné ingredience

( na 2 porce ) 2 hovězí zadní plátky ( jeden min. 20 dkg ); 1 noha šunkové klobásy; 2 dkg špeku; 1 kyselá okurka; 1 cibule; 2 stroužky česneku; 3 bobkové listy; 1/4 slepičího bujónu; 1 kávová lžička hořčice; 1 lžíce strouhanky

Postup přípravy

První den. Plátky masa naklepeme a z obou stran potřeme olejem. Umístíme je do misky, vzduchotěsně přiklopíme a dáme do lednice.
Druhý den. Nakrájíme šunkovou klobásu na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Arabelčin pivní guláš s haluškama

Arabelčin pivní guláš s haluškama

Potřebné ingredience

hovězí maso, cibule, pivo, sůl, kukuřice, červená paprika, česnek,majoránka, halušky v sáčku

Postup přípravy

Na sádle osmažíme cibulku do zlatova, přidáme hovězí nudličky,sůl, mletou červenou papriku a zalijeme cca 1,5 dcl piva a 1,5 dcl vody.
Pak přidáme utřený česnek, majoránku,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
hovězí maso s jalovcem a tymiánem

hovězí maso s jalovcem a tymiánem

Potřebné ingredience

kousek hovězího masa (podle počtu osob, které budou u stolu) máslo nebo olej cibule 6-8 kuliček jalovce tymián sůl hladká mouka na zahuštění rýže nebo brambory

Postup přípravy

Na rozehřátý tuk dáme nakrájenou cibulku.
Necháme trochu orestovat, přidáme maso -nakrájené na plátky nebo na kostky- osolíme.
Přidáme jalovec a tymián.
Podlijeme a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí plátky v pikantní smetanové omáčce

Hovězí plátky v pikantní smetanové omáčce

Potřebné ingredience

hovězí zadní, párky nebo měkký salám, anglická slanina, cibule, nakládané okurky, vejce, smetana sladká nebo kysaná, trochu mouky, pepř a sůl

Postup přípravy

Kilo hovězího nakrájíme na asi centimetrové plátky, osolíme a opepříme. V hrnci zpěníme na slanině cibuli a pak osmahneme maso z obou stran. Podlijeme vodou a dusíme do měkka.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ PO ZAHRADNICKU

HOVĚZÍ PO ZAHRADNICKU

Potřebné ingredience

500g hovězího masa,sůl,pepř,1 velká cibule,olej,100g celeru,100g mrkve,150g pórku,100g hrášku,250ml smetany,2 lžíce hladké mouky,vegeta.

Postup přípravy

Maso pokrájíme na plátky,naklepeme,osolíme,okořeníme a po obouch stranách osmažíme na oleji.Přidáme pokrájenou cibuli,chvilku ji podusíme,maso podlijeme vodou a dusíme do…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ ZÁVIN

HOVĚZÍ ZÁVIN

Potřebné ingredience

zadní hovězí,anglická slanina,okurky,klobásy,cibule,česnek,hořčice.

Postup přípravy

rozklepeme hovězí maso na plát cca 20 x 30cm.Pomažeme hořčicí a nahoru položíme anglickou slaninu a pruhy okurek a klobásky,přidáme cibuli,( kdo má rád,přidá i česnek),zavineme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Svíčková z čehokoliv na anglické slanině

Svíčková z čehokoliv na anglické slanině

Potřebné ingredience

maso hovězí, divočina nebo králík, anglická slanina, kořenová zelenina, sladká smetana, koření, ocet, sůl, cukr

Postup přípravy

Zásadně nechávám jakékoli maso odležet v lednici v octovém nálevu alespoň 2 dny.(na jeden kg masa asi 4 dcl octa + voda tak, aby maso bylo aspoň z poloviny ponořené, další den…

Zobrazit více...

Kategorie