Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Svíčková - rychlá

Svíčková - rychlá

Potřebné ingredience

Hovězí maso nebo králík, špek, cibulku, zelenina na svíčkovou ve skle, nové koření, celý pepř, bobkový list, tymián, masox, kysaná smetana

Postup přípravy

Maso vložím do remosky, přidám na kostičky špek, na čtvtky cibulku, zeleninu na svíčkovou, cca 5 - 6 kuliček nového koření, to samé pepře, asi 3 - 4 bobkové listy, špetku tymiánu,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Rychlá svíčková

Rychlá svíčková

Potřebné ingredience

kořenová zelenina, pertrželová nať, máslo, špek tymián, bobkový list a pár kuliček nového koření pepř a sůl a pořádný kus masa.

Postup přípravy

Maso prošpikujme, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na větší kostky, maso posadíme do zeleniny, posypeme tymiánem a ostatním kořením, zalijeme horkým máslem a dáme přes noc do…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
TROUBOVÝ GULÁŠ

TROUBOVÝ GULÁŠ

Potřebné ingredience

1 až 1,5 kg masa (hovězí nebo vepřové) nakrájet na kostky 3 až 4 velké cibule nakrájet na drobno 5 stroužků česneku nasekat 2 lžičky gulášového koření 3 lžičky sladké papriky 1 lžička pálivé papriky 3 polévkové lžíce solamilu 2 kostky masoxu 1 rajčatový protlak sůl podle chuti 0,75 až 1 litr vody

Postup přípravy

Podle chuti můžeme přidat čerstvou papriku,kozí rohy nebo feferony.
Vše vložíme do pekáče přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 250 stupňů.
Pečeme hodinu (vepřové) až…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na česneku

Hovězí na česneku

Potřebné ingredience

Potřebujeme tyto suroviny: 1/2 kilogramu libového hovězího hlavička česneku lžíce citronové šťávy tuk na smažení mouka sůl pepř

Postup přípravy

Opláchnuté a osušené maso nakrájíme na 1 cm tlusté plátky, velmi jemně naklepeme, pokapeme citronovou šťávou, opepříme a dáme na několik hodin do chladu. Pak maso obalíme v mouce…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Pepřové ragú

Pepřové ragú

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 400 g cibule, 1/2 chemicky neošetřeného citronu, sůl, mletý černý pepř, tuk na smažení, 10 zrnek nového koření, 3 hřebíčky, 2 bobkové listy, mouka, cukr

Postup přípravy

Na tuku zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka opečeme. Pak zalijeme 1/2 l vody, přidáme sůl, pepř, koření a citron a dusíme pod pokličkou asi 1 1/2 hodiny.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Ostrý hovězí guláš

Ostrý hovězí guláš

Potřebné ingredience

Ingredience: mletá lahůdková paprika 2 lžičky cibule 400 g rajský protlak 1 lžíce česnek 4 stroužky čerstvá feferonka 3 ks hovězí plec 600 g mletý černý pepř podle chuti: cayenský pepř sůl podle potřeby: olej

Postup přípravy

Postup přípravy receptu:
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Chilli papričky zbavíme jadérek, omyjeme a jemně usekáme.

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí svíčková na smetaně

Hovězí svíčková na smetaně

Potřebné ingredience

1 kg hovězího masa zadního 150 g špeku sůl olej 300 g cibule 300 g mrkve 150 g celeru 150 g kořenové petržele 10 kuliček celého pepře 5 kuliček nového koření 4 listy bobkového listu 80 g krupicového cukru 1 citron 1 l vody, vývaru nebo vína na zalití 80 g plnotučné hořčice sůl cukr ocet 50 g másla 200 ml smetany na šlehání

Postup přípravy

Očištěný kus masa prošpikujeme: z poloviční dávky špeku nakrájíme klínky a namočíme je do soli, maso na několika místech tenkým nožem prořízneme po vlákně a slaninu vmáčkneme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Roštěnky s kávou

Roštěnky s kávou

Potřebné ingredience

4 roštěnky sůl pepř 1 lžíce oleje 1 malá cibule 1 lžíce hladké mouky 1 lžíce másla 2 dl silné, překapávané černé kávy špetky mletého zázvoru trochu vody

Postup přípravy

Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na oleji. Vyndáme. Dále si osmažíme v kastrole cibuli a k ní přidáme roštěnky i se šťávou. Podlijeme horkou vodou,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Pečený guláš

Pečený guláš

Potřebné ingredience

1 kg hovězího masa nakrájeného na kostky, 4 větší cibule - nakrájené, 5 stroužků česneku - oloupaných a v celku, 2 lžičky gulášového koření, 3 lžičky sladké papriky, sůl a pepř, 1 chilli paprička (sušená nebo čerstvá), 2 kostky hovězího bujonu, 3 lžíce škrobu (solamylu či maizeny).

Postup přípravy

Troubu předehřát na 250 stupňů.
Kostky bujonu zalít litrem horké vody. Škrob rozmíchat v trošce studené vody (cca půl hrnku) a pak přidat k bujónu. Maso, cibuli a všechno…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
ZBOJNICKÉ MASO SE SÝREM

ZBOJNICKÉ MASO SE SÝREM

Potřebné ingredience

75dkg hovězí roštěné(nebo vepřové kýty), sůl, pepř, 5 lžic oleje, 1větší cibule, 1/2 lžíce papriky, 1dl vývaru, půlka malého stelirovaného leča, 10dkg tvrdého strouhaného sýru

Postup přípravy

Maso nakrájíme na silnější nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na horkém oleji. Přidáme na kostky nakrájenou cibuli, trochu orestujeme, přidáme mletou papriku zalijeme vývarem,…

Zobrazit více...

Kategorie