VAŘENÉ HOVĚZÍ S DUŠENOU ZELENINOU!!!!!
Potřebné ingredience
PLÁTKY HOVĚZÍHO ZADNÍHO,SŮL,ZELENINA ,BRAMBOR
Postup přípravy
PLÁTKY OSÍLE A DÁME DUSIT DO MĚKA .JAK ZMĚKNOU TAK JE VINDÁME A DÁME DO VODY KOUSEK MÁSLA A ZELENINKU KTEROU TAKY PODUSÍME PODÁVÁME S BRAMBOREM .JE TO DIETNÍ , ZDRAVÉ A VELICE…
HOVĚZÍ LPÁTKY S ČESNEKEM A SÝREM!!!!!!!
Potřebné ingredience
PLÁTKY ROŠTĚNÝ DLE OSOB ,PLÁTKOVÝ SÝR,SŮL ,ČESNEK CIBULE .GRILOVACÍ KOŘENÍ
Postup přípravy
PLÁTKY NAKLEPEME ,OSOLÍME A ORETUJEME A OKOŘENÍME .PŘIDÁME CIBULI ,ČESNEK NA PLÁTKY A DÁME NA 15 MIN PODUSIT DO MĚKA A ZAPEČEME SE SÝREM .PODÁVÁME S BRAMBORY KTERÉ POLEJEME…
SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ snadno a rychle
Potřebné ingredience
1,5 kg hovězí maso zadní,1 celer,3 mrkve,1 cibule,2 smetany,sůl,pepř a nové koření-celé,tymián,bobkový list,citron,máslo,hl.mouka,mléko,cukr. Housk.knedlík(asi 6 šišek):1 kg hrubá mouka,1droždí,1 vejce,sůl,mléko,cukr,2tvrdší rohlíky. Na ozdobu:citron,šlehačka,rybíz alá brusinky
Postup přípravy
Zeleninu nastrouháme na hrubo.V kastrolu na másle zpěníme cibuli,přidáme zeleninu ,koření a trochu cukru opečeme do světle hnědé barvy.Přidáme maso,osolíme,opečeme ze všech stran…
HOVĚZÍ MASO SE SOJOU (boby)
Potřebné ingredience
HOVĚZÍ MASO; SOJOVÉ BOBY; SŮL; PEPŘ; KARI; SL. PAPRIKA; KMÍN; OLEJ; CIBULE; KOSTKA MASOXU; JÍŠKA KNORR
Postup přípravy
V PAPIŇÁKU NA OLEJI ORESTUJU NAJEMNO NAKRÁJENOU CIBULKU A PŘIDÁM PROSOLENÉ A TROCHU OPEPŘENÉ MASO NAKRÁJENÉ NA KOSTKY. MASO ORESTUJU ZE VŠECH STRAN A PŘIDÁM SOJOVÉ BOBY ( já…
GULÁŠ Z LIBOVOLNÉHO DRUHU MASA (OBVYKLÝ)
Potřebné ingredience
Maso na 1/2 kg - buď : hovězí kližka - hovězí - skopové - vepřové - koňské - míchané - zvěřina - králík předek (1 kus), 1 - 2 lžičky kmínu nebo 2 špetky pepře či sladké papriky, 40 dkg sádla anebo slaniny, 2 velké cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 - 2 lžíce plnotučné hořčice a sůl.
Postup přípravy
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku a vmícháme s kmínem, přidáme na kostky krájené vepřové maso, rychle opečeme a zasypeme moukou, osmažíme a po zpěnění zalijeme trochou vody…
Telecí na rajčatech, portském víně, brusinkách a…
Potřebné ingredience
cca 1/2 kg telecího maso (kýta apod.), 1 cibule, rama coulinaise, cca 1 dcl portského vína, cca střední 4 rajčata, brusinky (dávala jsem sušené - jiné nebyly - cca hrst), pepř, sůl, snítka rozmarýnu (množství je pouze orientační - vařím od oka stylem co lednice dá :-))
Postup přípravy
1. Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na drobno.
