HOVĚZÍ MASO
Zobrazit více...
Hovězí plátky v pikantní smetanové omáčce
Potřebné ingredience
hovězí zadní, párky nebo měkký salám, anglická slanina, cibule, nakládané okurky, vejce, smetana sladká nebo kysaná, trochu mouky, pepř a sůl
Postup přípravy
Kilo hovězího nakrájíme na asi centimetrové plátky, osolíme a opepříme. V hrnci zpěníme na slanině cibuli a pak osmahneme maso z obou stran. Podlijeme vodou a dusíme do měkka.…
HOVĚZÍ MASO
Zobrazit více...
Svíčková z čehokoliv na anglické slanině
Potřebné ingredience
maso hovězí, divočina nebo králík, anglická slanina, kořenová zelenina, sladká smetana, koření, ocet, sůl, cukr
Postup přípravy
Zásadně nechávám jakékoli maso odležet v lednici v octovém nálevu alespoň 2 dny.(na jeden kg masa asi 4 dcl octa + voda tak, aby maso bylo aspoň z poloviny ponořené, další den…