Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomalý hrnec

Přidat recept
POMALÝ HRNEC
Plátky krkovice s hříbky

Plátky krkovice s hříbky

Potřebné ingredience

plátky krkovice (cca 500 g), 2 červené cibule, hříbky (čerstvé nebo mražené), sůl, pepř, drcený kmín

Postup přípravy

Cibuli pokrájet a nasypat na dno hrnce.
Na cibuli rozložit plátky krkovice, okořenit solí, pepřem a kmínem.
Maso zasypat pokrájenými houbami a trošku podlít (max. ½ dcl).…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Nadívané žampiony

Nadívané žampiony

Potřebné ingredience

velké hlavičky žampionů (případně portobella), mleté krůtí maso, šalotka, česnek, vejce, petrželka, sůl, pepř, sladká paprika, kousek másla

Postup přípravy

Nejprve připravit nádivku: mleté krůtí maso + vejce + na jemno pokrájená šalotka + prolisovaný česnek + petrželka + sůl, pepř a trocha sladké papriky - vše promíchat.
Ze…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Znojemská

Znojemská

Potřebné ingredience

5 plátků masa (hovězí, vepřové), 50 g slaniny (špeku), 1 cibule, 4 větší kyselé okurky, hovězí vývar (případně bujón), asi 2 lžíce láku od okurek, lžička plnotučné hořčice, sůl, pepř, olej (sádlo), hladká mouka

Postup přípravy

Nejprve si připravit suroviny:
- maso naklepat (není nutné), osolit, opepřit a poprášit moukou
- špek pokrájet na kostky
- cibuli pokrájet na jemno
- okurku pokrájet…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Záhorácký závitek

Záhorácký závitek

Potřebné ingredience

plátky vepřového masa cca po 100-150 g (krkovice, kýty, bůčku ...), kysané zelí, cibule, trochu anglické slaniny (nebo uzeného masa), kmín, sůl, černý pepř, česnek (čerstvý nebo sušený)

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- plátky masa naklepat
- slaninu nakrájet na malé kostičky
- cibuli pokrájet na drobno
- zelí trochu vyždímat a překrájet

Maso po…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Lasagne

Lasagne

Potřebné ingredience

plátky lasagne (počet podle velikosti hrnce, aby bylo na 4 vrstvy), 500 g mletého hovězího masa, několik plátků anglické slaniny, 3 šalotky, 3 stroužky česneku, 150 g Mozarelly, 300 g tvrdého sýra (Gouda, Ementál...), 250 ml hovězího vývaru, malý rajský protlak, 500 ml Passaty, sůl, pepř, olej na orestování, máslo na vymazání hrnce

Postup přípravy

Nejprve si připravit suroviny: anglickou slaninu pokrájet na nudličky, šalotku pokrájet na drobno, česnek prolisovat, Mozarellu nakrájet na plátky, tvrdý sýr nastrouhat.

Na…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Moravský vrabec se špenátem a žitno-bramborovými knedlíky

Moravský vrabec se špenátem a žitno-bramborovými…

Potřebné ingredience

* VRABEC: 500 g vepřové plece, 1 cibule, 6 stroužků česneku, sůl, drcený kmín, pepř, 100 ml vody, hladká mouka; * ŽITNO-BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY: 500 g syrových oloupaných brambor, 100 g žitné celozrnné mouky, 100 g polohrubé pšeničné mouky, 1 vejce, sůl; * ŠPENÁT: špenátové listy (nebo protlak), cibule, smetana, vejce, česnek, sůl

Postup přípravy

Moravský vrabec:
Připravit suroviny - maso nakrájet na kostky, cibuli nakrájet na kostičky, česnek prolisovat a utřít se solí.
Cibuli vložit na dno hrnce.
Maso důkladně…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kolínko s křenem a špaldovými knedlíky

Kolínko s křenem a špaldovými knedlíky

Potřebné ingredience

* KOLENO: vepřové koleno, sůl, pepř,mrkev, hrášek, křen, smetana, hraška na zahuštění (nebo jíška, mouka...), případně na dochucení sůl, cukr a citrónová šťáva; * KNEDLÍKY: 1 vejce, ½ hrnku mléka, ½ hrnku špaldové mouky (hladké, celozrnné nebo směs obou v různém poměru), 1 rohlík (obyčejný nebo celozrnný), ½ lžičky soli, hrst čerstvé petrželky, tuk na vymazání hrnků (máslo, olej...)

Postup přípravy

Koleno lehce osolit a opepřit.
Na dno hrnce dát pokrájenou mrkev a hrášek, na to položit koleno.
Pomalit 7 hodin na LOW (3,5l hrnec), pokud je koleno velké, tak i více -…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuličky plněné sýrem s tarhoňou

Kuličky plněné sýrem s tarhoňou

Potřebné ingredience

* KULIČKY: 500 g mletého masa (mix hovězího a vepřového), 2 vejce, strouhanka, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, mletá paprika, bylinky (bazalka, oregáno, petrželka), na naplnění sýr (Eidam, Gouda, Niva, Mozarella...), cibule na vyložení hrnce; * TARHOŇA: 200 g tarhoni, asi 5 žampionů, 5 plátků sušených rajčat, 1 cibule, olej na osmažení tarhoni, 1 lžička sladké papriky, špetka uzené papriky, sůl, bílý pepř, 2 lžíce oleje ze sušených rajčat, bylinky na ozdobení (lahůdkovou cibulku, petržel, bazalku...)

Postup přípravy

V míse smíchat maso + vejce + prolisovaný česnek + sůl + pepř + papriku + bylinky, podle potřeby dohustit strouhankou.
Sýr pokrájet na menší kostky.
Z masové hmoty utvořit…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuře na patizonu

Kuře na patizonu

Potřebné ingredience

kuřecí díly, koření na kuře, 1 patizon, 1-2 cibule, cca 10 stroužků česneku, máslo na vymazání hrnce

Postup přípravy

Patizon oloupat, odstranit vnitřek s peckama, pokrájet na kostky a dát do máslem vymazaného hrnce.
K tomu přidat na plátky pokrájenou cibuli a česnek (část zamíchat s…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Béřovický králík

Béřovický králík

Potřebné ingredience

králičí díly (ideálně stehna, je možné přihodit i jiný druh masa - kotletu, bůček, kuře....), v případě potřeby trochu jíšky; * MARINÁDA: 1 dcl oleje, 1 lžička soli, 2 lžičky kečupu, 2 lžičky hořčice, ½ lžičky mletého bílého pepře, 1 lžička sladké papriky, 1 větší cibule, 5 stroužků česneku

Postup přípravy

Připravit marinádu - cibuli pokrájet na drobno, česnek prolisovat + přidat ostatní suroviny a namíchat pastu.

Králičí maso potřít marinádou, vložit do hrnce a hrnec uložit…

Zobrazit více...

Kategorie