Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Co dům dal

Přidat recept
CO DŮM DAL
Zapečené směsi

Zapečené směsi

Potřebné ingredience

Olej,sůl,mletý pepř,těstoviny,brambory,kysané zelí,tvrdý sýr,slanina.

Postup přípravy

Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji.

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Mé nočky s oravskou slaninou a cibulkou

Mé nočky s oravskou slaninou a cibulkou

Potřebné ingredience

Recept na nočky najdete v mojich receptech.,drcený kmín,pepř,oravská slanina nebo anglická slanina ale jde udělat s klobáskou,šunkou nebo s jakýmkoliv masíčkem!!!nebo jen s vajíčkem a také na sladko

Postup přípravy

RRecept na nočky si najděte v receptech níže, osmažím si cibulku s oravskou nebo jakoukoliv jinou anglickou apod...okmínuji, opepřím a na to do pánve nasypu nočky prohřeji…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
S delfinem

S delfinem

Potřebné ingredience

čokoládový korpus, vanilkový krém s bílou čokoládou, jahodová marmeláda, pravý marcipán a smartflex

Postup přípravy

podle hračky od Fisher Price

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Zapečené brambory

Zapečené brambory

Potřebné ingredience

Asi 3 vařené brambory (můžou být i ty, co nám zbyly od oběda předešlého dne), mražená zelenina - mrkev, hrášek, kukuřice (nebo jiná vaše oblíbená), cibule, 25 dkg kabanosu, 1 vejce, 1 kelímek smetany na vaření, nastrouhaný Eidam, sůl, pepř, olej, strouhanka

Postup přípravy

Na trošce oleje osmahneme cibulku s kabanosem (pokrájené na kostičky), přidáme zeleninu a počkáme až se prohřeje. Brambory si pokrájíme na menší kousky, přidáme k cibulce se…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Přepuštěné máslo

Přepuštěné máslo

Potřebné ingredience

máslo

Postup přípravy

Dnes si ho dělám i já a používám ho na opékání zeleniny, do polévky a osvědčilo se mi i na smažení sladkých i slaných placek. Vůbec se nepřipaluje a chuť je jedna báseň. Příprava…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Zapečené housky s párkem

Zapečené housky s párkem

Potřebné ingredience

balíček párků, 5 - 6 housek (rohlíků), plnotučná hořčice, 20 dkg tvrdého sýra na strouhání, 5 vajec, sůl, máslo

Postup přípravy

Zapékací mísu vymažeme máslem, do ní dáme nakrájené housky na plátky (či rozpůlené rohlíky) a pomažeme hořčicí. Druhá vrstva jsou rozpůlené párky, které také pomažeme hořčicí a…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Red velvet s kytičkami

Red velvet s kytičkami

Potřebné ingredience

red velvet korpus, krém s mascarpone a anglický fondán

Postup přípravy

jj

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Slovenské lečo s klobáskou a vajíčkem **  rychlá teplá véča ** nejlepší s čerstvým chlebem

Slovenské lečo s klobáskou a vajíčkem ** rychlá teplá…

Potřebné ingredience

Zelenina (co najdete, ale nejlepší je): rajčata, paprika, cibulka, nějaká dobrá klobáska, 1-2 vajíčka, sůl, čerstvý chlebík

Postup přípravy

1. Necháme rozehřát v kastrůlku asi 1 PL oleje
2. Přidáme na kolečka nakrájenou papriku, dobrou klobásku, zamícháme a necháme osmahnout společně s cibulkou.
3. Až je směs…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
♥ Rajčatový quiche ( kiš ) ♥....naprosto nás dostala ta chuť !!!!

♥ Rajčatový quiche ( kiš ) ♥....naprosto nás dostala…

Potřebné ingredience

Těsto:25 dkg hl.mouky, 12,5 dkg másla, sůl, ml.bílý pepř, 3-4 lžíce studené vody Náplň:3-4 velká rajčata, 4 vejce, 100ml mléka(podle potřeby i víc nebo míň ), 150 ml smetany na šlehání, 15 dkg sýra typu gouda, čedar, 2-3 stroužky česneku prolisovat nebo nasekat, 1 lžíce nasekané petrželky, 4 lístky čerstvé bazalky, sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

Zpracujeme těsto a necháme v lednici odpočinout asi 30 minut. Pak vmáčkneme do koláčové nebo dortové formy, radši si víc zvedněte okraj těsta, náplně je hodně.
Náplň:Spaříme…

Zobrazit více...

Kategorie