2. Na Ramě osmahneme cibulku, až zesklovatí, přidáme maso, osolíme, opepříme, necháme zatáhnout.
3. Rajčata spříme a…
Svíčková
Potřebné ingredience
Ingredience: 750 g hovězí falešné svíčkové 1 sklenice naložené kořenové zeleniny 2 mrkve, petržel, cibule, malý celer 5 zrnek pepře 5 zrnek nového koření 3 ks bobkového listu Sůl, pepř, zeleninový bujón Šťáva s citrónu Lžice cukru 300 ml mléka 2 až 3 polévkové lžíce hladké mouky 1 šlehačka 50 g másla Brusinkový kompot Chlebový knedlík: 5 krajíců tmavého chleba (den starý) 400 ml vody 1 vejce Cibule 100 g slaniny 1 hrnek (300 g) polohrubé mouky ½ prášku do pečiva
Postup přípravy
Naloženou kořenovou zeleninu dáme do mísy, přidáme nakrájený celer, mrkev, petržel a cibuli a zalejeme vodou. Lehne promícháme a do směsi naložíme maso. Necháme 24 hodin uležet v…
VYNIKAJÍCÍ SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ
Potřebné ingredience
MOŘIDLO NA MASO:Svaříme si 3/4l vody s 2-3 lžícemi octa,7 celých pepřú,5 kuliček nového koření, 1 velká lžíce timiánu(nevynechat),2 bobkové listy Na prošpikování masa potřebujeme asi 60g slaniny. Mořidlo svaříme cca asi 5min. a necháme vychladnout.Potom si připravíme 1větší celer,1větší petržel,2 mrkve,2střední cibule-vše nakrájíme na hrubší kolečka.Maso prošpikujeme , osolíme,na dno hrnce dáme polovinu nakrájené zeleniny,položíme maso a přikryjeme druhou polovinou zeleniny.Poté zalijeme vychladlým mořidlem a necháme 2-3 dny mořit(každý den svíčkovou otáčíme).pak svíčkovou pečeme v troubě.Pokud je to nutné tak podléváme teplou vodou.Když je maso měkké tak ho vyjmeme a zeleninku lehce osmahneme(omáčka má potom lepší chut) a znovu podlijeme a necháme lehce projít varem.Potom zeleninu propasírujeme nebo rozmixujeme(vyndat koření).Když je to nutné tak zahustíme trochou mouky zozmíchané v mléce nebo smetaně.Nakonec přimícháme smetanu a dochutíme solí a cukrem.Nebojte se omáčku osolit! Vinikající je druhý den po uležení,takže si jí dělám den před podáváním!! DOBROU CHUT!!! VÝBORNÉ TÉŽ S DIVOČINOU!!!
GULÁŠ Z KRÉTY
Potřebné ingredience
asi 600g hovězího masa, 2 velké cibule, kůra z 1 velkého citronu, sůl, pepř, kečup, ocet, česnek,)Já dávám 1 celou plku), 3 mrkve, kousek celeru, 2 petržele, asi 150g žampiónů, majoránky, kmím, lžíce sádla(olej),lžíce sladké a lžíce pálivé(nedávám) papriky, pokud je, tak čerstvá nať z petržele.
Postup přípravy
Příprava :
Jemě nasekáme cubuli, česnek, nahrubo nastrouhat citr. kůru, mrkev, celer, petržel nakrájet na kostičky, maso nakrájet na kostičky.
Do masa přidat sůl, pepř,…
STEAK S HERMELÍNOVOU OMÁČKOU
Potřebné ingredience
Hovězí nízký roštěnec nebo pravou svíčkovou,olej,koření na steak,smetanu,hermelín máslo,sůl.
Postup přípravy
Masíko nakrájíme na silnější tak 2cm plátky,naklepeme hřbetem ruky,posypeme steak.kořením,dáme do misky,zakápneme olejem.Necháme odležet alespoň hodinku.Pánev rozpálíme dáme maso…