Hovězí v mrkvi a hrášku s bramborem
Potřebné ingredience
Suroviny pro jednu porci: Hovězí zadní, steak 70g Brambory 250g Hrášek 70g Mrkev 50g Cibule 25g Řepkový olej 5ml sůl pepř černý
Postup přípravy
Recept je se sníženým obsahem tuků, proto je vhodný pro lidi s citlivostí na tuky.
344 kcal, 7g tuku, 24g bílkovin, 43g sacharidy, 8g vláknina
Brambory omyjeme,…
SVÍČKOVÉ MEDAILONKY na žampionech
Potřebné ingredience
Ingredience: 4 špalíčky panenské svíčkové, 200 g malých, hnědých žampionů, 400 g brambor, 2 stroužky česneku, olivový olej, mouka, rozmarýn, sůl.
Postup přípravy
Postup práce v několika krocích:
1. Brambory uvaříme ve šlupce do poloměkka a scedíme je.
2. Na pánvičce s olejem osmahneme 1 stroužek česneku, vložíme očištěné…
DRŠŤKY PO ŘÍMSKU-italský recept
Potřebné ingredience
Ingredience: 500 g předvařených hovězích drštěk, 1 konzerva loupaných, krájených rajčat /asi 400 g), 1 deci bílého suchého vína, 3 PL strouhaného pamezánu (nebo tvrdý ovčí sýr Pecorino Romano), 1 velká karotka, nebo dvě menší, 1 cibule, 1-2 stonky řapíkatého celeru i s listy, 2-3 hřebíčky (nemusí být), pár lístečků bazalky a máty, extra olivový olej, sůl.
Postup přípravy
Postup práce:
Předvařené dršťky omyjeme v octové vodě a pod tekoucí vodou opláchneme a necháme odkapat.
Do větší mísy vložíme zeleninu nakrájenou na kostečky, dršťky…
Hovězí plátky s rýží
Potřebné ingredience
Hovězí maso, sůl, pepř, hladká mouka, sádlo, cibule
Postup přípravy
Maso naklepat, osolit, opepřit, obalit v hladké mouce a opíct zprudka na sádle. Vyjmout maso, dát pokrájenou cibuli, až je cibule světle hnědá, dát maso, zalít horkou vodou. Aby…
Hovezí guláš-vareni.cz
Potřebné ingredience
2 lžíce mletá sladká paprik, 300 g,cibule, 3 lžíce,majoránka, 750 g,hovězí maso přední, 2 lžíce,hladká mouka,- 3 stroužků,česneku, podle chuti mletý pepř, sůl, chilli paprička, podle potřeby sádlo, brambory, rajský protlak
Postup přípravy
Na pravý hospodský guláš použijeme hovězí maso přední nebo kližku. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo.
Cibuli osmahneme na sádle nebo oleji, smažíme tak dlouho, dokud…
Hovězí steak
Potřebné ingredience
Hovězí steak/200g/, sůl, pepř čtyř barev, bylinky na steak nebo nějaké jiné dle chuti, olej
Postup přípravy
Maso osušíme papírovou utěrkou, nasolíme, opepříme, potřeme kořením, zalijeme olejem a dáme do lednice na 1-2 dny, potom opečeme na oleji, uděláme volské oko. Podáváme s chlebem,…
Hovězí plátky na houbách -labuznik.cz
Potřebné ingredience
•4 plátky zadního hovězího •sůl •pepř •plnotučná hořčice •hladká mouka •cibule •1 stroužek česneku •sušené houby •smetana ke šlehání nebo zakysaná smetana
Postup přípravy
Maso trochu naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme, opepříme, na jedné straně potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. V papiňáku rozehřejeme trochu tuku a osmahneme cibulku –…
Bílý guláš "Mongol"
Potřebné ingredience
Jako na guláš... Cibule Sádlo Hovězí Voda/vývar Sůl, pepř, kmín, worchester když dávám jen vodu, tak přidám ještě trochu Podravky Hladká mouka Smetana na vaření
Postup přípravy
Na sádle zpěníme cibulku, přidáme maso, které opečeme ze všech stran, osolíme, opepříme, dáme kmín, worchester (stačí i sojovka) a případně podravku, zalijeme a necháme dusit - já…
Hovězí guláš s kuskusem-toprecepty.cz
Potřebné ingredience
Suroviny: 1/2l černého piva, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 500g hovězího masa, 200ml oleje, lžička pepře, 2 velké lžíce sladké mleté papriky, lžíce soli
Postup přípravy
Hovězí maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Do hrnce nalijeme olej a rozehřejeme.
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do tmava. Poté…
Hovězí líčka na víně
Potřebné ingredience
800 - 1000g hovězích (telecích) líček, sůl, pepř, 500 - 700ml červeného sladkého vína, asi 300ml vývaru, 3 lžičky rajského protlaku, máslo, 50g špeku, 2 bobkové listy, 2 mrkve, 1 petržel, 2 řapíky celeru
Postup přípravy
Na tuku orestujeme osolené a opepřené maso, vyndáme a na výpeku opékáme zeleninu na kousky (do hněda) a bobkové listy. Poté přidáme protlak, zarestujeme a přilijeme víno (najednou…