Hovězí svíčková na smetaně
Potřebné ingredience
1 kg hovězího masa zadního 150 g špeku sůl olej 300 g cibule 300 g mrkve 150 g celeru 150 g kořenové petržele 10 kuliček celého pepře 5 kuliček nového koření 4 listy bobkového listu 80 g krupicového cukru 1 citron 1 l vody, vývaru nebo vína na zalití 80 g plnotučné hořčice sůl cukr ocet 50 g másla 200 ml smetany na šlehání
Postup přípravy
Očištěný kus masa prošpikujeme: z poloviční dávky špeku nakrájíme klínky a namočíme je do soli, maso na několika místech tenkým nožem prořízneme po vlákně a slaninu vmáčkneme…
Boloňské špagety
Potřebné ingredience
400g mletého hovězího,4 lžíce oleje,4 stroužky česneku,1 cibule,1 rajský protlak,pepř,1 lžička oregana,sůl,3 lžíce hladké mouky,strouhaný sýr,špagety
Postup přípravy
Zpěníme cibuli,přidáme mleté maso,okořeníme pepřem a oreganem,osolíme,přidáme rajský protlak a utřený česnek.Podlijeme a dusíme.Aby nebyla omáčka moc řídká,přidáme vodu…