KUŘECÍ STEHNA NA ZELÍ v PH
Potřebné ingredience
1 - 2 sterilizované zelí, kuřecí stehna,sůl,kmín,cukr, grilovací koření, citron a rozmarýn
Postup přípravy
Na dno dám vysypu 1 nebo 2 sklenice 0,7 l sterilizovaného zelí které sliji od vody pocukruji KL cukru. Na to naskládám okořeněné maso grilovacím koření, sůl, kmín pokapu citronem…
Ovesná jablečno-skořicová kaše
Potřebné ingredience
1 šálek ovsa bezpluchého, ½ - 1 čajová lžička mleté skořice, ½ čajové lžičky soli, 3 lžíce javorového sirupu, 2 jablka, 1½ šálku vody, 1½ šálku mléka, sekané ořechy na posypání hotové kaše
Postup přípravy
Jablka oloupat, zbavit jádřince a nakrájet na plátky cca 1 cm široké.
Do hrnce dát jablka + oves + skořici + sůl + javorový sirup + vodu + mléko.
Vše promíchat
Krůtí kostky s rajčaty a hříbky
Potřebné ingredience
500 g krůtího masa, 250 g třešňových rajčat, 300 g Passaty, 200 g hříbků (čerstvé nebo mražené), 50 ml smetany, sůl, olivový olej na osmahnutí masa
Postup přípravy
Krůtí maso nakrájet na větší kostky, hříbky pokrájet na kousky, rajčata nechat celá.
Na olivovém oleji orestovat maso, aby se zatáhlo.
Maso přendat do hrnce, osolit a…
Hovězí s mrkví a bramborem
Potřebné ingredience
hovězí maso (cca 500 g vcelku), karotka, bílý pepř, sůl, cukr, 1 lžíce citrónové šťávy, máslo, instantní jíška
Postup přípravy
Hrnec trochu máznout máslem, doprostřed položit maso a kolem nasypat na kolečka pokrájenou mrkev. Maso trochu posolit, opepřit bílým pepřem, na mrkev položit kousek másla, vše…
Králík à la svíčková
Potřebné ingredience
díly z králíka, malá sklenice směsi Halali (320 g), 2-3 čerstvé mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 100 - 150 g sladké smetany, sůl, cukr, citrónová šťáva
Postup přípravy
Králičí díly naložit do lednice na 1-3 dny do zeleninové směsi - Halali + pokrájená čerstvá zelenina.
Pomalit 6 hodin na LOW (3,5l hrnec).
Po vyjmutí masa do hrnce…
Dýňová polévka (s kuřecím vývarem)
Potřebné ingredience
kuřecí díly na polévku, dýně (Hokkaido, muškátová...), několik kuliček pepře, sůl, sladká smetana, na dozdobení a dochucení dýňový olej a zakysaná smetana
Postup přípravy
Nejprve dát do hrnce kuřecí skelet + 2 kuličky pepře + sůl.
(Já dávám skelety vařit do sítka, abych nemusela z polévky lovit kosti, maso a koření, ale není to nutné, je možné…
Plátky krkovice s hříbky
Potřebné ingredience
plátky krkovice (cca 500 g), 2 červené cibule, hříbky (čerstvé nebo mražené), sůl, pepř, drcený kmín
Postup přípravy
Cibuli pokrájet a nasypat na dno hrnce.
Na cibuli rozložit plátky krkovice, okořenit solí, pepřem a kmínem.
Maso zasypat pokrájenými houbami a trošku podlít (max. ½ dcl).…
Nadívané žampiony
Potřebné ingredience
velké hlavičky žampionů (případně portobella), mleté krůtí maso, šalotka, česnek, vejce, petrželka, sůl, pepř, sladká paprika, kousek másla
Postup přípravy
Nejprve připravit nádivku: mleté krůtí maso + vejce + na jemno pokrájená šalotka + prolisovaný česnek + petrželka + sůl, pepř a trocha sladké papriky - vše promíchat.
Ze…
Znojemská
Potřebné ingredience
5 plátků masa (hovězí, vepřové), 50 g slaniny (špeku), 1 cibule, 4 větší kyselé okurky, hovězí vývar (případně bujón), asi 2 lžíce láku od okurek, lžička plnotučné hořčice, sůl, pepř, olej (sádlo), hladká mouka
Postup přípravy
Nejprve si připravit suroviny:
- maso naklepat (není nutné), osolit, opepřit a poprášit moukou
- špek pokrájet na kostky
- cibuli pokrájet na jemno
- okurku pokrájet…
Záhorácký závitek
Potřebné ingredience
plátky vepřového masa cca po 100-150 g (krkovice, kýty, bůčku ...), kysané zelí, cibule, trochu anglické slaniny (nebo uzeného masa), kmín, sůl, černý pepř, česnek (čerstvý nebo sušený)
Postup přípravy
Nejprve připravit suroviny:
- plátky masa naklepat
- slaninu nakrájet na malé kostičky
- cibuli pokrájet na drobno
- zelí trochu vyždímat a překrájet
Maso po…