Maďarský guláš z hovězího masa -MOOOC DEKUJI-Radka…
Potřebné ingredience
Suroviny: 1 kg hovězího masa- kližka 4 cibule 2 pol. lž. sádla ( olej ) 3 pol. lž. papriky (maďarské) trochu kmínu česnek dle chuti sůl, pepř beraní rohy sterilované 150 g. rajčat 1 pol. lž. rajského protlaku chilli dle chuti masoxovou kostku hl. mouka a voda na zahuštění
Postup přípravy
Postup:
Hovězí maso omyjeme, pokrájíme na větší kostky, cibuli očistíme a pokrájíme na kostičky. V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, nebo olej a osmahneme cibulku do tmava.…
Znojemská omáčka.MOOC DĚKUJI PETRICHE
Potřebné ingredience
■600 g plátků hovězího masa ■1 cibule ■2 vejce ■6 sterilovaných okurek ■2 lžíce hořčice ■2 párky ■sůl a pepř podle chuti ■trocha oleje
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji. Mírně naklepané hovězí plátky vložíme na cibuli, trochu podlijeme vodou. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme lžíci hořčice.…
Pikantní hovězí kousíčky se špagetami -MOOOC DĚKUJI…
Potřebné ingredience
Suroviny: 500 g hovězí roštěné, nebo zadního hovězího masa 250 g hub 2 cibule 4 stroužky česneku 1 lžička sladké papriky 1 lžička pálivé papriky 1 lžička kari koření 1 lžička vegety 1 lžíce plnotučné hořčice sůl pepř olivový olej 250 g špaget
Postup přípravy
Postup:
Maso pořádně očistíme a nakrájíme jej na velmi malé kousíčky.
Na olivovém oleji osmažíme do hněda proužky cibule a přidáme maso.
Opékáme při vyšší teplotě,…
RAJSKÁ OMÁČKA PODLE JARUNKY MOOOC DĚKUJI
Potřebné ingredience
Suroviny: rajský protlak, kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), menší cibule, 1 bobkový list, 3 kulaté pepře, 2 lžičky skořice, 1 stroužek česneku, olej, tmavá jíška, 10 kostek cukru, hovězí přední, sůl (já dala kýtu vepřovou,děti mají radši)
Postup přípravy
Postup:
Na kolečka nakrájenou zeleninu, cibuli a česnek osmažíme na oleji, přidáme bobkový list, pepř a skořici, vše osmažíme. Přidáme protlak, sůl a zalijeme vodou nebo…
Hovězí obklopené zeleninkou -DĚKUJI MAMINCE Z…
Potřebné ingredience
800 g hovězího zadního, 2 cibule, 1 větší mrkev, 1/3 pórku, 2 rajčata, 2 bílé papriky, 1 hrst mražených nebo čerstvých fazolek, 1 lahůdková cibulka, 4 větší ředkvičky, olivový olej, sůl, jíšku-nemusí být.
Postup přípravy
Postup:
Na trošce oleje osmažíme cibuli nakrájenou na měsíčky, k ní přidáme maso, nakrájené na kostky, osolíme a necháme dusit nejprve ve vlastní šťávě, pak zalijeme vodou…
Republikánské maso -děkuji mamince z toprecepty.cz
Potřebné ingredience
Suroviny: 2 řízky, 2 roštěnky ( dělám jen z vepřového),2 cibule,hrst hub ( dávám namoč. sušené),1 lžč cukru, 1 lžč obyč. hořčice,1.5 dl světlého piva,tymián, bobk. list, pepř, sůl, trochu hl. mouky, šlehačka
Postup přípravy
Postup:
Kostky masa orestuju na dozlatova osmažené cibuli,přidám cukr, nechám zkaramelizovat, pak přidám koření a hořčici, hl. mouku a opražím, podliji pivem a dusím.Když…