Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomalý hrnec

Přidat recept
POMALÝ HRNEC
Hovězí kostky se zeleninou a špaldou

Hovězí kostky se zeleninou a špaldou

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 100 g špaldy, 1 velká cibule, 2 střední mrkve, 1 stonek řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, 100 g hub, 200 g krájených rajčat z konzervy, sůl, černý pepř, tymián, 200 ml hovězího vývaru

Postup přípravy

Špaldu cca 8 hodin předem. Připravit suroviny: - maso pokrájet na kostky - cibuli pokrájet na kostičky - mrkev pokrájet na kolečka - celer pokrájet na plátky - česnek…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí na divoko

Hovězí na divoko

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, kousek slaniny, 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 200 g dýně Hokaido, 3 kuliček jalovce, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 2 kuličky černého pepře, sůl, máslo, 120 ml vody (vývaru), 50 ml smetany, instantní jíška

Postup přípravy

Připravit suroviny: - maso osolit a opepřit - slaninu pokrájet na kostičky - mrkev pokrájet na kostky - petržel pokrájet na kostičky - celer pokrájet na kostičky Na másle…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí s dýňovou omáčkou

Hovězí s dýňovou omáčkou

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 300 g dýně (hokaido, muškátová), 1 velká cibule, 1 bobkový list, 1 kulička nového koření, sůl, mletý černý pepř, 100 ml vody, 100 ml smetany, máslo (ghí), (1 lžíce třtinového cukru)

Postup přípravy

Připravit suroviny: - maso nakrájet na velké kostky - dýni pokrájet na kostky - cibuli pokrájet na hrubo Na pánvi osmahnout na másle cibuli a přendat jí do hrnce. Osmahnout…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Ossobuco s gremolatou

Ossobuco s gremolatou

Potřebné ingredience

2 ossobuco, 1 cibule, 100 g drcených rajčat (z konzervy), hladká mouka, sůl, pepř, máslo, 100 ml bílého vína, 100 ml hovězího vývaru; * GREMOLATA: 2 stroužky česneku, kůra z ½ citronu, 1 velká lžíce petrželky

Postup přípravy

Připravit suroviny: - maso osolit, opepřit a obalit v hladké mouce - cibuli pokrájet na kostičky - česnek nasekat na jemno (nebo prolisovat) - petrželku pokrájet Na másle…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuřecí paličky na medu

Kuřecí paličky na medu

Potřebné ingredience

cca 500 g kuřecích paliček, 50 ml rostlinného oleje, 50 ml teplé vody, 1 lžíce medu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce kečupu, 1 lžička plnotučné hořčice, ½ lžičky mleté sladké papriky, ¼ lžičky soli

Postup přípravy

Med rozšlehat v teplé vodě. Přidat olej + sójovou omáčku + kečup + hořčici + papriku + sůl a promíchat. Paličky vložit do hrnce, nalít na ně marinádu, promíchat a nechat odležet…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí s koprovou omáčkou

Hovězí s koprovou omáčkou

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 200 ml vody, sůl, 3 velké lžíce kopru, 1 lžíce cukru, 200 ml smetany, ocet, instantní jíška

Postup přípravy

Maso vložit do hrnce, osolit a zalít vodou. Pomalit na LOW 7 hodin (2,4l hrnec). Potom přidat kopr + sůl + cukr + smetanu a promíchat. Pomalit na LOW ještě ½ - 1 hodinu. …

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Potřebné ingredience

hovězí plátky (cca 500 g), 2 cibule, houby (čerstvé, mražené, sušené), sůl, mletý černý pepř, houbové koření, na podlití 200 ml hovězího vývaru, v případě potřeby na zahuštění záklechtku nebo jíšku

Postup přípravy

Cibuli pokrájet na kostičky, plátky masa osolit, opepřit a poprášit moukou. Cibuli orestovat na pánvi do růžova (pokud jsou houby čerstvé nebo mražené, tak je chvíli orestovat…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí na víně s kamutem

Hovězí na víně s kamutem

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 1 lžíce mouky (klidně i celozrnné), 1 velká cibule, 5 stroužků česneku, 2 střední brambory, 3-4 mrkve, 80 g suchého kamutu (propláchnout), sůl, černý pepř, na podlití 100 ml červeného vína + 200 ml hovězího vývaru

Postup přípravy

Připravit si suroviny: - maso pokrájet na kostky a obalit v mouce - brambory pokrájet na kostky - mrkev pokrájet na silnější kolečka - kamut propláchnout vodou - cibuli…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuře se zeleninovou rýží

Kuře se zeleninovou rýží

Potřebné ingredience

4 kuřecí stehna (nejlépe vrchní díly), 1 hrnek rýže (jasmínová, basmati), 2 hrnky mražené zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice...), 1 lžíce sušené cibule (nebo orestované), 1 hrnek silného kuřecího vývaru (nebo 1 kostka bujonu + voda), koření na kuře (BBQ, grilovací koření... - sůl, paprika, sušená cibule, česnek, kurkuma, rýžový koncentrát...), kousek másla na vymazání hrnce

Postup přípravy

Hrnec vymazat máslem.
Do hrnce nasypat rýži (dávám předem přes noc namočenou a pak propláchnutou) + zeleninu + cibuli, zalít vývarem a promíchat.
Na rýži rozložit maso a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Potřebné ingredience

500 g kuřecích prsních filetů, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička kari koření, špetka sladké červené papriky, černý pepř, sůl, 200-250 ml kokosového mléka, kousek másla na osmahnutí cibule a vymazání hrnce, 100 ml vody na podlití, (něco na zahuštění - škrob, instantní jíška...)

Postup přípravy

Cibuli pokrájet na měsíčky a česnek na plátky.

Cibuli osmahnout na másle a nasypat na dno hrnce.

Na cibuli rozložit maso, osolit a okořenit.
Nakonec zasypat…

Zobrazit více...

Kategorie