Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Co dům dal

Přidat recept
CO DŮM DAL
DOMÁCÍ JOGURT

DOMÁCÍ JOGURT

Potřebné ingredience

755 ml polotučného mléka, 1 neslazeného kondenzovaného mléka 340 g. 4% Tatra, 150 g bílého jogurtu např : Bio-Bifidus Aktiv (v zeleném kelímku) či (Klasik) anebo (Holandia) apod... + 6 skleniček od přesnídávky.

Postup přípravy

Rozdělíme 1 jogurt ACTIVIA do 6 skleniček ( asi 1 lžíce bílého jogurtu na skleničku ) Do misky nalijeme větší krabičku neslazeného kondenzovaného mléka 4% Tatra + 755 ml…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
BRAMBOROVÝ NÁKYP S CUKETOU A TUŇÁKEM

BRAMBOROVÝ NÁKYP S CUKETOU A TUŇÁKEM

Potřebné ingredience

1/2 kg brambor, 1 cibule, česnek, 1 středně velká cuketa, 1konzerva tuňáka185g, sýr cihla, 1 krabice kondenzované mléko tatra 4% anebo smetana, olej, sůl.

Postup přípravy

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme pokrájenou cuketu a osmahneme, stejně pak tuňáka a nakonec česnek. Vypneme sporák a dáme stranou. Do ohnivzdorné mísy dáme…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
LAHODNÉ DOMÁCÍ JOGURTY

LAHODNÉ DOMÁCÍ JOGURTY

Potřebné ingredience

Ozvali se majitelé jogurtovačů, ale i rodiny, které si poradí s výrobou bez přístroje. Někteří používají speciální sušenou jogurtovou kulturu, jiní volí jako očkovací kulturu koupený ,, živý " jogurt. Přidali recepty na jogurtové dezerty - s domácími džemy, s kousky vlašských ořechů, hoblinkami čokolády, sekaným kandovaným, čerstvým či ovocem.

Postup přípravy

ČERVENÁ, Hořice

V MÍSE PRO VĚTŠÍ RODINU :
3-4 litry čerstvého plnotučného mléka a 1 kondenzované neslazené Tatra mléko ohřeji na 80-90 stupňů, nejlépe ve vodní lázni,…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
RYCHLÁ VEČEŘE ZE ZBYLÝCH BRAMBOR

RYCHLÁ VEČEŘE ZE ZBYLÝCH BRAMBOR

Potřebné ingredience

Vařené brambory, olej, cibule, strouhanka, česnek, majoránka a sůl.

Postup přípravy

Pokud nám zbyly uvařené brambory, můžeme z nich připravit velice rychlou a chutnou večeři, takže dělám to podle oka : osmažíme cibuli, přidáme rozmačkané brambory a asi minutku…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
PEKERLT Z PÁRKŮ

PEKERLT Z PÁRKŮ

Potřebné ingredience

4 velké párky , 1 lžíce oleje, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, mletá sladká paprika, 4 rajčata, 2 zelené papriky, sůl.

Postup přípravy

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a vmícháme mletou papriku, zasypeme moukou, osmažíme a po zpěnění zalijeme trochou vody. Vše rozmícháme, uvedeme do varu a ještě zalijeme…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
JEDNODUCHÉ SÝROVÉ KARBANÁTKY

JEDNODUCHÉ SÝROVÉ KARBANÁTKY

Potřebné ingredience

250 g. tvrdého sýra, 1 vejce, 2 dl. - 2 1/2 dl. mléka, 200 g. strouhanky, 2 stroužky česneku, mletá sladká paprika, chilli (nemusí), 1 lžíce hladké mouky, petrželka nebo sušené bylinky - provensálské koření, tuk na smažení nebo bez tuku s pečícím papírem na plech.

Postup přípravy

Tvrdý sýr hrubě nastrouháme, přidáme vejce, mléko, rozetřený česnek, koření, mouku, nasekanou petrželku nebo sušené bylinky a strouhanky, promícháme, tak aby vzniklo husté těsto.…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY -  UKRAJINSKÁ INSPIRACE

KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY - UKRAJINSKÁ INSPIRACE

Potřebné ingredience

1 střední květák........ (Větší hrnek)......1 hrnek hladké mouky, 3/4 - 1 hrnek mléka, 1 vejce, 1 vrchovatá lžíce soli - podle Vaší chuti, 1/2 čajové lžičky mletého pepře - vhodné pro děti, pro dospělé múžete přidat - podle chuti a olej na osmažení.

Postup přípravy

Tyto skvělé placičky jsem ochutnala u své ukrajinské kamarádky, která je dělala "od oka", bez receptu. Později jsem je doma zkoušela, až jsem zjistila potřebná množství…

Zobrazit více...

Kategorie