Valentýnská srdíčka - večeře nejen na Valentýna ,-)
Potřebné ingredience
Debrecínské nebo javořické parky (podle počtu porcí), šunka nebo salám (cca 3 kolečka na 1 porci), tvrdý sýr - já dávám Eidam (cca 100 g), vejce (3 ks na 5 porcí), sůl, pepř, mletá sladká paprika event. grilovací koření.
Postup přípravy
Párky opatrně podélně rozkrojíme, otočíme a dolní konce sepneme párátkem do tvaru srdce - viz. foto, tvar eventuelně udržíme pomocí párátek...\\r\\nDno vyložíme šunkou (utěsníme,…
Vanilková fruktosa
Potřebné ingredience
Porce: cca 500g SUROVINY: 500g fruktosy, 2 vanilkové lusky
Postup přípravy
Vanilkové lusky nakrájejte na menší kousky, koneček lusku vyhoďte. Kousky lusku dejte spolu s cukrem do kuchyňského robotu a mixujte. Pokud máte čerstvý lusk (měkký a lepkavý),…
BRAMBORY - HARMONIKY
Potřebné ingredience
BRAMBORY - VĚTŠÍ , SÝR, UZENINU, CIBULKU , SMETANU,ČESNEK....CO KDO MÁ RÁD
Postup přípravy
NAKROJIME...DO KAŽDEHO ZÁŘEZU...UZENINU, SÝR...NASKLADAT DO PEKÁČEK..POSYPAT SYREM A ZALÍT SMETANOU....ÚŽASNÉ
zapečený chleba
Potřebné ingredience
nakrojit....přitat vše podle chuti- uzeninu a sýr,sýr,zeleninu, cibulku,porek....uvnitř namazat třeba máslem s česnekem a nebo bylinkami....je to na každem co má rád...peču přikryte alobalem na 180 20min a pak chvilku bez ,aby byla kurka...je to úžasné...
Postup přípravy
..uvnitř namazat třeba máslem s česnekem a nebo bylinkami....je to na každem co má rád.vložit do každého řezu.- uzeninu,sýr.peču přikryte alobalem na 180 20min a pak chvilku bez …
jídelníček2 inspirace
Postup přípravy
pol.bramborová s houbami,
Oběd 1 žralok na másle, brambory,čer.řepa
Oběd 2 kynuté knedlíky s povidlím a mákem, vit.nápoj
Svačina obložená houska, čaj
…
jídelníček
Potřebné ingredience
Je to okopčeno ze školního jídelníčku, ale kdo není vybíravý nebo mlsoun, tak mu to nevadí. A inspirace se hodí každá. Dobrou chuť
Postup přípravy
Pondělí pol. luštěninová,
Oběd 1 pečená vepř. plec, kapusta brambor. knedlík
Oběd 2 čevabčičí, brambory na cibulce, okurek, vit. nápoj
Svačina …
Zelí, brambory a jitrnicový prejt v jednom
Potřebné ingredience
Brambory, jitrnicový prejt, kysané zelí
Postup přípravy
Pekáček vyložíme pečícím papírem, dáme kysané zelí bez šťávy, na něj rozetřeme prejt a nahoru brambory na kostičky, které trochu osolíme. Pečeme zakryté než brambory změknou,…
Zapečené brambory s kapustou a uzeným masem
Potřebné ingredience
1 malá kapusta, asi 7 středních brambor, asi 350g uzeného masa, 200ml mléka, 3 vejce, 150g goudy (nebo eidamu), sůl, pepř, 2 hrsti kukuřice, hrst parmazánu (nemusí být), olivový olej na vymazání
Postup přípravy
Kapustu v celku uvaříme ve vodě nebo v páře do poloměkka. Do vymazaného pekáčku naskládáme slabé plátky brambor, osolíme, opepříme. Dále na kousky nakrájenou kapustu, kousky…
Zapečený plněný hermelín
Potřebné ingredience
hermelín cibule žampiony šunka česnek pepř pažitka,ale nemusí být
Postup přípravy
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky. Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme žampiony, okořeníme, podusíme. Hermelínům skrojíme vršky, lžičkou vydlabeme – vzniknou nám…
Treska s pívem
Potřebné ingredience
Potřebujeme: tresku, olivový olej, papriku, česnek, cibuli, sůl, pivo a ženu.
Postup přípravy
Způsob přípravy: postavíme ženu s ingrediencemi do kuchyně a zavřeme za ní dveře. Otevřeme si pivo a za hodinu je jídlo hotové. Je to chuťovka a nedá skoro žádnou práci.