Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomalý hrnec

Přidat recept
POMALÝ HRNEC
Hovězí burger s bramborami a zeleninou

Hovězí burger s bramborami a zeleninou

Potřebné ingredience

* BURGER: 750 g mletého hovězího masa,1 lžíce worcestrové omáčky, 1 lžíce francouzské (nebo plnotučné) hořčice, sůl, pepř; * K TOMU: brambory (nejlépe rané), cibule, minipapričky, třešňová rajčata; * NA DOCHUCENÍ: Bohatá šťáva na tmavá masa (jen v případě, že se šťáva nezná dost silná a pikantní)

Postup přípravy

Brambory pokrájet na kolečka, cibuli na tenká kolečka, z paprik odstranit jádřince.

Všechny suroviny na burgery smíchat, směs rozdělit na několik stejných dílů, vytvarovat…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuřecí fajita

Kuřecí fajita

Potřebné ingredience

4 větší kuřecí prsa, různobarevné papriky (cca ½ červené, ½ žluté, ½ zelené), ½ bílé cibule, trocha oleje na orestování zeleniny, 100 ml vody na podlití, trocha instantní jíšky na zahuštění sosu; *KOŘENÍ FAJITA: 1 lžička soli, ½ lžičky bílého pepře, 1 lžička sladké papriky, ¼ lžičky sušeného česneku, 1 lžička kmínu, trocha sušené chilli papričky (podle toho, jak kdo rád ostré)

Postup přípravy

Nejprve si připravit všechny suroviny:
- všechny papriky pokrájet na tenké proužky
- cibuli pokrájet na tenké plátky
- naříznout z boku maso a vytvořit kapsu
- všechny…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Masové koule v rajčatové omáčce

Masové koule v rajčatové omáčce

Potřebné ingredience

500 g mletého masa (mix vepřové-hovězí), 2 lahůdkové cibulky, 1 vejce, 3 stroužky česneku, 1 lžička koření do mletého masa, sůl, 250 ml Passaty, 1 lžíce třtinového cukru, máslo na vymazání hrnce, stonek bazalky

Postup přípravy

Cibulku pokrájet na drobno - dát zvlášť bílou a zelenou část, česnek prolisovat.

Promísit maso + bílou část cibulek + česnek + vejce + koření + sůl.
Z masové směsi…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Zimní slepičí polévka

Zimní slepičí polévka

Potřebné ingredience

1 slepice, 2-3 cibule (nejlépe ve slupce), sůl, cca 4 kuličky černého pepře, 3 mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 tenký pórek, několik listů kapusty, 1⁄2 červené kapie, 2 stroužky česneku, 2 lžíce petrželky, libeček

Postup přípravy

V hrnci pomalit slepici s cibulí, trochou soli a pár kuličkami černého pepře 10-12 hodin (3,5l hrnec).

Ke konci si připravit zeleninu:
- mrkev nastrouhat na hrubo
-…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vepřové v kapustě

Vepřové v kapustě

Potřebné ingredience

500 g vepřové plece, slanina (lze vynechat), kapusta, cibule, 5 stroužků česneku, pepř, sůl, instantní jíška na zahuštění

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- maso pokrájet na větší kostky
- slaninu pokrájet na kostičky
- cibuli pokrájet na drobno
- česnek pokrájet na kostičky
- kapustové…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Ovesná jablečno-skořicová kaše

Ovesná jablečno-skořicová kaše

Potřebné ingredience

1 šálek ovsa bezpluchého, ½ - 1 čajová lžička mleté skořice, ½ čajové lžičky soli, 3 lžíce javorového sirupu, 2 jablka, 1½ šálku vody, 1½ šálku mléka, sekané ořechy na posypání hotové kaše

Postup přípravy

Jablka oloupat, zbavit jádřince a nakrájet na plátky cca 1 cm široké.

Do hrnce dát jablka + oves + skořici + sůl + javorový sirup + vodu + mléko.
Vše promíchat

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Krůtí kostky s rajčaty a hříbky

Krůtí kostky s rajčaty a hříbky

Potřebné ingredience

500 g krůtího masa, 250 g třešňových rajčat, 300 g Passaty, 200 g hříbků (čerstvé nebo mražené), 50 ml smetany, sůl, olivový olej na osmahnutí masa

Postup přípravy

Krůtí maso nakrájet na větší kostky, hříbky pokrájet na kousky, rajčata nechat celá.

Na olivovém oleji orestovat maso, aby se zatáhlo.
Maso přendat do hrnce, osolit a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí s mrkví a bramborem

Hovězí s mrkví a bramborem

Potřebné ingredience

hovězí maso (cca 500 g vcelku), karotka, bílý pepř, sůl, cukr, 1 lžíce citrónové šťávy, máslo, instantní jíška

Postup přípravy

Hrnec trochu máznout máslem, doprostřed položit maso a kolem nasypat na kolečka pokrájenou mrkev. Maso trochu posolit, opepřit bílým pepřem, na mrkev položit kousek másla, vše…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Králík à la svíčková

Králík à la svíčková

Potřebné ingredience

díly z králíka, malá sklenice směsi Halali (320 g), 2-3 čerstvé mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 100 - 150 g sladké smetany, sůl, cukr, citrónová šťáva

Postup přípravy

Králičí díly naložit do lednice na 1-3 dny do zeleninové směsi - Halali + pokrájená čerstvá zelenina.

Pomalit 6 hodin na LOW (3,5l hrnec).

Po vyjmutí masa do hrnce…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Dýňová polévka (s kuřecím vývarem)

Dýňová polévka (s kuřecím vývarem)

Potřebné ingredience

kuřecí díly na polévku, dýně (Hokkaido, muškátová...), několik kuliček pepře, sůl, sladká smetana, na dozdobení a dochucení dýňový olej a zakysaná smetana

Postup přípravy

Nejprve dát do hrnce kuřecí skelet + 2 kuličky pepře + sůl.
(Já dávám skelety vařit do sítka, abych nemusela z polévky lovit kosti, maso a koření, ale není to nutné, je možné…

Zobrazit více...

Kategorie