Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Kližka s řapíkatým celerem-děkuji Janě

Kližka s řapíkatým celerem-děkuji Janě

Potřebné ingredience

Suroviny: 300 g hovězí kližky 4 řapíky celeru 1 cibule 2 lžíce slunečnicového oleje 1 lžička soli 1/2 lžičky mletého černého pepře 1 lžíce krémžské hořčice 1 lžíce hladké mouky 2 lžíce strouhané mrkve

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájíme na plátky a oloupanou cibuli na drobno. Plátky naklepeme, osolíme a opepříme.

Na oleji usmažíme cibuli do růžova a přidáme maso. Dusíme nejprve ve…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Vepřové vindaloo-děkuji apetit

Vepřové vindaloo-děkuji apetit

Potřebné ingredience

Ingredience 150 ml rostlinného oleje 4–8 stroužků česneku, prolisované nebo rozmixované 3 červené cibule, nakrájené najemno nebo rozmixované 4 červené chilli papričky, nakrájené najemno 500 g vepřové plece, nakrájené na kostky 500 g zralých rajčat (mohou být i z plechovky), nakrájených 1–2 lžíce rajčatového protlaku 1–4 lžičky mletého chilli sůl a mletý černý pepř NA PASTU VINDALOO 2cm kousek zázvoru, oloupaného 1 lžička mletého římského kmínu 1/4 lžičky mleté skořice 2 lžičky semínek hořčice, drcených 1 lžička semínek koriandru, drcených 1 lžička kurkumy 1–2 lžičky koření garam masála 1 lžička kajenského pepře 3 lžíce bílého vinného octa

Postup přípravy

Příprava jídla
1 Nejdřív připravte pastu: zázvor nastrouhejte najemno, dejte do misky a přidejte kmín, skořici, hořčici, koriandr, kurkumu, garam masálu, kajenský pepř, ocet a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na žampionech-děkuji Maris

Hovězí na žampionech-děkuji Maris

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g hovězího masa / použila jsem kližku /, 250 g žampionů, 50 g slaniny, 1 velká cibule, mletá paprika, 1 lžíce mouky, sůl, pepř, olej, bujonová kostka

Postup přípravy

Postup
Na trošce oleje rozehřejeme pokrájenou slaninu a zpěníme cibuli. Přidáme kostky masa, zprudka opečeme, osolíme, opepříme, přidáme papriku, zalijeme vývarem a dusíme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí roštěná na sušených rajčatech a chilli-děkuji janě62

Hovězí roštěná na sušených rajčatech a chilli-děkuji…

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 roštěnky 1cibule trochu sádla 1 lžička sladké papriky 4 sušené rajčata 1 chilli paprička /kdo nemá,může dát prášek chilli/ sůl 3 stroužky česneku 2 lžíce škrobu na zahuštění,voda,// na přílohu,vařené brambory ve slupce,sůl,vejce,dětská krupička voda//

Postup přípravy

Postup
Cibulku na drobno nakrájíme a necháme zesklovatět, na rozpáleném sádle, roštěnky lehce naklepame a naříznema , osolíme a necháme orestovat z obou stran, přidáme sladkou…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Dušené hovězí s řapíkatým celerem

Dušené hovězí s řapíkatým celerem

Potřebné ingredience

SUROVINY: 750 g hovězího masa sůl pepř 4 lžíce oleje polévková zelenina 1 lžička sladké papriky 1/8-1/4 l masového vývaru 3/8 l piva 2 mrkve 500 g řapíkatého celeru 250 g malých cibulek 1/8-1/4 l šlehačky

Postup přípravy

Hovězí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou. osušíme. Sůl a pepř vetřeme do masa. Rozehřejeme olej a maso opečeme. Polévkovou zeleninu očistíme, opereme, přidáme k masu a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Slovinský guláš-děkuji Andrejce

Slovinský guláš-děkuji Andrejce

Potřebné ingredience

Suroviny: 400 g zadního hovězího masa 400 g vepřové plece 500 g cibule 1 kg brambor 1 palice česneku 1 bobkový list 1 lžíce saldké mleté papriky 1 lžíce rajského protlaku kmín sůl pepř 2 lžíce sádla

Postup přípravy

Postup
Na sádle osmahneme proužky cibule do hněda a přidáme na kostky nakrájené maso.
Maso opečeme a až se zatáhne, tak jej osolíme, opepříme, okmínujeme a zasypeme sladkou…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Stroganoff podle dědy šéfkuchaře-DĚKUJI ELIZE

Stroganoff podle dědy šéfkuchaře-DĚKUJI ELIZE

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g minutkového hovězího (svíčková, roštěnec) 250 g žampiónů 2 cibule 2 lžíce rajského protlaku 200 ml smetany ke šlehání máslo olivový olej hladká mouka 3 lžíce čerstvého nasekaného kopru černý pepř sůl

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme a nakrájíme na nudličky. Necháme odležet, obalíme v hladké mouce a pepři a zprudka opečeme na rozpáleném másle. Opékáme asi 8…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí pečeně na jalovci a pivu-děkuji labuznik.cz

Hovězí pečeně na jalovci a pivu-děkuji labuznik.cz

Potřebné ingredience

Ingredience •400 g hovězího zadního •50 g slaniny •2 lžíce oleje •100 g cibule •1 lžíce hořčice •500 ml tmavého piva •60 g chleba •jalovec •pepř •sůl

Postup přípravy

Maso osolíme, prošpikujeme klínky slaniny a opečeme na tuku v pekáči. Vyjmeme ho a na tuku dozlatova orestujeme nakrájenou cibuli. Zalejeme pivem, vmícháme hořčici a vrátíme maso,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Pečená hovězí kližka na způsob jehněčího-DĚKUJI ELIZE

Pečená hovězí kližka na způsob jehněčího-DĚKUJI ELIZE

Potřebné ingredience

Suroviny: 600 g hovězí kližky 100 g anglické slaniny vcelku 50 g špeku 5 stroužků česneku 1 lžíce majoránky 2 cibule 1,5 lžičky tymiánu 1 lžička celého nového koření 1 lžička celého pepře 3 bobkové listy 1 lžička jalovce horký vývar 2 lžíce hladké mouky 1-2 lžíce másla pepř sůl

Postup přípravy

Postup
Maso prošpikujeme hranolky slaniny. Otvory předtím vytřeme utřeným česnekem s majoránkou. Maso osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
Špek nakrájíme na kostičky a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Kastrolková roštěná-DĚKUJI ANDREJCE

Kastrolková roštěná-DĚKUJI ANDREJCE

Potřebné ingredience

uroviny: 4 plátky hovězí roštěné 8 středně velkých brambor 250 g žampionů 150 g libovější anglické slaniny 2 cibule 3 stroužky česneku 1 masox 2 lžíce plnotučné hořčice granulovaná jíška olej sůl pepř

Postup přípravy

Postup
Plátky masa naklepeme paličkou a na okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na trošce oleje.
Maso vyjmeme a ve výpeku opečeme proužky slaniny…

Zobrazit více...

Kategorie