Uzený jazyk se špenátem
Potřebné ingredience
Špenát, hl. mouka, máslo, šlehačka (mléko) Uzený jazyk Brambory uvarené ve slupce, dětská krupička, hrubá a polohrubá mouka, sůl
Restovaná játra
Potřebné ingredience
Hovězí (vepřová) játra, hladká mouka, koření (polévkové - 2 lžičky, sladká paprika - 1 lžička, pepř) olej na smažení
Postup přípravy
Hladkou mouku (cca 3 polévkové lžíce) smíchám s kořením a obalím v ní na plátky nakrájenou játru, kterou pak orestuju na pánvi.
Španělský ptáček
Potřebné ingredience
Hovězí rolády, hořčice, sůl, pepř, rýže, hladká mouka, polévkové koření, ml. paprika
Náplň: anglická slanina, uzeniny, vejce, cibule, čerstvá papika, kyselé okurky
Postup přípravy
Hovězí rolády si naklepeme, po jedné straně osolíme, opepříme a silně potřeme hořčicí. Pak lehce posypeme rýži. Na to dáme vaječinu připravenou z anglické slaniny na které lehce…
Hovězí na divoko se zakysanou smetanou
Potřebné ingredience
Hovězí maso (cca 3/4 kg), velká cibule, olej, drcený kmín, sladká a pálivá ml. paprika, pepř, polévkové koření, 1-2 bobkové listy, velká zakysaná smetana 400ml , mléko - 1litr, hladká mouka
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme oleji. Přidáme na kousky nakrájené hovězí maso (přední nebo kližka) okmínujeme, přidáme polévkové koření nebo hovězí kostku a chvíli dusíme…