SVÍČKOVÉ MEDAILONKY na žampionech
Potřebné ingredience
Ingredience: 4 špalíčky panenské svíčkové, 200 g malých, hnědých žampionů, 400 g brambor, 2 stroužky česneku, olivový olej, mouka, rozmarýn, sůl.
Postup přípravy
Postup práce v několika krocích:
1. Brambory uvaříme ve šlupce do poloměkka a scedíme je.
2. Na pánvičce s olejem osmahneme 1 stroužek česneku, vložíme očištěné…
DRŠŤKY PO ŘÍMSKU-italský recept
Potřebné ingredience
Ingredience: 500 g předvařených hovězích drštěk, 1 konzerva loupaných, krájených rajčat /asi 400 g), 1 deci bílého suchého vína, 3 PL strouhaného pamezánu (nebo tvrdý ovčí sýr Pecorino Romano), 1 velká karotka, nebo dvě menší, 1 cibule, 1-2 stonky řapíkatého celeru i s listy, 2-3 hřebíčky (nemusí být), pár lístečků bazalky a máty, extra olivový olej, sůl.
Postup přípravy
Postup práce:
Předvařené dršťky omyjeme v octové vodě a pod tekoucí vodou opláchneme a necháme odkapat.
Do větší mísy vložíme zeleninu nakrájenou na kostečky, dršťky…