Roštěnky "Speciál"
Potřebné ingredience
4 roštěnky,100g anglické slaniny,2 papriky,2 rajčata,4 žampiony,1 cibule,masox,mouka hl.,hořčice,sůl,pepř,čili,worčester
Postup přípravy
Roštěnky naklepeme,osolíme,okořeníme,potřeme hořčicí a poprášíme moukou hl. Na sádle vypečeme anglickou slaninu do škvarečků,zpěníme cibuli a opečeme roštěnky.Podlijeme vývarem z…
Bylinková telecí pečeně v alobalu
Potřebné ingredience
750 g telecí pečeně, svazek pažitky, petrželová nať, čerstvá bazalka, snítka rozmarýnu, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, olivový olej
Postup přípravy
Telecí pečeni bez kostí vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou. Vody by mělo být asi tolik, aby bylo maso napůl potopeno. Zmírníme plamen a maso pomalu dusíme asi hodinu …
NA ČESNEKU
Potřebné ingredience
1kg zadního na plátky 1 kostka 100 % tuku cibule česnek sůl pepř
Postup přípravy
Maso nakrájet na plátky, trochu naklepat a opepřit. Dám do pekáče podliju vodou a přiklopené dám dusit do trouby. Asi po hodině když začne maso měknout tak osolím z obou stran…
tip pro návštěvy - TATARÁČEK našeho taťky :-)
Potřebné ingredience
hovězí svíčková,žloutek,francouzská hořčice,kečup,sůl,červená sladká paprika,pepř,cibule na drobounko a dle chuti chilli + tabasco.
Postup přípravy
maso pomeleme,vytvoříme bochánek,lžíci uděláme důlek,do něj žloutek.z ingrediencí naděláme malé kopečky,které smícháme s masem.
podáváme s česnekovýma topinkama.
dobrou…
Svíčková - rychlá
Potřebné ingredience
Hovězí maso nebo králík, špek, cibulku, zelenina na svíčkovou ve skle, nové koření, celý pepř, bobkový list, tymián, masox, kysaná smetana
Postup přípravy
Maso vložím do remosky, přidám na kostičky špek, na čtvtky cibulku, zeleninu na svíčkovou, cca 5 - 6 kuliček nového koření, to samé pepře, asi 3 - 4 bobkové listy, špetku tymiánu,…
Rychlá svíčková
Potřebné ingredience
kořenová zelenina, pertrželová nať, máslo, špek tymián, bobkový list a pár kuliček nového koření pepř a sůl a pořádný kus masa.
Postup přípravy
Maso prošpikujme, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na větší kostky, maso posadíme do zeleniny, posypeme tymiánem a ostatním kořením, zalijeme horkým máslem a dáme přes noc do…
TROUBOVÝ GULÁŠ
Potřebné ingredience
1 až 1,5 kg masa (hovězí nebo vepřové) nakrájet na kostky 3 až 4 velké cibule nakrájet na drobno 5 stroužků česneku nasekat 2 lžičky gulášového koření 3 lžičky sladké papriky 1 lžička pálivé papriky 3 polévkové lžíce solamilu 2 kostky masoxu 1 rajčatový protlak sůl podle chuti 0,75 až 1 litr vody
Postup přípravy
Podle chuti můžeme přidat čerstvou papriku,kozí rohy nebo feferony.
Vše vložíme do pekáče přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 250 stupňů.
Pečeme hodinu (vepřové) až…
Hovězí na česneku
Potřebné ingredience
Potřebujeme tyto suroviny: 1/2 kilogramu libového hovězího hlavička česneku lžíce citronové šťávy tuk na smažení mouka sůl pepř
Postup přípravy
Opláchnuté a osušené maso nakrájíme na 1 cm tlusté plátky, velmi jemně naklepeme, pokapeme citronovou šťávou, opepříme a dáme na několik hodin do chladu. Pak maso obalíme v mouce…
Pepřové ragú
Potřebné ingredience
500 g hovězího masa, 400 g cibule, 1/2 chemicky neošetřeného citronu, sůl, mletý černý pepř, tuk na smažení, 10 zrnek nového koření, 3 hřebíčky, 2 bobkové listy, mouka, cukr
Postup přípravy
Na tuku zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka opečeme. Pak zalijeme 1/2 l vody, přidáme sůl, pepř, koření a citron a dusíme pod pokličkou asi 1 1/2 hodiny.…
Ostrý hovězí guláš
Potřebné ingredience
Ingredience: mletá lahůdková paprika 2 lžičky cibule 400 g rajský protlak 1 lžíce česnek 4 stroužky čerstvá feferonka 3 ks hovězí plec 600 g mletý černý pepř podle chuti: cayenský pepř sůl podle potřeby: olej
Postup přípravy
Postup přípravy receptu:
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Chilli papričky zbavíme jadérek, omyjeme a jemně usekáme.
…