Roštěnky na houbách
Potřebné ingredience
hovězí roštěná cibule sádlo sůl, pepř, kmín sušené houby hl. mouka
Postup přípravy
Maso nakrajích nařízneme,naklepeme a osolíme a opepříme. Z obou stran poprášíme hl. moukou. Dáme z obou stran zatáhnout na rozpálené sádlo. Zatažené maso vyndáme stranou. Do…
Přírodní roštěná s rýží
Potřebné ingredience
4 roštěnky 3 velké cibule sádlo hl. mouka sůl, pepř hořčice
Postup přípravy
Roštěnky naklepeme, kraje pořádně nařízneme. Osolíme, opepříme a zaprášíme hl. moukou. Rozpálíme sádlo, zrpudka roštěnky opečeme z obou stran. Dáme stranou. Do výpeku dáme cibule…
Hovězí plátky na leču
Potřebné ingredience
4 hovězí plátky 1 velká cibule 1 sklenička leča hl. mouka sůl, pepř, kmín sádlo nebo olej
Postup přípravy
Maso nařízneme na krajích, naklepeme, osolíme a opepříme. Na sádlo nebo olej, co má kdo raději dáme cibulku, osmahneme skoro do zlatova. Vložíme maso a z obou stran zprudka…
GULÁŠ ze dvou druhů masa
Potřebné ingredience
kližkavepřová pleccibulesádlokmínkoření od Vitany maďarský gulášsl. paprika, pálivá paprikasůl, pepřkozí rohyčerstvá zelená paprikahotová tmavá jíška Knorr česnekmajoránkarajský protlak
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nadrobno. Cibuli osmahneme na sádle do zlatova. Nespálit. Přidáme hovězí maso a orestujeme ze všech stran. Přidáme rajský protlak. Pořádně…
Hovězí plátky
Potřebné ingredience
hovězí plátky
cibule
sádlo nebo olej
sůl, pepř
hl. mouka nebo hotová jíška Knorr
kyselá okurka, párek, vajíčko natvrdo, hořčice
Postup přípravy
Plátky naklepeme, nakrojíme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme.
Na omastku zpěníme cibuli do zlatava, opečeme plátky masa z obou stran. Trochu podlijeme a dusíme. Přidáme…
Moravská roštěná
Potřebné ingredience
1/2 kg hovězího zadního
10 dkg slaniny
10 dkg kysaného zelí
větší brambora
pikantní klobása
2 cibule
sádlo
sůl, pepř
česnek
Postup přípravy
Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Na slanině opečeme na kostky nakrájenou klobásu, na kostky nakrájenou bramboru, přidáme kysané zelí, stroužek česneku, sůl, pepř.
Touto…
Hovězí guláš
Potřebné ingredience
hovězí přední nebo kližka cibule kmín sladká paprika rajský protlak sůl česnek majoránka sádlo chléb
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno. Maso na kostky.
Rozehřejeme sádlo a na něj cibuli. Necháme ji dohněda. Přidáme protlak. Restujeme na tuk. Na to dáme maso. Necháme zatáhnout.…
Svíčková omáčka
Potřebné ingredience
60-70 dkg masa ze svíčkové, roštěnce, kýty....20 dkg kořenové zeleninycibuleslaninamáslo celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, sůlhladká moukacitronsmetana
Postup přípravy
Na másle osmažíme na kolečka nakrájenou zeleninu, cibuli a špek. Přidáme všechno koření. Na zelenině opečeme po všech stranách prošpikované a osolené maso. Opečené maso podlijeme…
Španělský ptáček
Potřebné ingredience
hovězí plátky z hov. zadního nebo roštěné cibule sádlo hořčice párek kyselá okurka vajíčka špek hl. mouka nit sůl, pepř
Postup přípravy
Plátky masa si naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme obyč. hořčicí, poklademe párkem, cibulí, vajíčkem natvrdo, kys. okurkou, špekem. Zavineme a ovážeme nití. Obalíme v hl. mouce.…
Hovězí plátky se žampiony
Potřebné ingredience
hovězí plátky
cibule
sádlo
hl. mouka
sůl, pepř, kmín
čerstvé nebo sterilované žampiony
Postup přípravy
Plátky na krajích nařízneme, aby se nekroutily. Naklepeme, nasolíme a napepříme. Poprášíme je hl. moukou po obou stranách.
Na sádlo si dáme cibulku. Když je lehce dohněda, dáme…